No norma, norma, w każdej wsi mają A tak na poważnie, żadna to norma, pralnie są tylko w dużych miastach i nie korzysta z nich wielu ludzi bo gdyby korzystali wszyscy to na każdej ulicy musiałaby być taka pralnia a jednak tak nie jest
W niektórych krajach (np. Szwecja) pralnie masz w piwnicy w bloku i opłacasz ją w czynszu. Na stronie rezerwujesz sobie pralkę na daną godzinę, pierzesz, suszysz i zabierasz do mieszkania. Fajne to może jak mieszkasz bez dzieci bo przy nich nie znasz dnia ani godziny kiedy trzeba robić pranie bo awaria. Czasami ciężko się wbić w kolejkę.
W USA z kolei nawet mając pralkę w domu nie zawsze się z niej korzysta - jak byłem u rodziny to raz w tygodniu podjeżdżało auto, zbierało wór rzeczy do prania i przywozili wyprane i wyprasowane. Pralka stała nie używana bo nikomu nie chciało się z nią bawić.
W niektórych krajach (np. Szwecja) pralnie masz w piwnicy w bloku i opłacasz ją w czynszu. Na stronie rezerwujesz sobie pralkę na daną godzinę, pierzesz, suszysz i zabierasz do mieszkania. Fajne to może jak mieszkasz bez dzieci bo przy nich nie znasz dnia ani godziny kiedy trzeba robić pranie bo awaria. Czasami ciężko się wbić w kolejkę.
W USA z kolei nawet mając pralkę w domu nie zawsze się z niej korzysta - jak byłem u rodziny to raz w tygodniu podjeżdżało auto, zbierało wór rzeczy do prania i przywozili wyprane i wyprasowane. Pralka stała nie używana bo nikomu nie chciało się z nią bawić.
Jak masz rodzinę z Podlasia to co się dziwisz, że nikt nie umiał jej uruchomić. Co tydzień było, bo pół Łomży musiało zbiórkę zrobić i ciężarówkę załadować, żeby "dla nich" taniej było.
y
jeśli masz możliwości podłączenia swojej pralki to pranie w pralni samoobsługowej jest nie opłacalne, jak ci się nie podoba moja kalkulacja to zrób swoją, ale wyjdzie ci tak samo że własna pralka jest znacznie tańsza
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie