Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Bombardier CRJ700 zderzył się ze śmigłowcem Black Hawk w USA

Samolot American Airlines leciał z miasta Wichita w stanie Kansas, a na jego pokładzie znajdowało się 60 pasażerów i czterech członków załogi. Około 800 metrów od lotniska Reagana samolot zderzył się ze śmigłowcem, który wystartował, mając na pokładzie trzech żołnierzy.

Oba samoloty rozbiły się w rzece Potomak, której głębokość w tym miejscu wynosi 8-10 metrów. Do tej pory znaleziono ciała 18 osób.

Zmieniono 2 razy Zgłoś
Pawehan 2025-01-30, 13:35
Śmiało zmieścisz się, może nie będzie tragedii..
Zgłoś
TomaszFilmann 2025-01-30, 16:42 2
Właśnie tylko dlatego wszedłem dzisiaj na sadistica 💪 później w pracy będę się degustować jedynym porządnym portalem w tym brudnym internecie 🥰✌️💪🤣
Zgłoś
anubis90 2025-01-30, 18:29
Jak to mówią: dobry Jankes, to martwy Jankes 👍
W dodatku było tam też sporo ruskich pasażerów, także git.

[ Dodano: 2025-01-30, 18:31 ]
Wiecie co, mam wrażenie, że ta katastrofa lotnicza to nie był przypadek. Możliwe że to wszystko było celowe, żeby odwrócić uwagę opinii publicznej od jakiegoś innego, ważniejszego wydarzenia.
Jak myślicie??
Zgłoś
Ork.Fajny 2025-01-30, 19:29 5
anubis90 napisał/a:

Jak to mówią: dobry Jankes, to martwy Jankes 👍
W dodatku było tam też sporo ruskich pasażerów, także git.
Wiecie co, mam wrażenie, że ta katastrofa lotnicza to nie był przypadek. Możliwe że to wszystko było celowe, żeby odwrócić uwagę opinii publicznej od jakiegoś innego, ważniejszego wydarzenia.
Jak myślicie??

Myślę że potrzeba Ci porządnej wizyty u psychiatry. Nie psychologa. Psychiatry.
Zgłoś
MoNsTeR.pl 2025-01-31, 0:07
Wieża ostrzegała załogę helikoptera że jest w strefie lądowania i czy widzi lądujący samolot, potwierdzili że tak. Na filmiku, moim zdaniem, helikopter specjalnie uderzył w samolot.
Zgłoś
Pawehan 2025-01-31, 1:15 2
Może coś z systemami obserwacji noktowizyjnej , bo ćwiczyli nocne loty , i wg wojska używali noktowizji , po pytaniu wieży kontroli lotów czy widzi samolot podchodzący , nie odpowiedzieli od razu , kontroler powtórzył pytanie i wymusił jakby odpowiedż że tak.
To wszystko działo się dość chaotycznie, te maszyny nie powinny się znaleźć na tej samej wysokości w takim punkcie i według mnie tutaj sprawa była zaj🤬a.
Oni przez tą nocną obserwację c🤬ja tak naprawdę przez te światła widzieli , do tego każdy helikopter ma baaardzo ograniczoną widoczność do góry właśnie przez wirnik główny , a tam kilka sekund wcześniej znajdował się pasażerski , było za mało czasu na jakiś manewr Uh-60 to też duża maszyna.
Zgłoś
WąsatyZbój 2025-01-31, 4:46 1
Pawehan napisał/a:

Może coś z systemami obserwacji noktowizyjnej , bo ćwiczyli nocne loty , i wg wojska używali noktowizji , po pytaniu wieży kontroli lotów czy widzi samolot podchodzący , nie odpowiedzieli od razu , kontroler powtórzył pytanie i wymusił jakby odpowiedż że tak.
To wszystko działo się dość chaotycznie, te maszyny nie powinny się znaleźć na tej samej wysokości w takim punkcie i według mnie tutaj sprawa była zaj🤬a.
Oni przez tą nocną obserwację c🤬ja tak naprawdę przez te światła widzieli , do tego każdy helikopter ma baaardzo ograniczoną widoczność do góry właśnie przez wirnik główny , a tam kilka sekund wcześniej znajdował się pasażerski , było za mało czasu na jakiś manewr Uh-60 to też duża maszyna.

Myślę, że trafiłeś w sedno. To był nie tylko lot ćwiczebny, ale też przedłużający certyfikację dla tych pilotow na loty nocne. M.in. dlatego używali noktowizji.
Problem w tym, że noktowizja niezbyt dobrze oddaje głębię (zależy też od systemów - są lepsze i gorsze) - tj. często przedmioty wydające się być daleko, są w rzeczywistości dużo bliżej. Dodaj jeszcze taki festiwal świateł, jak nad Waszyngtonem. Myślę, ze uznali za CRJ coś innego, nie widząc, że są tuż obok niego.
Oczywiście, kontrola lotów najbardziej jest winna - nie zapewniła właściwej separacji. Przy czym, najprawdopodobniej, wina jest systemowa. Przepisy, przepisami, a praktyka, ze względu na gęstość ruchu, nakazuje zmniejszanie separacji do absolutnych minimów - p🤬lić przepisy, bo trzeba będzie odsyłać maszyny na inne lotniska.
Zgłoś
turbonekro 2025-01-31, 5:52
To wina k🤬aińcòw, bo w samolocie między innymi kacapy leciały
Zgłoś
Centurion 2025-01-31, 13:49 4
W ramach uzupełnienia jeszcze jedno ujęcie

podpis użytkownika

Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadistic.pl/regulamin.htm
Zgłoś
intermag 2025-01-31, 16:10
No vo za przypadek

Zgłoś
pazuzu 2025-01-31, 16:57 1
intermag napisał/a:

No vo za przypadek

To fake, dałeś się nabrać na russkim trolom
warto weryfikować informacje

newsweek.com/washington-dc-plane-crash-jo-ellis-trans-helicopter-pilot...
Zgłoś
panar3 2025-02-01, 12:14
Podobno wyszło że zatrudniali niepełnosprawnych umysłowo jako kontrolerów ruchu żeby ich nie dyskryminować...
Zgłoś
anubis90 2025-02-08, 14:52
Martwy Jankes, to dobry Jankes 👍
Zgłoś