Nie powiem sam się zdziwiłem i staram się zrozumieć co mogło być przyczyną.Wg niektórych świadków zderzyły się z ,,czymś'' w powietrzu niewidocznym gołym okiem.Miejsce zdarzenia Cuauhtémoc w Meksyku. z 07.02.2022.W linku z Twittera nie widać,by były spalone,nadpalone przez linię wysokiego napięcia.Sadole,a Wasze teorie?
twitter.com/QuakeChaser35/status/1491800240130719757?ref_src=twsrc%5Et...
jan0sik1 napisał/a:
Ja wiem! Ja wieem! Jaaaaa wieeemmm!!
Była komenda PADNIJ!
TAK. DOSTAŁEŚ PIWO. A teraz wypij je w samotności.
@
Aga2010 napisał/a:
Prąd powietrza
Tak też na początku myślałem,ale na filmie drzewa czy nawet krzaki wcale się nie ruszają.Gdyby byłby to prąd powietrza,który z taką siłą wywala ptaki na glebę to zapewne drzewa by się ruszały pod jego wpływem.
To była ustawka dwóch stad kiboli o to, która banda ma pierwszeństwo srania na głowy.
Ze sobą się zderzyły. Chmara rozdzieliła się na dwie części i jak próbowała się złączyć, pozderzały się. Widać, że lecą w prawo a w momencie zderzenia w lewo.
Moim zdaniem chmara ptaków pop🤬liła kierunki i jebły w ziemię. Coś jak karambol we mgle. Nie doszłoby do tego jakby latały wyżej. Widać tę chmarę na początku filmu.
Moim zdaniem była to ucieczka od jakiegoś latającego drapieżnika atakującego/pikującego w tę chmarę ptaków od góry a te ptaki które nie wyczaiły,że są na zbyt niskim pułapie na taką ucieczkę no to przyj🤬y w ziemię ;P
Chciały do Australii, jednak okazało się, że nie tędy droga i reszta poleciała dookoła
To była fala zstępująca powietrza potrafi uziemić samolot w spektakularny sposób
Nic nadzwyczajnego. Co 33lata tak spadają
Moi zdaniem na ich drodze wyrosła brzoza..
Kris891 napisał/a:
Moim zdaniem była to ucieczka od jakiegoś latającego drapieżnika atakującego/pikującego w tę chmarę ptaków od góry a te ptaki które nie wyczaiły,że są na zbyt niskim pułapie na taką ucieczkę no to przyj🤬y w ziemię ;P
Chmara ptaków tworzy zwartą plombę na czele, drapieżnik dostaje nią w pysk i nie wychodzi z tego cało. Wygląda to jak rękawica bokserska. Zatem to nie jest ucieczka przed drapieżnikiem
Może linia napięcia biegła dalej wyżej ? Chmara ptaków zaparkowała na lini wysokiego napięcia która pod wpływem masy wszystkich ptaków obniżyła się i dotkneła lini pod spodem. Zrobiło sie zwarcie i mamy efekt.
Farma paneli fotowoltaicznych
kierownik lotu wdziobał za dużo czereśni