👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:59

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever

waloos napisał/a:
Ktoś mi wytłumaczy ten dowcip, bo go za bardzo nie kumam i chciałbym wiedzieć za co nie dałem piwa?
Chodzi o to, że komuniści krzyczą na innych, że tamci są postkomunistami, żeby odsunąć od siebie podejrzenia. Głupi naród im wierzy a my mamy teraz naczelnego obrońce Solidarności - Piotrowicza, czy więźnia politycznego Jarosława, już nie będę wspominał o nierosyjskim agentem Antonim. Jakbym nie był Polakiem, to bym się z tego śmiał, a tak to po prostu mi smutno.

to ja cos od siebie też dodam
dlaczego słowo "komuna" itp działa na was jak płachta na byka? chyba nie powinno być tak że ocenia sie ustrój polityczny sam w sobie (bo nie ma idealnego ustroju, nawet demokracja nie jest idealna dla spoleczeństwa, które do niej nie dojrzało) tylko pojedyncze jednostki które sa decydentami? A skoro mowimy o komunizmie to zapomnijmy ze slowo <jednostka> istnieje.
P.S. Tak poza tym to zdaje sie ze ktos tu pomylil komunizm z socrealizmem

dlaczego słowo "komuna" itp działa na was jak płachta na byka? chyba nie powinno być tak że ocenia sie ustrój polityczny sam w sobie (bo nie ma idealnego ustroju, nawet demokracja nie jest idealna dla spoleczeństwa, które do niej nie dojrzało) tylko pojedyncze jednostki które sa decydentami? A skoro mowimy o komunizmie to zapomnijmy ze slowo <jednostka> istnieje.
P.S. Tak poza tym to zdaje sie ze ktos tu pomylil komunizm z socrealizmem
@up Jak 'ustrój polityczny sam w sobie' jest odpowiedzialny za miliony morderstw w wielu krajach to cos tam już o nim można powiedzieć...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie