Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:54
W tym temacie proszę zgłasząć błędy zauważone na forum a także ewentualne propozycje zmian. Będę je rozpatrzać Od razu mówie że niedługo pojawi się tu więcej modyfikacji mających na celu usprawnienie pracy forum

Uwaga! Ważne - w przypadku problemów z filmami

- Przed napisaniem zgłoszenia proszę w miarę możliwości sprawdzić w trybie incognito i na innej przeglądarce
- Proszę w zgłoszeniu podać informacje o systemie, przeglądarce (najlepiej z wersją), oczywiście też ważne jest to czy problem wystapił na komputerze/tablecie/komórce
- W miarę możliwości proszę sprawdzić konsole błędów - w chrome F12 -> tab console (tylko czerwone komunikaty o błędach)

podpis użytkownika

Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadol.pl/regulamin.htm
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
miedziak 2011-02-04, 0:44 2
dodawatron zdjęć coś ostatnio schodzi na psy. Jak zmniejszyć rozmiar 60 fotek do wymaganego rozmiaru, to masa dodatkowej pracy która przy zdjęciach już i tak jest strasznie duża. Gify to kolejny problem bo zajebiście zamulają, można by zrobić tak że, dodawało by się je przez dodawatron filmów i od razu przerabiało na .flv ,albo po przekroczeniu jakiegoś tolerowanego rozmiaru pojawiały się na forum w formie linku do osobnego okienka w którym okazywały by się chętnym po kliknięciu w wyżej wymieniony link.
Zgłoś
Dannyk 2011-02-04, 0:47
miedziak, myślę, że taki przerabiacz gifów a filmy byłby dobrym pomysłem, ale pod warunkiem, że nie zmieniałby ich jakości. Mam kilka ulubionych gifów, które mają po 5MB i więcej, ale nie dodam ich tu, bo nie da rady. Przez świetną jakość można je pomylić z filmem.
Zgłoś
peniseusz 2011-02-04, 1:05 1
Windows Movie Maker łatwo i szybko zmienia gify na wmv

Zgłoś
Dannyk 2011-02-04, 1:07
Niektórych gifów nie da się zastąpić filmem, bo muszą się powtarzać.
Zgłoś
extremes 2011-02-04, 10:47
Nie wiem czy był już taki temat poruszony...

Co Wy na to, aby w najlepszych komentarzach, widzianych z portalu pod filmikiem dodać opcje piwa?, aby nie trzeba było wchodzić do komentarzy i szukać tego najlepszego?
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-04, 11:17 4
@up: czyli stawiasz piwa, bo inni też postawili?
Zgłoś
~tip.top 2011-02-04, 11:20
był już ten temat poruszany sadol.pl/zglos-problem-z-forum-zasugeruj-zmiany-vt26,660.htm401435
poczytaj sobie
Zgłoś
~Vuko 2011-02-04, 11:22 1
extremes napisał/a:

Nie wiem czy był już taki temat poruszony...

Co Wy na to, aby w najlepszych komentarzach, widzianych z portalu pod filmikiem dodać opcje piwa?, aby nie trzeba było wchodzić do komentarzy i szukać tego najlepszego?

Był poruszony i zmieszany z gównem. Bez sensu i nigdy nie będzie wprowadzone.
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-04, 19:16 1
Nie wiem, czy ta sprawa był poruszana, ale nie widziałem podobnej dyskusji na forum ani w tym topicu, ale może na sb ktoś o tym pisał (chociaż pod niektórymi tematami ludzie też się skarżyli). Chodzi mi o przeciążenie serwera, a w związku z tym fatalne ładowanie filmów. Czas buforowania jest zmienna o różnych porach dnia, ale i tak najczęściej długo zajmuje, co denerwuje. Nie wierzę, że tylko ja mam ten problem, dlatego że, jak wspomniałem, inni też wspominali o tym problemie, a dwa, że sam mam neta 5 mb/s, a sporo użytkowników ma jeszcze wolniejszy. Czy ten problem zostanie jakoś rozwiązany i coś zmieni się w najbliższym czasie?
Zgłoś
Centurion 2011-02-04, 20:55 3
W lutym przybyło nam ponad 20% użytkowników odwiedzającyh stronę w porównaniu z grudniem, przez co nasze serwery przestały wyrabiać z obsługą tak dużego ruchu, całe pasmo jest praktycznie zajete poza godzinami od 2-8 rano. Nie wiem czy to wina ferii zimowych czy rosnąca poopularność Sytuację pogorszyło wrzucanie dużych animowanych gifów, które, w przeciwieństwie do filmów, ładują się automatycznie a nie po kliknięciu "play", dlatego zostało narzucone ograniczenie górne 1MB dla wgrywanych zdjęć (nad konwertowaniem do .flv narazie myślę, bo pierwsze testy nie wypadły najlepiej),

Na kupno kolejnych serwerów nas nie stać bo jesteśmy za biedni :]
Ale od dzisiaj sytuacja powinna się nieco poprawić bo dołożyliśmy "pożyczony" serwer wspomagający na filmy.

podpis użytkownika

Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadol.pl/regulamin.htm
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-05, 0:43
Gdzie mozna zasugerowac za co dawac ostrzezenia i bany?
Zgłoś
Dannyk 2011-02-05, 10:23
Cent, a co z jakimiś dotacjami na serwer? Jak widać jest wiele osób chętnych dopomóc jakimiś złotówkami (nawet regularnie).
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-05, 10:37
Ja jestem jak najbardziej za, możesz Cent pomyśleć o jakiejś zrzucie, myślę że nie byłoby wielkiego problemu zebrać potrzebnej kwoty, sam z pewnością bym się dorzucił.
Zgłoś
Dannyk 2011-02-05, 14:31
Kozogłowy, Ty mógłbyś być wodzem tych "białych rycerzy" Tania siła robocza, o tak.

zauważyłem, że sortowanie tematów według różnych rodzajów nie działa tak jak powinno. Podczas rozwinięcia listy poczekalnia od razu się odświeża (mam nadzieję, że to nie tylko mój indywidualny problem).
Zgłoś
peniseusz 2011-02-05, 14:58 1
pod forum sortowanie też nie działa, dla strony innej niż pierwsza tylko według wyświetleń
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem