1) Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejścia dla pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na przejściu.
2) Kierujący pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pieszemu przechodzącemu na skrzyżowaniu przez jezdnię drogi, na którą wjeżdża.
Wina kierowcy bez dwóch zdań, chyba że to reżimowa dz🤬ka to wtedy wszystko może się zdarzyć (pomroczność jasna itp.). Co nie zmienia faktu że cmentarze są pełne tych co mieli pierwszeństwo.
w którym uczestniczyła 35-letnia mieszkanka miasta. Ze wstępnych ustaleń funkcjonariuszy wynika, że kobieta mając ponad 1,5 promila alkoholu w wydychanym powietrzu, wtargnęła na jezdnię w miejscu niedozwolonym
Ja myślę że ta 64-latka ma niezłe plecy że tak próbują ją wybronić z tego, a jest to jej ewidentna wina, miała dość czasu na hamowanie, a hamowała dopiero na pasach jak tą 35 latkę miała już centralnie przed autem, ta 35 lataka jeszcze na chodniku metr przed przejściem się obejrzała i auto dopiero dojeżdżało do skrzyżowania, widocznie oceniła ze zdąży, i tutaj pewnie te 1,5%% odegrało rolę bo na trzeźwo pewnie by się zatrzymała.

Od kiedy to pasy są k🤬a miejscem nie dozwolonym ?
Jak po nich ktoś przechodzi
Ja myślę że ta 64-latka ma niezłe plecy że tak próbują ją wybronić z tego, a jest to jej ewidentna wina, miała dość czasu na hamowanie, a hamowała dopiero na pasach jak tą 35 latkę miała już centralnie przed autem, ta 35 lataka jeszcze na chodniku metr przed przejściem się obejrzała i auto dopiero dojeżdżało do skrzyżowania, widocznie oceniła ze zdąży, i tutaj pewnie te 1,5%% odegrało rolę bo na trzeźwo pewnie by się zatrzymała.
Hamowanie to jedno...miała sporo miejsca żeby odbić , jebła by w słupek a nie w człowieka....
Jak kierował Najsztub, Hajto albo inny ważniak z salonów to przechodziła w niedozwolonym i koniec kropka k🤬a. Po c🤬j drążyć temat?
ale to nie byl chrysler 300c, tylko nissan micra, wiec watpie
A policja twierdzi, że poza przejściem w miejscu niedozwolonym. Tak jest we wszystkich artykułach o wypadku.
Pytanie do autora tematu, skąd masz film, jakiś link?
Śmierdzi mi tu wałkiem na kilometr...
tvmalbork.pl/aktualnosci/30906,wtargnela-pod-nadjezdzajacy-samochod-cz...
Od kiedy to pasy są k🤬a miejscem nie dozwolonym ?
przyjrzyj się to zauważysz że przez pasy nie przechodzi tylko obok