Główna Poczekalnia (1) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:41
Zawalenie się mostu w Chinach
elim • 2025-11-11, 19:34
We wtorek w południowo-zachodniej prowincji Syczuan w Chinach zawaliła się część niedawno otwartego mostu na krajowej autostradzie łączącej centrum kraju z Tybetem, nie odnotowano ofiar śmiertelnych.
Policja w mieście Maerkang zamknęła w poniedziałek po południu most Hongqi o długości 758 metrów dla całego ruchu po tym jak na pobliskich zboczach i drogach pojawiły się pęknięcia, a na terenie górskim zaobserwowano przesunięcia. We wtorek po południu warunki na zboczu góry pogorszyły się wywołując osunięcia ziemi które doprowadziły do zawalenia się mostu dojazdowego i nawierzchni drogi.

Most Hongqi został zbudowany w celu wzmocnienia połączeń między Syczuanem a płaskowyżem tybetańskim, jego budowa zakończyła się na początku tego roku.

Zmieniono 2 razy Zgłoś
CzerstWybut 2025-11-12, 6:08
cygar napisał/a:

Dobry? Cienkie rurki na tyczkach ten most wyglądał jakby byle pierdnięcie mogło go zdmuchnąć z planszy i tak się właśnie stało.

A dociera chociaz do ciebie skala tego mostu? Czy widzisz w tym kładke trzaskowskiego🤦‍♂️

Zgłoś
cygar 2025-11-12, 6:11
CzerstWybut napisał/a:

A dociera chociaz do ciebie skala tego mostu? Czy widzisz w tym kładke trzaskowskiego🤦‍♂️

Skala tu mie ma nic do gadania. Popatrz sobie jak jest zbudowany Williamsburg Bridge.
Zgłoś
CzerstWybut 2025-11-12, 6:18 1
cygar napisał/a:

Skala tu mie ma nic do gadania. Popatrz sobie jak jest zbudowany Williamsburg Bridge.

Serio według ciebie 41 metrów nad wodą nie robi różnicy z 232 metrami 🤦‍♂️ to ja sie nie dziwie ze Warszawa buduje kladki dla ludzi w cenie 154 mln zł jak takich ekspertów mamy...
Zgłoś
Selekcjoner 2025-11-12, 6:46
Traba napisał/a:

A na jakim to materiale to pisałeś, na jakim kompie lub telefonie odpaliłeś stronę?
Na jakim krześle siedziałeś? Z jakiego kubka piłeś podczas powyższego?
Chińczycy Ciebie I wszystkich dookoła otaczają od 30 lat na ogromną skalę. Niewidzenie I Nie rozumienie to totalna porażka inteligencji

iPhone
Stałem na asfalcie
Piłem wodę niegazowaną
Zgłoś
Suche_gacie_na_dnie_rzeki 2025-11-12, 9:33
Za miesiąc powstanie nowy most a górę przestawią
Zgłoś
Piotrek-nl 2025-11-12, 10:45
A tam zaraz most, Tylko kawałek się zawalił i to ten mniej ważny. Ja myśle, że to mały defekt i na pewno da się zwrócić przez Temu albo AliExpress.
Zgłoś
kubarozpruwacz 2025-11-12, 10:45
Spokojnie i tak wyremontują w tydzień.
Zgłoś
Perkokoperko 2025-11-12, 10:54
Selekcjoner napisał/a:

iPhone
Stałem na asfalcie
Piłem wodę niegazowaną

Widze poprawny obywatel, jak tak to jeszcze powiedz co w dupie miałeś 😁
Zgłoś
kubarozpruwacz 2025-11-12, 11:09
cygar napisał/a:

Dobry? Cienkie rurki na tyczkach ten most wyglądał jakby byle pierdnięcie mogło go zdmuchnąć z planszy i tak się właśnie stało.

Z daleka wszystko wydaje się mniejsze...
Ten most się rozpiął w taki sposób by jedna część nie ciągnęła za sobą całej reszty.

Stawiam że oni specjalnie to tak zrobili pewnie przewidzieli że część może się osunąć.
I most ma być cienki. Dzięki temu jest lekki i jak widać droga się utrzymuje dosłownie w powietrzu na jednym filarze.
Zgłoś
Selekcjoner 2025-11-12, 13:58 1
Perkokoperko napisał/a:

Widze poprawny obywatel, jak tak to jeszcze powiedz co w dupie miałeś 😁

Jesteś proktologiem czy po prostu tematyka analna to twój konik ?
Zgłoś
oleyu 2025-11-12, 15:27
Most sam w sobie uległ pod wpływem zjeżdżającej skarpy. Nikt nie wzmocnił góry, więc poszło po podebraniu części gruntu i obciążeniu.
Zgłoś
placek 2025-11-12, 15:28
zbuduja kolejny a góre przeniosą. U nas połowa funduszu rozeszła by sie w p🤬du a budowa by trwała 15 lat
Zgłoś
Traba 2025-11-12, 23:06
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Perkokoperko 2025-11-13, 0:10
Selekcjoner napisał/a:

Jesteś proktologiem czy po prostu tematyka analna to twój konik ?

Antropologiem sądowym
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem