Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Skoro w kraju Impel sprawdza się lepiej niż nasi dzielni żołnierze na warcie, może niech ochrania naszych wojaków i warunkach bojowych?

Tak, zdaję sobie sprawę że tu chodzi o względy ekonomiczne- taniej wszak płacić zewnętrznej wyspecjalizowanej firmie za wystawienie gościa przy szlabanie niż płacić za to zawodowemu żołnierzowi. Niemniej wygląda to jakoś tak śmiesznie i mało poważnie

podpis użytkownika

21 = 3 * 7
Zgłoś
chetek 2012-08-22, 12:18
@up "Zainteresowanym mogę podesłać swoją prace dyplomową na ten temat." No to zgłoś się do tego pana, będziesz miał materiał w pigułce z monstrualną liczbą źródeł.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-22, 15:05 3
BongMan napisał/a:

No ja wkleiłem informacje z wikipedii. Wy na poparcie tego co p🤬licie, nie macie nic...

O to bongman w całej swej skretyniałej bonmanowatości. Po co mam przytaczać coś, co przy odrobinie dobrych chęci ktoś znajdzie? To raz, dwa, taaak... Wikipedia to bardzo wiarygodne źródło informacji... Zresztą, na niej samej, w cytacie którym przytoczyłeś, jest napisane że tych 40 000 szkolonych rocznie to są ludzie z zewnątrz... Kompromitujesz się, cały czas.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-22, 18:03 1
Bongman, skończ i nie kompromisuj się
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-22, 18:13 1
Polska zginie przez to, że nie mamy armii - armia to podstawa, a dzisiaj jak Ruski nas na jadą to jutro już jesteśmy parobkami innego kraju- w tym przypadku rusków...
Zgłoś
mak667 2012-08-22, 18:25 1
BongMan człowieku zmień ksywę na Mózg i zacznij rządzić światem bo jesteś najmądrzejszy i nigdy się nie mylisz. Pinky and the Brain to dla ciebie lektura obowiązkowa. A tak zupełnie serio przykro się czyta twoje posty. Trochę pokory brachu. Dodał bym "Proszę" ale nie chce mi się pisać

podpis użytkownika

Jedyne, czego nauczył się na wojnie, to zabijać innych, podobnych sobie, zanim oni zabiją jego, zawsze w imię chwalebnych i pustych idei, tym bardziej absurdalnych i podłych, im bliżej było pole walki.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-22, 18:31
Może dziwne porównanie... ale powiedziałbym, że z tych samych przyczyn, z których portale Microsoft'u stoją na Linux'ach

A do dyskusji o zbrojeniach:
- Po pierwsze z armią, czy bez armii - w przypadku ataku Polska i tak jest wdeptana w ziemię, a te 10% budżetu na MON rocznie mogłoby być dużo lepiej zagospodarowane.
- Po drugie - Bronek tarczę p🤬lnie więc "bulu" nie zaznamy.

P.S. Swoją drogą... 1/10 budżetu na zbrojenie się w czasie pokoju - chory świat.
Zgłoś
Machol 2012-08-22, 19:03
Są zawodowi szeregowi - idealnie stworzeni do takich celów. Ale nie, lepiej zapłacić partaczom i hołocie. Te k🤬iszony nie składają PRZYSIĘGI, to dla nich robota jak każda inna. Przyjdzie motłoch, będzie bronił obiektów SWW i SKW, a potem za odpowiednią łapówę wpuści każdego - a na dodatek będzie wiedział, jakie są zabezpieczenia, bo przecież musi wiedzieć co i jak chronić. CYWIL!!!
Chore, chore, po trzykroć k🤬a chore.

podpis użytkownika

Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-22, 19:38
@Machol

Kiedyś, kiedy wojska było 400k można było szwejem z poboru załatwić sprawę służby wartowniczej. Teraz, kiedy wojska dużo mniej, jakoś wole żeby szkolili tam specjalistów w zap🤬laniu talibów a nie ochroniarzy jak z Biedronki...

@gibson
Jakie 10%?! Budżet naszych Sił Zbrojnych wynosi 1,95% PKB... .
Zgłoś
Anders Breivik 2012-08-22, 20:46
u mnie w mieście ktoś pobił ochroniarzy którzy ochraniali teren wojskowy, pobił ich i ukradł broń, niezła beka
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-22, 22:09
Zejdźcie z Bongmana, nie każdy musi być ekspertem w więcej niż jednej dziedzinie, co prawda to suchary, ale jakiej klasy
Zgłoś
dymion 2012-08-22, 22:28 1
@up: nie każdy musi zatem wp🤬lać wszędzie swoje trzy grosze, jak on

podpis użytkownika

plum
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-22, 22:36 2
Nie chodzi o to, że wojsko nie potrafi się samo bronić przed złodziejami, tylko o komizm sytuacji. Znacie takie pojęcie? Czy to co was śmieszy to już tylko 'suchary', albo kawały o c🤬jach i r🤬aniu?
Zgłoś
stery_srh 2012-08-22, 23:36 3
IMPEL - Inwalida Może Pracować, Ewentualnie Leżeć...

podpis użytkownika

Smak '80 lat...
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-23, 10:29
a ja c🤬j położył na to.
Przynajmniej nie muszę 2x w tyg j🤬 dobowych wart które są bardzo c🤬jowe.
Zajmuje się tym SUFO i każdy jest zadowolony.
i chyba was poj🤬o jak jednostki ochraniają inwalidzi i inne osoby które przecież mają zezwolenie na broń palną a nie posiadanie legitki inwalidzkiej jak w przypadku ochrony z biedry.
wk🤬ia mnie ciągły pojazd na naszą armię.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-08-23, 14:57
mylisz się totalnie
to samo maż na komendach policji
żaden policjant nie pilnuje wjazdu tylko służba ochrony
policjant zarabia około 2 razy więcej więc zamiast 1 policjanta mamy 2 pracowników którzy w razie zagrożenia wezwą odpowiednie służby. ot co
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie