ja p🤬lę. nie dziwię się, że 20% maturzystów nie zdało w tym roku. jeśli taki jest poziom uczniów w liceum, to jest to, k🤬a, przerażające.
wynik to 288. dlaczego? sprawdzić moje poprzednie posty w tym temacie. nie ma innej opcji. matematyka to nie jest, k🤬a, literatura, gdzie jest pierdylion interpretacji. są zasady, prawa i inne ograniczenia, które wynikają z logiki działań. i jak ktoś ich, k🤬a, nie zna, nie jest pewien, to niech się nie wymądrza, tylko posłucha tych, którzy zajmują się tym na co dzień (bo np.: studiują).
a wpisywanie tego w kalkulatory i inne "myślące" maszyny/programy to w większości strata czasu. kalkulator (zwykły, przenośny) ma problem z tak prostym działaniem jak to: 1:12 -> wynik*12=/=1.
przynajmniej widać ilu "humanistów" jest w społeczeństwie. i używam tego słowa z taką ilością pogardy na jaką mnie tylko stać.
@Vesh
jeśli nie wiesz, czy coś było wyłączone przed nawias, to o ile masz przy tym mnożenie lub dzielenie, to nie możesz sobie tego od tak włączyć w nawias. jeśli coś wyłączyłeś, to musisz się trzymać tego, że to należy do tego konkretnego nawiasu. zapoznaj się z prawami matematyki.
podpis użytkownika
Little children, near and far,
Don't know where your parents are,
Cry directly in this jar,
I will drink it at the bar,
Sip sippin' on Orphan Tears.