Główna Poczekalnia (4) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 8 minut temu
Zabijaj lewaków dla Chrystusa
Halman • 2017-05-04, 20:43

Uczelnia, której jest rektorem, zorganizowała zawody w strzelaniu do celu. Wygrał, oczywiście - Kamil Cebulski. Zaskoczyła jednak koszulka w której się pokazał.

Jest koloru zielonego, ma czarny krzyż oraz napis: "Zabijaj lewaków dla Chrystusa". Okrzyknięty przez media "najmłodszym polskim milionerem" Cebulski oczywiście pochwalił się nią na Twitterze, ale niestety, zdjęcie usunął. Na szczęście w internecie nic nie ginie.

Teraz Cebulski wytłumaczył się z napisu. "Jeżeli kogoś ostatnie moje niefortunne zdjęcie uraziło to szczerze przepraszam. Zdaję sobie sprawę, że bez poznania tła czy też kontekstu napisu na koszulce, wiele osób mogło bardzo źle odczytać moje intencje i poczuć się urażonych. Jeżeli tak było przepraszam" - napisał na Facebooku.

Kamil Cebulski tłumaczy się z koszulki z napisem "Zabijaj lewaków dla Chrystusa"

"Oczywiście koszulka nawiązuje do protestów popierających wojnę w Wietnamie, jakie odbyły się w 1966 roku w USA. A napis jest tłumaczeniem jednego z najgłośniejszych transparentów skrajnie chrześcijańskiej grupy protestujących, szeroko opisywanym w New York Timesie, co akurat z kadru przy zdjęciu na szybko wyleciało. Jedyne co miałem na myśli to popieranie tamtego protestu z 1966 roku, który nawoływał do aktywnej walki z komunistami, którzy kierowali się w życiu tak zbrodniczą ideologią, że jest w Polsce zakazana" - wytłumaczył.

wiecej - żródło

spękał po prostu..
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gaiseric 2017-05-05, 14:29
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
J🤬 wszystko na wschód od Polski.
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-05, 14:36
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Gaiseric 2017-05-05, 17:45
sumka napisał/a:

Zdefiniuj zachowanie jak fanatyk

Dyskusja jest jak najbardziej w porządku. I fajnie by było, gdyby na zwykłej dyskusji się skończyło.

Co do fanatyków - nie będę przytaczał konkretnych wypowiedzi, ale prześledź posty np. Abraxusa i innych mu podobnych trolli, którzy na samo wspomnienie o chrześcijaństwie dostają wścieklizny i plują jadem na lewo i prawo. Zachowują się tak, jakby walka z katolikami to był ich sens życia.

Nie mam nic przeciwko ateistom - nie obchodzi mnie to i nie przeszkadza, że nie podzielają mojej wiary. W kościele nigdy nie słyszałem nic, co by godziło w ateistów. Żadnych nawoływań do nawracania na siłę czy do nienawiści wobec osób niewierzących. Może po prostu w mojej parafii są normalni księża.
Żyję wśród praktykujących katolików i nigdy nie słyszałem ,aby ktokolwiek miał coś przeciwko osobom niewierzącym.

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
Zgłoś
sezamkowyRozpierdol 2017-05-05, 19:09 1
mit2 napisał/a:

ateiści w swojej krucjacie przeciw katolikom nie różnią się od muzułmanów w ich świętej wojnie przeciw niewiernym.

Zarzucasz mi, że nie da się ze mną dyskutować (jestem agnostykiem) podczas, gdy Ty sugerujesz, że ateiści mają jakąś krucjatę i podrzynają gardła w imię ateizmu jakby ateizm miał być jakąś ideologią lub religią
Z Absurdami nie da się dyskutować, czyli Twoimi wypowiedziami

Powtarzam, każdy człowiek rodzi się ateistą i to jest fakt - po urodzeniu dopiero ktoś wypala ci znaczek na dupie i tyle, albo to jest krzyż, albo półksiężyc czy gwiazda dawida, ateizm jest niczym innym jak odrzucenie wszystkich religii i istnienie religijnego bóstwa nic więcej, nie jest to żadna doktryna polityczna czy ideologia.

mit2 napisał/a:

Gardzicie religią, a sami zachowujecie się jak fanatycy.

Ja nie jestem "wy".
Kto gardzi ten gardzi, pisz to do konkretnych osób, ja nie należę do żadnej organizacji czy kręgu wzajemnej adoracji ani nie identyfikuję się z żadną ze stron, pisz indywidualnie do poszczególnych osób, traktuj jednostki z osobna a nie wrzucaj do wora i zaklejaj łatki, szabloniki, ja wiem, że tak jest łatwo, myślenie jest ciężkie i czasem boli, ale stać cię na więcej

PS. Nie odniosłeś się do poprzedniej wypowiedzi a wymagasz normalnej dyskusji
Zgłoś
Gaiseric 2017-05-05, 20:11

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-05, 20:42 1
Co do polskich ateistów maja prawo być lekko źli że kościół jako instytucja reprezentująca wiarę chrześcijańska z niewiadomych względów do dziś jest finansowana z podatków które płacą nie wspominając już o ingerencji w życie polityczne. Jest to przymusowa opłata na coś z czym się nie zgadzają a to powoduje że w człowieku się gotuje.

Co do komunizmu jest to ideologia która z założenia chcąc być tą lepszą musiała zwalczać pozostałe ideologie pomimo innego podłoże bo komunizm jest polityczno/sopołeczna a chrześcijaństwo religijno/społeczna ideologia. Widać jednak wspólny grunt co musiało powodować walkę ale z ateizmem z definicji nie wiele to ma wspólnego bo jak to ideologia ma do siebie trzeba wierzyć.
Zgłoś
sezamkowyRozpierdol 2017-05-05, 20:46 1
Zgłoś
Gaiseric 2017-05-05, 21:15

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
Zgłoś
sezamkowyRozpierdol 2017-05-06, 17:31 1
@mit2

Typowa ucieczka od dyskusji z powodu braku kontrargumentów
Zgłoś
mibcadet 2017-05-07, 1:43 1
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-07, 12:58 1
mibcadet, Wszystko pięknie ale akurat Polscy katolicy (reprezentowani przez kościół) chcieli by wszystkim narzucić swoje wartości i ingerować w ich życie prywatne stąd też taki opór i oburzenie w tym również moje. Gdyby było tak jak powiedziałeś że wierzą i sobie w co chcą, sami się finansują ale nie ingerują w życie pozostałych to złego słowa bym nie powiedział.
Zgłoś
mibcadet 2017-05-08, 16:47
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-08, 19:45 3
mit2 napisał/a:

To może napisz ile ludzi wymordowano w imię ateistycznego ustroju jakim jest komunizm.

Wszędzie gdzie panował komunizm, istniał też jakiś "Bóg", tyle że nie mistyczny, a cielesny. W Rosji był Stalin, w Kambodży Pol Pot, w Korei Północnej Kim Ir Sen i tak dalej. Trudno zatem mówić o "ateistycznym ustroju", jeśli do czynienia mamy z autorytetami podniesionymi do rangi bogów.
Za czasów stalinowskiej Rosji za owinięcie wódki w gazetę z wizerunkiem Dżugaszwiliego groziła czapa, a to zresztą wierzchołek góry lodowej.
Większość ludzi niestety potrzebuje autorytetów które mogliby całować w dupę, bez znaczenia czy realnych, czy urojonych... Jeden i drugi typ ludzi niczym się dla mnie nie różni.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem