Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 49 minut temu
Lukasz2525 2014-02-08, 14:35
Chyba na zakrecie , a nie na trzeciego .
Zgłoś
~żułw 2014-02-08, 15:21
Jeszcze ci nikt nie powiedział to ja powiem: e gościu to nie je na czeciego, by było na czeciego jakby jeszcze tego gościa gościu brał.
nie ma za co
Zgłoś
Black Snake 2014-02-08, 15:45 2
@Slonx, mnie na prawku uczyli, że wyprzedzanie na trzeciego to jest w momencie gdy ma się dwa pasy ruchu, jeden w jedną, a drugi w drugą stronę. Jedzie samochód przed nami, a jeden z naprzeciwka, a my akurat zaczynamy wyprzedzać i znajdujemy się w położeniu 3 samochody koło siebie na 2 pasach.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 15:51 3
Black Snake napisał/a:

@Slonx, mnie na prawku uczyli, że wyprzedzanie na trzeciego to jest w momencie gdy ma się dwa pasy ruchu, jeden w jedną, a drugi w drugą stronę. Jedzie samochód przed nami, a jeden z naprzeciwka, a my akurat zaczynamy wyprzedzać i znajdujemy się w położeniu 3 samochody koło siebie na 2 pasach.

To źle cię uczyli.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 16:29
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
dogip 2014-02-08, 20:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 20:49
Zgłoś
fireman.uns 2014-02-08, 21:52
@slonx- masz 100% racji.
@black snake- uczył Cię debil. Mamy przykład "jakości" nauczania w pseudo OSK.
Zgłoś
gjpk 2014-02-08, 22:43
Zgłoś
MrTijomono 2014-02-08, 23:10
Zgłoś
Black Snake 2014-02-09, 0:40
fireman.uns, OSK bardzo dobry ;] poza tym nie tylko jedną kategorię robiłem i wszędzie tak uczyli. Poza tym coś co było 30 lat temu, teraz mogło się zmienić. Do tego dodam, że OSK nauczyły mnie na tyle, że spokojnie mogę podchodzić do egzaminu na egzaminatora WORD. A kursów miałem niecałe 100h, a większość z was pewnie niecałe 30. A no i zapomniałem. Zdecydowana większość z was ma oczywiście rację 'bo jestem starszy i wszystko lepiej wiem'.
Zgłoś
The.prophecy 2014-02-09, 0:50
"na trzeciego" to znaczy wtedy, gdy pojazd, który chcesz wyprzedzić, wyprzedza inny pojazd lub omija przeszkodę. A niestety już nawet telewizja (która z resztą i tak kłamie) podaje "na trzeciego" sytuację w której wyprzedzający zmusza jadących z naprzeciwka do zjechania na pobocze. To nie jest "na trzeciego" tylko ratowanie własnego tyłka przed kretynizmem innych.
Zgłoś
jednoręki-ujeżdżacz 2014-02-09, 13:04
Slonx napisał/a:

że trzy pojazdy jadą po drodze jednopasmowej obok siebie w TYM SAMYM kierunku, czyli chodzi o wyprzedzanie pojazdu, który wyprzedza.
Prosty przykład:

To jest droga jedno jezdniowa, dwupasmowa o przeciwnych kierunkach ruchu.
Co do wyprzedzania na trzeciego to nie jest jak na filmiku.
Dwóch jedzie w jedna stronę a jeden nadjeżdża z przeciwka. Wciska się pomiędzy dwa mijające pojazdy. Ten wyprzedzający wciska się "NA TRZECIEGO".
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-09, 19:46
Zgłoś
jednoręki-ujeżdżacz 2014-02-09, 22:27
Slonx napisał/a:

Jesteś debilem.

Nie, to ty jesteś debilem bo nie obrażam cię tylko się włączyłem do dyskusji.
A co do tematu, to racja. To też jest jazda "na trzeciego", ale nie w najpopularniejszym tego zjawiska znaczeniu. Co pokazałeś na filmiku to już ekstremum debilizmu. Jak u ciebie.
Aha, i nie podawaj mi tytułów z lat siedemdziesiątych bo przepisy w ciągu prawie pół wieku się trochę zmieniły (może nie w tym przypadku, ale możesz podać bardziej aktualne źródło chcąc być wiarygodnym). Debilu.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem