Po prostu ponadczasowe.
Jak jakaś lewacka k🤬a wyskoczy z tekstem, że jest dobrze w tym kraju i nie było nigdy lepiej to c🤬j mu w przełyk
up
wyp🤬alaj lewacka k🤬o!
Konto usunięte
2013-04-11, 22:16
Czerwonym - śmierć! Dobry Czerwony - to martwy Czerwony! - JKM
Guzik napisał/a:
Taki k🤬a cwany jesteś to powiedz to wszyskim tym, którym mamusia i tatuś nie postawili studiów i nie załatwili roboty, tylko musieli iść zap🤬lać zaraz po średniej za psie pieniądze na umowie śmieciowej bo nie było ich stać na zdobycie wykształcenia. Niby młody już (chyba) nie jesteś a myślenie jak w gimbazie.
wytłumacz mi co ma k🤬a wykształcenie do tego ile zarabiasz, jak k🤬a marzyłeś być zaj🤬ą biurwą od dzieciństwa i myślałeś, że prześlizganie się przez studia da ci możliwość siedzenia na dupie i brania za to pieniędzy to się pomyliłeś k🤬a. cytat "tylko chory się nad sobą zastanawia" a zdrowy myśli k🤬a jełopie. szkoła to gówno było od zawsze (są wyjątki) ale ilu ekonomistów, fizyków, matematyków kraj potrzebuje? sam pomyśl. naprodukowali tatałajstwa typu marketing, pedagogika i na c🤬j było iść do takich szkół? bo łatwo? bo można było walić w c🤬ja i zdawać? cieszę się, że mam zawodówkę i technikum - studia obszczałem. przynajmniej nie marnowałem czasu na bezowocne nauczanie. tylko użyłem własnej głowy. nie masz pomysłów to masz problem.
Konto usunięte
2013-04-11, 22:32
Napis z Gdańska.... ukochane miasto.
ps. j🤬 lewactwo
Konto usunięte
2013-04-11, 22:47
Cytat:
wytłumacz mi co ma k🤬a wykształcenie do tego ile zarabiasz, jak k🤬a marzyłeś być zaj🤬ą biurwą od dzieciństwa i myślałeś, że prześlizganie się przez studia da ci możliwość siedzenia na dupie i brania za to pieniędzy to się pomyliłeś k🤬a. cytat "tylko chory się nad sobą zastanawia" a zdrowy myśli k🤬a jełopie. szkoła to gówno było od zawsze (są wyjątki) ale ilu ekonomistów, fizyków, matematyków kraj potrzebuje? sam pomyśl. naprodukowali tatałajstwa typu marketing, pedagogika i na c🤬j było iść do takich szkół? bo łatwo? bo można było walić w c🤬ja i zdawać? cieszę się, że mam zawodówkę i technikum - studia obszczałem. przynajmniej nie marnowałem czasu na bezowocne nauczanie. tylko użyłem własnej głowy. nie masz pomysłów to masz problem.
Nie no oczywiście wyszktałcenie nie ma nic do tego ile zarabiasz! Ani trochę! Spróbuj teraz doiść do czegoś poważnego bez jakiegokolwiek wykształcenia. Bądźmy szczerzy, po zawodówce/technikum obecnie ma się gówno a nie wyuczony zawód. A nawet jeśli, to myślisz, że zarobisz dużą kasę? Możesz powiedzieć, że zaczyna się od małej kasy a później zarabia się więcej...obecnie? Jak dostaniesz normalną umowę o pracę to już możesz uważać się za szczęśliwego człowieka. Oczywiście można robić kursy, ale kursy specjalistyczne kosztują masę kasy i czasu (obu czynników możesz nie mieć kiedy ciężko zap🤬lasz na samo utrzymanie). Pomysł na biznes i założenie działalności? Nikłe szanse z powodu braku pieniędzy i masy biurokracji. Pozostaje jeszcze pytanie czy warto się j🤬 z tym wszystkim przez tyle lat, żeby później dostać emeryturę (jak dożyjesz) w wysokości kilku złociszy.
Konto usunięte
2013-04-11, 22:52
Cytat:
komuna się do c🤬ja skończyła
Kiedy się skończyła? Czy coś przegapiłem?
Malix napisał/a:
Kiedy się skończyła? Czy coś przegapiłem?
tak. bo srałeś wtedy w pieluchy.
Guzik napisał/a:
Nie no oczywiście wyszktałcenie nie ma nic do tego ile zarabiasz! Ani trochę! Spróbuj teraz doiść do czegoś poważnego bez jakiegokolwiek wykształcenia. Bądźmy szczerzy, po zawodówce/technikum obecnie ma się gówno a nie wyuczony zawód. A nawet jeśli, to myślisz, że zarobisz dużą kasę? Możesz powiedzieć, że zaczyna się od małej kasy a później zarabia się więcej...obecnie? Jak dostaniesz normalną umowę o pracę to już możesz uważać się za szczęśliwego człowieka. Oczywiście można robić kursy, ale kursy specjalistyczne kosztują masę kasy i czasu (obu czynników możesz nie mieć kiedy ciężko zap🤬lasz na samo utrzymanie). Pomysł na biznes i założenie działalności? Nikłe szanse z powodu braku pieniędzy i masy biurokracji. Pozostaje jeszcze pytanie czy warto się j🤬 z tym wszystkim przez tyle lat, żeby później dostać emeryturę (jak dożyjesz) w wysokości kilku złociszy.
nie zrozumiemy się. ty chcesz mieć państwo jak z bajki a tu Polska. albo bierzesz swoje życie w swoje ręce i działasz, albo patrzysz w ten biedny telewizor i tylko k🤬isz co się dzieje w tym kraju...
amen
śmieszny mnie gadanie, że studia w c🤬j kosztują, że rodzice, bla bla bla, k🤬a! Tak mówią tylko Ci, którzy wymigują się od studiów (które swoją drogą zrobić u nas w Polsce jest łatwiej, niż puścić porannego bąka), a gówno wiedzą. Macie od zaj🤬ia programów stypendialnych, dotacji czy ulg. Jestem studentem, więc mniej więcej wiem jak jest, a źle nie jest, wystarczy chcieć. A swoją drogą, wielki respekt dla przedmówcy @Maderfakermen! Wielkim minusem jest to, że zawodówki są likwidowane, ale o tym chyba nie muszę pisać. Teraz każdy jest k🤬a "menadżerem", "finansistą", "ekonomem". Tylko po c🤬j, jak nie mam się do kogo zwrócić, gdy mi jebnie pralka? I tak na zakończenie, ludzie którzy piszą, że od razu stąd wyjadą, bo tu jest srak i c🤬ja do dupy prędzej dostaniesz niż robotę, są nikim.
Konto usunięte
2013-04-11, 23:07
Poznań, pod wiaduktem Roosevelta-Libelta
Konto usunięte
2013-04-11, 23:08
3/4 z was nawet nie wie kto to ten lewak jest. W kółko tylko lewa, lewaki itp. jakaś moda panuje na pisanie tych określeń. Czasem jak widzę w jakim kontekście są używane zastanawiam się czy internauci mają mózgi? Połowa wali na lewo i prawo lewakami a jakby zapytać o historię naszego kraju to nic nie wiedzą! Ot modne to piszą.
Konto usunięte
2013-04-11, 23:14
a mnie najbardziej wk🤬ia ten podział polaków. Właśnie takie dyskusje to pokazują. Bogaty nie zrozumie biednego a głodny sytego. Proszę Was zbierajcie nienawiść na wiosnę ludów, którą musimy wreszcie tutaj zrobić, a nie między sobą się ciskacie. dalej zarabiamy tyle samo co 15, 20 lat temu... 1200 zł- z tą małą różnicą, że bułkę mogłeś kupić za 7 gr, paliwo po 3 zł itd...
Konto usunięte
2013-04-11, 23:16
Maderfakermen nie chcę mieć państwa z bajki tylko takie, w którym miałbym poczucie bezpieczeństwa. Gdzie mógłbym ukończyć szkołę zawodową czy tam technikum, znaleźć choć średniopłatną robotę, założyć rodzinę i spokojnie dożyć starości w czasie której będę mógł utrzymać swój poziom życia dostając godziwą emeryturę na którą zap🤬lałem pół życia. Gdzie państwa nie będzie mi zabierać większości moich bierzących zarobków. Czy to takie dziwne oczekiwać normalności?
Konto usunięte
2013-04-11, 23:34
maderfakerman, dobry jesteś ! obrady okrągłego stołu uznajesz za koniec komunizmu ? ja za początek wpółoficjalnego.
mówisz działać ? jak k🤬a prawie nie ma jak, widziałem po minach znajomych, którzy mieli chęci, zapał, wizje... teraz większość jest w kanadzie, żeby spłacić długi, które ich te wizje kosztowały.
straatveger albo jesteś głupi, albo.. nie, jesteś głupi.
dług publiczny zwiększył się najbardziej podczas panowania POstkomuchów
obnizył długi światowe?
consument: idź w imie swojej lewej miłości obrabiać pały gdzie indziej, c🤬j z tobą szczylu !
Guzik@
ten od pedałofona nie miał wykształcenia (studiów) a po tylu latach jest rozchwytywany. Da się?
-się da!
podpis użytkownika
@Kupie głośniki niskotonowe do Altus 110, w ilości sztuk 2. PW!
Konto usunięte
2013-04-12, 0:26
matiqq oczywiście, że się da - w USA