pikabu napisał/a:
Zajechanie z perspektywy motocyklisty
Jakie zajechanie? Debil zap🤬la jak poj🤬y, a kierownik busa zmienia pas.
Jakby jechał jeszcze szybciej, to by się nic nie stało
Jest szansa, że nie dożyje 30.

Taki jest efekt jak za szybko i za mocno wciśniesz przedni hamulec, zanim ciężar przeniesie się na przednie koło - przód ucieka i leżysz. Gość widocznie spanikował. BTW czujniki abs są na obu kołach, ale czujnik prędkości jest w skrzyni biegów - jeżeli zblokujesz tylne koło to prędkościomierz pokaże 0.
MYKELE napisał/a:
91 już na zablokowanych kołach
A to te motorynki nie mają ABSu?
Niepotrzebnie spanikował, a prawdziwe motopi*dy i motop🤬ki chciałyby pojeździć motocyklem, ale się boją i ich nie stać, więc siedzą biedne i przestraszone zwykle w nieswojej piwnicy, z zazdrości i zawiści nazywając motocyklistów tym, czym sami są. Hatfu! Szach mat, pieszop🤬ki i autop🤬ki.
podpis użytkownika
Prawdziwe motopi*dy i motop🤬ki chciałyby pojeździć motocyklem, ale się boją i ich nie stać, więc siedzą w piwnicy.
Gdy normalny użytkownik drogi w takiej sytuacji ledwo zdejmuje nogę z gazu to kiblarz zawsze musi coś odj🤬
To c🤬a a nie motocyklista. Normalnie by ominął albo wyhamowal jakby dobrze jezdzil. A Jak się tak jedzie to trzeba wiedzieć, że nie każdy patrzy w lusterka na 8 samochodów do tyłu. Jak ja tak zap🤬lam to jestem świadomy ,że ktoś może nie zauważyć w lusterku pojawiającego się z nienacka punktu.
Zap🤬lasz i igrasz z życiem swoim i innych osób. Jak dla mnie możesz zrobić krok w tył, rozpędzić się i zap🤬lić głową w ścianę
W przepisach ruchu drogowego powinien być zapis mówiący o tym, że winowajcą każdego zdarzenia drogowego jest ten, kto przyczynił się do tego zdarzenia przekraczając prędkość o co najmniej 20km. No bo to jest poj🤬e: np skręcasz sobie w lewo, nie jesteś w stanie w lusterku zobaczyć motozjeba zap🤬lającego i wyprzedzającego, ale kiedy ten wp🤬li się w Ciebie to jesteś sprawcą, bo "zajechałeś drogę"...
Ja uważam że po to są mocne i szybkie motory aby nimi zap🤬lać. Lecz zawsze znajdzie jakaś ciota w osobówce, lub jak na załączonym filmie butlo szczoch.
Nancy83 napisał/a:
Ja uważam że po to są mocne i szybkie motory aby nimi zap🤬lać. Lecz zawsze znajdzie jakaś ciota w osobówce, lub jak na załączonym filmie butlo szczoch.
Motur przecież wyszedł prawie bez szwanku. Chyba problem był w bio balaście