👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
30 minut temu
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Otóż właśnie z powodu uszkodzenia śledziony można kopnąć w kalendarz. Uderzenie w lewą stronę brzucha może spowodować jej pęknięcie i krwotok wewnętrzny. Jeśli w porę nie zadziała chirurg to gość odwala kitę. Po takiej interwencji(usunięciu uszkodzonego narządu) można żyć jak najbardziej. Trzeba tylko do końca życia przyjmować leki-tak w skrócie.

Nie znam tematu, ale jeśli gość miał powiększoną (przerośniętą) śledzionę to mógł umrzeć nawet od np oparcia się brzuchem o umywalkę.

niejakub napisał/a:
betonową przegródkę, to usuń sobie z pomiędzy półkul mózgowych, więcej się rozumie i w ogóle fajniej się żyjeBez śledziony się żyje, tylko słabsza głowa do picia.
Geniuszu, bez sledziony sie zyje, jesli ci ja usuwaja, a nie peknie w jamie brzusznej.
A co to betonu, to ty masz go raczej zamiast obydwu polkul...

niejakub napisał/a:
giczoły
A cóż to takiego?
A dobra, już wiem.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie