Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 9 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Hose88 2019-01-08, 0:49 2
Rebeliant_ZPF napisał/a:

@tomgru: No i żeś wypłoszył Hose88

W przeciwieństwie do Ciebie mam kobietę i dziecko, które się przebudziło na butlę, a siedzenie tu i tłumaczenie dzbanowi różnicę między ogniem, a błyskiem, to nie mój priorytet.

@tomgru Robisz na strzelnicy, to przejmij pałeczkę i spróbuj mu wytłumaczyć, a nie michę cieszysz. Nic co napisałem nie jest nie zgodne z faktami. Chyba, że samo stanie na strzelnicy czyni Ciebie "fachurę" tak samo, jak mysz w stajni z automatu staje się koniem.
Zgłoś
Lares86 2019-01-08, 3:55
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
KiKiZ 2019-01-08, 7:50
ja w csie chyba mam akacza ze slepakami, bo nic trafic nie moge...
Zgłoś
lysout 2019-01-08, 8:50 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
spiepszaj_dzbanie 2019-01-08, 13:38 1
@Lares86

Jeżeli się nie da strzelać serią ślepakami, to jak strzelają żołnierze na pokazach ku uciesze gawiedzi?
Odpowiedź jest prosta:
- albo te karabiny nie są prawdziwymi bojowymi tylko replikami,
- albo nastąpiła przeróbka przewodu lufy

Repliki broni strzelające ślepakami mają zainstalowane stalowe piny wzdłuż przewodu lufy, co stawia opór i cofa zamek. Minus jest taki, że nie wystrzeli pocisku.

Teoretycznie można wytoczyć nakrętkę na koniec lufy z małym otworkiem co powinno zwiększyć ciśnienie w układzie, i zakładać ją zamiast fabrycznej, na czas używania ślepaków. Nie to pozbawi karabinu możliwości miotania pociskami, bo przywrócenie do stanu fabrycznego trwa max pół minuty.

:edyta:
ups... "lysout" już to napisał
Zgłoś
mesjans 2019-01-08, 13:58 1
Z tego co wiem to z AK-47 nie wystrzelimy ślepakami serią ciągłą bez specjalnej przystawki na lufie. Na filmie jej nie widać. Ślepak bez tej przystawki generuje za małe ciśnienie w lufie by przeładować kolejny nabój.
Zgłoś
panar3 2019-01-08, 16:00
Zgłoś
konto usunięte 2019-01-08, 17:53 1
Zgłoś
lysout 2019-01-08, 18:51
Zgłoś
lysout 2019-01-08, 20:18 1
W takim układzie baw się dalej
Zgłoś
nwtinamou 2019-01-08, 20:25
Kocham swój kraj, fachowcy w każdej dziedzinie ;>
Zgłoś
Wiewór 2019-01-08, 20:42
Zgłoś
lysout 2019-01-08, 21:12
Zgłoś
Wiewór 2019-01-08, 21:29
Karabin kopie ale karabinek nie.
Zgłoś
lysout 2019-01-08, 21:51
In deed
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem