Wielu uważa że taki sport jak zapasy jest nudny,nie dawno pojawiła się propozycja odrzucenia ich z Igrzysk.W niektórych krajach to sport narodowyi nie może być tak, że dyscypliny mało znane jak wushu, karate, wspinaczka sportowa zajmą miejsce tak zasłużonej dyscypliny.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2 minuty temu
twrgg napisał/a:
zajebisty sport dwoch kolesi sie tuli na ringu -_-
Żeby Cię taki koleś nie musiał "przytulić".
twrgg
jestemelpolako
Cieszcie się, że żyjecie w XXI wieku - śluby pedałów, Palikoty, męskie porody, gejowskie parady etc
2tys lat temu za takie wypowiedzi ukrzyżowanie, nic więcej.
jestemelpolako
Cieszcie się, że żyjecie w XXI wieku - śluby pedałów, Palikoty, męskie porody, gejowskie parady etc
2tys lat temu za takie wypowiedzi ukrzyżowanie, nic więcej.
sdLechu napisał/a:
Zapasy powinny zniknąć. Zamiast nich ma pojawić się wspinaczka sportowa która jest o wiele bardziej widowiskowa i jest sportem praktycznie bez dopingu. A jest tak dlatego bo żadne sterydy ci w nim nie pomogą ba nawet standardowe odżywki mogą ci zaszkodzić niesamowicie (większa masa mięśniowa = brak efektów). Oszukiwać tez się za bardzo nie da czy to czasówka, trudność czy bald. Czysty widowiskowy sport w którym wygrywa się dzięki treningowi i poświęceniu, tak chcę to oglądać
a o winstrolu albo innych sterydach poprawiajacych sile/wydolnosc bez zwiekszenia masy to nie slyszales?.
a usuwanie zapasow z olimpiady, to tak jakby z rozdania oskarow usunac nagrode za najlepszy film albo aktora pierwszoplanowego
@lapps wspinaczka to nie siła. Siła to tylko może 5-10% sukcesu reszta to Technika/Psychika. Podaj mi jeden steryd który sprawi że moje ścięgna zregenerują się w ciągu jednej doby. Że po wzięciu sterydu o którym mówisz i zwiększeniu objętościowo treningu nie strzelą mi troczki w palcach. Albo że skóra na dłoniach wytrzyma i nie zacznie pękać po tygodniu. To są główne problemy przy wspinaczce i sterydach koksach itp. Są rzeczy których nie przeskoczysz. A co do porównania olimpiady i oskarów to wycofanie zapasów jest jak usunięcie nagrody za najlepszy film czarnobiały, niby ważne ale każdy ma to w dupie.
klamerka, rzucik i obalenie "Janika" w 30s - piwko... Generalnie jakby można było postawić kratkę - tak bym uczynił. miodność=10/10
@lapps tylko z koksami jest jeden problem tyjesz czy chcesz cz nie chcesz. Ba nawet kreatyna+bcaa+ glukozamina w małych ilościach sprawi że utyjesz (wiem po sobie 3kg +). Nie twierdzę że doping jest niemożliwy ale niesamowicie utrudniony, to niesamowite jaką posiadasz wiedzę na temat sterydów
ale zapaśnicy są znani z korzystania ze sterydów. Co do kontuzji, lot z paru metrów może nadawać się na harda
albo do kostnicy. Wspinaczka sportowa jest też sportem o wiele czystszym bo nie da się oszukiwać bo każdy ma taka samą ilość czasu na wycenę drogi (tzw os).
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie