Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
patrykbas 2013-02-17, 23:01
fazzie napisał/a:

j🤬 widzew, tylko Legia

Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-17, 23:23
kolego patrykbas
Nie wiem czy masz prawo jazdy i nie wiem czy wiesz, ale w Polsce mamy ruch prawostronny!
Film jest nagrany w środku nocy, a autor i trzech króli szos przed nim jadą sobie środkiem drogi, jak gdyby nigdy nic, podczas gdy prawy pas jest pusty. Nie ma wątpliwości że gość zap🤬lał szybciej niż można po Łodzi (z tego co pamiętam, na większości tych trójpasmowych ulic jest ograniczenie do 80 km/h) i to on ponosi w stu procentach winę za tą kolizję! Jednak jestem przekonany, że gdyby ci na środku jechali zgodnie z obowiązującymi przepisami, typ nie wykonałby takiego manewru i do niczego by nie doszło. Niestety na drodze trzeba również myśleć za innych. A tutaj widzimy dokładnie co się dzieje, gdy ignoranci trafiają na idiotę.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-17, 23:52
MaximKatowice napisał/a:

kolego patrykbas
Nie wiem czy masz prawo jazdy i nie wiem czy wiesz, ale w Polsce mamy ruch prawostronny!
Film jest nagrany w środku nocy, a autor i trzech króli szos przed nim jadą sobie środkiem drogi, jak gdyby nigdy nic, podczas gdy prawy pas jest pusty. Nie ma wątpliwości że gość zap🤬lał szybciej niż można po Łodzi (z tego co pamiętam, na większości tych trójpasmowych ulic jest ograniczenie do 80 km/h) i to on ponosi w stu procentach winę za tą kolizję! Jednak jestem przekonany, że gdyby ci na środku jechali zgodnie z obowiązującymi przepisami, typ nie wykonałby takiego manewru i do niczego by nie doszło. Niestety na drodze trzeba również myśleć za innych. A tutaj widzimy dokładnie co się dzieje, gdy ignoranci trafiają na idiotę.

A ja powtórzę. Ruszyliśmy ze świateł. Stałem za poszkodowanym. Staje tam gdzie jest mniej samochodów czyli tam gdzie szybciej rusze - po to są te trzy pasy żeby z tego korzystać - widocznie na prawym był większy ogon bo skręcali. Ok wjechałem na skrzyżowanie i mam możliwość wjazdu na prawy - teraz puść sobie filmik i powiedz czy ryzykowałbyś klepanie dupy samochodu bo w Polsce mamy prawostronny skoro patrzysz w lusterko i widzisz idiotę jadącego ponad 100 na dozwolonej 50 (brak znaków + skrzyżowanie czyli mamy 50 bez względu na to co stało wcześniej).
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-18, 0:04
Lewy pas to nie kółko różańcowe

Trzeba być debilem żeby przy takiej prędkości, na zakręcie tak gw🤬townie hamować...

Sam lubię ostrą jazdę, ale staram się nigdy nie hamować w zakręcie. Wystarczy redukcja, hamowanie silnikiem a jak przesadzę to kontra gdy dupę zarzuci i gaz do dechy. Wiele razy to się sprawdziło.
Zgłoś
patrykbas 2013-02-18, 0:29
@MaximKatowice

mam prawko już jakiś czas i wiem jak się w lodzi jeździ, a także w innych miastach
trójpasmówka na której są dosyć często światła i jazda tylko i wyłącznie prawym pasem to by była głupota, to nie autostrada czy droga szybkiego ruchu, z moich obserwacji nikt na takich drogach jak widać na filmie nie jedzie prawą stroną cały czas, czy to policja, czy jakaś inna służba i nie tylko w polsce ale tak jeżdzą w każdym kraju w jakim do tej pory byłem. Tym bardziej w nocy uważam, że jazda bliżej środka jest bezpieczniejsza niż jazda prawym pasem gdzie występują skrzyżowania
Zgłoś
dexen93 2013-02-18, 16:43
Widzew Wschód , moje rejony
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-19, 14:27
Ale rozp🤬ucha!!!! piwa nie dam
Zgłoś