konto usunięte
2014-01-21, 19:40
Ja studiowalem w Danii calkiem niedawno. Stypendium nie dostawalem, bo mi sie nie nalezalo - wystarczy ze nie musialem placic za studia za ktore kitajce placili po kilkaset tysiecy koron za studia. Teraz z tego co mi znajomy mowil sprawa sie zmenila - komisja europejska czy inny szit zarzadzil, ze wszyscy studiujacy maja dostawac stypendia w kraju w ktorym studiuja, co by sie przekladalo na jakies 6k koron czyli jakies 3 tysiace zlotych. Takwiec, nawet jesli stypendia nie zostana przyznane, to moze sie to wkrotce zmienic na nasza niekorzysc...
Jeszcze za moich czasow sprawa mnie denerwowala jak cholera - ja musialem zapierdzielac gdzie sie da zeby koniec z koncem zwiazac ( Dania nie jest tanim krajem) a taki arab czy inny czeczen przyjezdzal jako azylant i dostawal wszystko za darmo, wliczajac mieszkanie i meble do niego.
Moim zdaniem tu lezy problem - bo to ze jakiemus mietkowi nie podoba sie ze "un ma plocic na jakies studija czy ynne fanaberyje" ze swoich podatkow, to juz jego problem. Widocznie jest zbyt ograniczony intelektualnie, zeby ogarnac ze praca badawczo rozwojowa we wlasnym kraju moze przyniesc ogromne korzysci (pomijam tu fakt ze czesto genialne wynalazki w Polsce sa olewane i koncza sprzedane za bezcen)
Europa probuje na sile pokazac jaka jest fajna dobra i socjalna. Sciaga wiec hordy najezdzcow z ciapalandow i jeszcze stara sie do nich dostosowywac.
Jasna cholera, jak mnie to denerwuje! Nasza europejska kultura wypracowala pewne standardy zycia i co? Teraz w ramach nie wiadomo czego te standardy sa porzucane zeby przypodobac sie jakiejs brudnej dziczy ktora samemu sie na dodatek wpuscilo. Gdzie sens, gdze logika?
konto usunięte
2014-01-21, 19:48
Allah może mi naskoczyć!!!
zjem.cie.92 wiesz po co wstąpiliśmy do unii? Po to żeby ludzie z tego debilnego kraju mieli możliwość wyjechać i coś zarobić bo tutaj nie ma nic, bieda aż piszczy. Za mało jeszcze widziałeś i przeżyłeś chyba
podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
konto usunięte
2014-01-21, 22:32
@zjem.cie.92 weź ty sie najlepiej wyloguj i nie udzielaj więcej publicznie.
konto usunięte
2014-01-21, 22:36
Ten po prawej robi kebeby u mnie na ulicy.
bania1212 napisał/a:
Ten po prawej robi kebeby u mnie na ulicy.
Alez ma biale zabki. Ciekawe co ci do potrawy dodaje!