Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 4 minuty temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-05-12, 11:46
Tak się składa, że też mam coś wspólnego z informatyką. Nawet mimo mojego młodego wieku mam pewne osiągnięcia w budowie urządzeń elektronicznych i ich programowania. Mało tego, nosze dumny tytuł najlepszego informatyka w mojej byłej szkole technicznej . Dodam fakt, że nawet mój dawny wychowawca mimo, że jest dobrym informatykiem, który ukończył studia twierdzi, że jestem na dużo wyższym poziomie niż on z zakresu hardware czy programowania. Zresztą nigdy nie zszedłem poniżej oceny celującej z tego przedmiotu, gdzie średnia klasy oscylowała na poziomie oceny dopuszczającej.

Informatyka to szeroka dziedzina, a tworzenie fizyki w grach ogranicza się do użycia już gotowych narzędzi, do których obsługi wystarczy właściwie tylko logika, nic więcej. Jak ktoś logicznie myśli to i przeniesienie wzorów matematycznych do fragmentu kodu programu nie stanowi problemu . Nie trzeba być matematycznym asem by sobie z tym radzić.

Pamiętaj, że urządzenia komputerowe to sprzęt, który ma liczyć za nas. My mamy tylko wskazać komputerowi w jaki sposób i co ma obliczyć, nic więcej. Logika, logika i jeszcze raz logika. Znam matematyków, którzy mieliby problem z napisaniem programu obliczającego równania kwadratowe, a ja tego typu program pisze może w 10-20 minut z przerwą na herbate i piwo. Jest to przecież jedno z najprostrzych zadań z programowania, a matematyk nie daje rady jeśli nie zna podstaw logiki związanych z programowaniem.
Zgłoś
Nikczemny_Płód 2012-05-12, 12:52 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
sabby7890 2012-05-12, 12:56
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-12, 13:01
Zgłoś
Nikczemny_Płód 2012-05-12, 13:21
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-12, 13:26
Nikczemniejszy Płód napisał/a:

No ale przecież po uczelni wyższej nic nie umiał

Nic nie umiał jeśli zdobył jedynie papier i miał w dupie rozwój własnej wiedzy, jeśli sam przykładał się do nauki to jednak coś potrafił (a mój nauczyciel programowania to prawdziwy pasjonat i gościu z głową na karku, który sam się śmieje z systemu edukacji w Polsce). Racja, był przypadek gościa co skończył informatyke, uczył OB bo do niczego innego chłop się nie nadawał. Czysty przykład na to, że nie studia robią z człowieka informatyka tylko umiejętności.

Zresztą to była odpowiedź na to, że Twoim zdaniem przedmiotów zawodowych uczył gościu po AWF.
Nikczemniejszy Płód napisał/a:

I w pewien sposób się pochwaliłeś.

I z miejsca zostałem zjechany, bo chwalenie się to jak widać zła cecha, trzeba być szarą myszką i jak się idzie do pracy to szefowi powiedzieć nie o sukcesach, a o tym, że nic się nie potrafi...
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-12, 14:36 1
Dyskusja na temat bycia humanistą / ścisłowcem jest bardzo zabawna z dwóch powodów:

1. pl.wikipedia.org/wiki/Humanizm
2. Nieznajomości powyższego wśród ludzi, którzy o tym dyskutują.

Jeśli ktoś uważa się za ścisłowca w dyskusji na tym poziomie, oznacza to zwykle tyle, że jest wtórnym analfabetą o horyzontach porównywalnych z upośledzonym pięciolatkiem. Za to umie coś policzyć.

Jeśli ktoś uważa się w tej dyskusji za humanistę, zwykle po prostu nie umie powiązać ze sobą w jakikolwiek logiczny ciąg najprostszych faktów (między którymi jakiś związek zachodzi).

Podział na humanistów/ścisłowców jest usprawiedliwieniem dla debili i ignorantów zarówno z jednej jak i drugiej strony.
Zgłoś
Nikczemny_Płód 2012-05-13, 10:50
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-13, 17:45
Zgłoś
Hipopotamo 2012-05-14, 15:43
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem