Jeżeli kierowca nie potrafi ocenić prędkości innego pojazdu to nie powinnien być kierowcą.
Prawidłowo ocenić prędkość może tylko fotoradar i to właściwie skalibrowany. Wychodzi na to, że tylko fotoradar może być kierowcą.
Jeżeli kierowca nie potrafi ocenić prędkości innego pojazdu to nie powinnien być kierowcą.
Przy prędkościach rzędu 200 km/h przeciętny człowiek nie jest w stanie określić, jak szybko obiekt się zbliża. Ale kolega jest ponadprzeciętny, jak rozumiem.
[ Dodano 2025-08-24, 23:13 ]
Oddaj prawo jazdy bezdomnym
Czyli ograniczenia prędkości nie mają znaczenia?
Może idź na kurs prawa jazdy.
Miszczu, to z perspektywy skrecającego ile ten motosamojebca jechał ?
A teraz możesz sobie pociąć swoje prawo jazdy i podpalić swój samochód.
No jedno i drugie pewnie z czipsów.
Czyli ograniczenia prędkości nie mają znaczenia?
Może idź na kurs prawa jazdy.
Jeśli wymuszasz komuś pierwszeńśtwo, to nie ma znaczenia. Jest to jedynie okoliczność łagodząca. W sądzie dostanie mniejszy wyrok,
Jeśli wymuszasz komuś pierwszeńśtwo, to nie ma znaczenia. Jest to jedynie okoliczność łagodząca. W sądzie dostanie mniejszy wyrok,
Nie zawsze jest to wymuszenie na kimś pierwszeństwa. Cytując uzasadnienie wyroku w podobnej sprawie:
Gdyby nałożyć na skręcającego obowiązek udzielenia pierwszeństwa również tym, których w momencie podejmowania decyzji o skręcie jeszcze nie widać, ruch byłby całkowicie sparaliżowany.
Nie zawsze jest to wymuszenie na kimś pierwszeństwa. Cytując uzasadnienie wyroku w podobnej sprawie:
NIe ma czegoś takiego jak "nie widać". No chyba, że jesteś pinglarzem.NIe da się wejść w ostry zakręt mając prędkość wykluczającą dostrzeżenie delikwenta. Wyrok według mnie z dupy. Pewnie jakiś plecak, albo skorumpowany sędzia. U nas w PL, zapadają wyroki uniewinniające za zabójstwo, jeśli sędziego przekupisz, więc mnie by to wcale nie zdziwiło.
NIe ma czegoś takiego jak "nie widać". No chyba, że jesteś pinglarzem.NIe da się wejść w ostry zakręt mając prędkość wykluczającą dostrzeżenie delikwenta. Wyrok według mnie z dupy. Pewnie jakiś plecak, albo skorumpowany sędzia. U nas w PL, zapadają wyroki uniewinniające za zabójstwo, jeśli sędziego przekupisz, więc mnie by to wcale nie zdziwiło.
Widzę, że nie jesteś w stanie tego zrozumieć. Składam to na karb wieku lub braku doświadczenia.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie