Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
smc 2025-04-13, 15:39 1
wuskai napisał/a:

Właśnie to jest bez sensu skoro pedalarze mają takie jebnięcie żeby rower był jak najlżejszy. Pakują jakieś łożyska ceramiczne nie wiadomo jakie uje muje. To na UJ im hamulce tarczowe które są zazwyczaj dwa a nawet trzy razy cięższe od szczękowych. Tarczówki w kolarzówce to bardziej moda niż logika.

Ja w swoim starym XC też mam ceramiczne łożyska, ale oczywiście V-ki i wagę 7,5kg.
Też nie potrafię odnaleźć się w tej nowej modzie dla otyłych ludzi.
Zgłoś
SNAKE3D 2025-04-13, 22:01
smc napisał/a:

Ja w swoim starym XC też mam ceramiczne łożyska, ale oczywiście V-ki i wagę 7,5kg.
Też nie potrafię odnaleźć się w tej nowej modzie dla otyłych ludzi.

Mam szosę złożoną jakoś ponad15 lat temu, dura-ace, szczęki, miał opony 20C , jak zakładałem 25 to musiałem lekko obejmę przyszlifować, żeby nie ociarały. W serwisie koleś był zdziwiony jaki to lekki rower, bo rama alu. Jeździ lekko, szybko, hamuje tyle ile się da na tak małej pow. styku.
Tarcze w MTB rozumiem.
Zgłoś
Bahu 2025-04-14, 10:17
j🤬e pedały prychłem
Zgłoś