Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Cicho pchlarze bo mówię teraz ja. Gościu się pochwalił że leci 48 mil na godzinę co daje 77km na godzinę. 77 km/h względem ziemi. Jeżeli leciał z wiatrem to jego prędkość mogła być mniejsza względem powietrza. Tak czy siak koleś jest ostatnim debilem bo nawet wyczynowe skrzydła paralotniowe nie są przeznaczone do takich prędkości. Skrzydło się złożyło od naporu powietrza. Są potwierdzone przypadki śmiertelne w których pilot "spadł "zaledwie z trzech metrów.
tu link do całości
i on chyba z takiej wysokości spadł
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.Bo jak się pajacuje przed kamerką a nie kontroluje co się robi to tak jest.
Nie masz pojęcia (w dupie byłeś, gówno widziałeś) o lataniu długodystansowym PPG - latanie bez trzymania sterówek a już dodatkowych to norma, nawet jakby trzymał to i tak byłaby gleba zaliczona. przy odpuszczonych trymerach nie używa się głównych sterówek, którymi w przypadku deformacji skrzydła można coś zaradzać, mógłbym rozpisywać się ale szkoda mi czasu....
Cicho pchlarze bo mówię teraz ja. Gościu się pochwalił że leci 48 mil na godzinę co daje 77km na godzinę. 77 km/h względem ziemi. Jeżeli leciał z wiatrem to jego prędkość mogła być mniejsza względem powietrza. Tak czy siak koleś jest ostatnim debilem bo nawet wyczynowe skrzydła paralotniowe nie są przeznaczone do takich prędkości. Skrzydło się złożyło od naporu powietrza. Są potwierdzone przypadki śmiertelne w których pilot "spadł "zaledwie z trzech metrów.
Akurat są, coś wiesz ale nie końca. Jak planujesz długi przelot to właśnie z takimi prędkościami ale na wysokości, na której spokojnie użyjesz zapasu (nie mówiąc już o przepisowej wysokości nad gruntem)
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie