Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Może mam policjanta w nóżkę całować i przeprosić, że wyszedłem z domu? Śmieszne jest to, że łamią konstytucję, robią państwo policyjne a ludzie biją im brawo...
Wystarczy od razu nie wyskakiwać z mordą, żądaniami i telefon z kamerą, a wszystko da się normalnie załatwić. Pamiętaj, że tak samo zachowuje się ktoś wobec Ciebie jak Ty wobec niego.

Tak. Tylko, że Tranzystor twierdzi, że policjant nie może skierować wniosku/notatki do Sanepidu w takim wypadku. A to się dzieje. Więc podałem mu na tacy dowód, że nie ma racji.
Gdyby te ukarane osoby łamały kwarantannę, to Komendant w tym wywiadzie jasno by to podkreślił.
Więc mamy w Polsce taki stan (może nie prawny, ale na pewno faktyczny), że policjant może za byle gówno napisać na Ciebie notatkę do sanepidu, a tam mają prikaz na przyklepanie... Oczywiście taką notatkę policjant może napisać pod siebie. Zastraszanie społeczeństwa.
Miałem na myśli tereny ogólne, a nie parki, które rzekomo są objęte zakazem. Oczywiście te kary to propaganda, żeby wystraszyć ludzi. Podejrzewam, że bardziej kumaci zatrudnią prawnika i dostaną zwrot grzywny z odsetkami (już to przechodziliśmy po aresztach wydobywczych, które Zero zorganizował), a parkowe pijaczki i tak nie zapłacą.
...bardziej kumaci zatrudnią prawnika i dostaną zwrot grzywny z odsetkami...
Tak ma wyglądać Państwo prawa??
Patusku nie umiesz inaczej pisać, nie obrażając innych?? Nie znasz mnie to się nie wypowiadaj, Policjant musi wylegitymować się i poinformować na jakiej podstawie, chce mnie spisać, przeszukać i wtedy oczywiście wszystko jest zgodne z prawem i ja podejmuję się wykonania takiej czynności jeśli uznam, że podstawa jest logiczna, nie zapominajmy, że policjant przy przeszukiwaniu powinien mieć nakaz i spisać protokół (jakoś dziwnym trafem nigdy nic takiego nie zauważyłem) :] to co policjant jest ponad prawem??? NIE nie jest i jest takim samym obywatelem jak ja i niech nie cwaniakuje MILICJANT bo takie sprawy rozstrzyga sąd a tacy jak Ty SZARACZKI co nie znają prawa podpiszą wszystko co im się podsunie, przyznając się tym samym do winy i płacą to 500zł mandatu co dostaną od PISU i ja się wtedy śmieje z takich jak Ty, aż mnie brzuch boli:D I tak wiem są normalni policjanci bardzo w porządku i są również ch*je i wnioskując z tego jak ich bronisz Ty jesteś takim policyjnym ch*jEM!
Wystarczy, że poda Ci wykonywanie czynności służbowych jako powód "spisania", a po drugie nie istnieje coś takiego jak spisanie. Poza tym masz obowiązek policjantowi udzielić swoich danych osobowych w postaci dokumentu tożsamości lub jeśli go nie posiadasz przy sobie to ustnie.
Podczas przeszukania policjant nie musi posiadać nakazu, o którym wspomniałeś, może Cię przeszukać na podstawie swojej legitymacji służbowej.
Wystarczy, że poda Ci wykonywanie czynności służbowych jako powód "spisania", a po drugie nie istnieje coś takiego jak spisanie. Poza tym masz obowiązek policjantowi udzielić swoich danych osobowych w postaci dokumentu tożsamości lub jeśli go nie posiadasz przy sobie to ustnie.
Podczas przeszukania policjant nie musi posiadać nakazu, o którym wspomniałeś, może Cię przeszukać na podstawie swojej legitymacji służbowej.
Masz rację, sprawdziłem te nowe przepisy z 2018 roku na to pozwalają, lecz wcześniej przeszukiwanie było jawnym łamaniem konstytucji.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie