Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:54
W tym temacie proszę zgłasząć błędy zauważone na forum a także ewentualne propozycje zmian. Będę je rozpatrzać Od razu mówie że niedługo pojawi się tu więcej modyfikacji mających na celu usprawnienie pracy forum

Uwaga! Ważne - w przypadku problemów z filmami

- Przed napisaniem zgłoszenia proszę w miarę możliwości sprawdzić w trybie incognito i na innej przeglądarce
- Proszę w zgłoszeniu podać informacje o systemie, przeglądarce (najlepiej z wersją), oczywiście też ważne jest to czy problem wystapił na komputerze/tablecie/komórce
- W miarę możliwości proszę sprawdzić konsole błędów - w chrome F12 -> tab console (tylko czerwone komunikaty o błędach)

podpis użytkownika

Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadol.pl/regulamin.htm
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2011-02-21, 11:31
dannyk1 napisał/a:

Conscribo, skarbówka przyczepi się do darowizny?

pl.wikipedia.org/wiki/Podatek_od_spadk%C3%B3w_i_darowizn
Zgłoś
Dannyk 2011-02-21, 11:40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Centurion 2011-02-21, 12:50
Od każdego przychodu należy odprowadzić podatek. Ja prowadzę DG i jestem vatowcem, więc od każdej wpłaty musiałbym odprowadzić VAT (23%), p.dochodowy (18% od reszty) i nabić paragon i go wysłać (bo mamy kasę fiskalną, jako że z lubą sprzedajemy też srebrną biżuterię i taki jest wymóg).

Podsumowaując:
ktoś płaci 5 zł - mamy 5 zł na koncie
płacimy od tego vat 23% czyli 93gr - zostaje 4,07zł
od tego dochodowy 18% czyli 63gr - zostaje 3,44zł
koszt wysyłki paragonu pocztą - znaczki 1,55zł + koperta 10gr = 1,65
ostatecznie z 5 zł zostaje nam 1,79zł!

Tu mowa o wpłacie na konto bo jakby były płatności sms to my z takiego smsa na starcie mamy 40% wartości.

Opcję z paragonem może można by ominąć, nie wiem, musiałbym pogodać z biurem rachunkowym jak to rozwiązać, chociaż nawet jakby pośrednik zajmował się wpłatami to i tak nie zwalniałoby mnie z wystawienia paragonu a jeszcze trzeba by pośrednikowi zapłacić prowizję.

To jest jeden z powodów dlaczego nie będzie dobrowolnych datków, kont premium itp. nie opłaca się zwyczajnie. Drugi to taki, że znając życie osoba która przelałaby te 5 zł mogłaby się czuć bezkarnie bo przecież "ona zapłaciła". No i na dłuższą metę ilość chętnych do dobrowolnych darowizn spada wraz z upływem czasu.

Większość reklam na sadisticu jest słabo płatna ale nadrabiają póki co dużym ruchem i wychodzimy na swoje, chociaż osobiście gdyby to ode mnie zależało, wypieprzyłbym 3/4 tych reklam bo tylko śmiecą stronę.

podpis użytkownika

Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadol.pl/regulamin.htm
Zgłoś
Conscribo 2011-02-21, 20:39
czytał ktoś kiedyś kilka stron wstecz? poruszany był już ten temat (up)
Zgłoś
Conscribo 2011-02-21, 20:51
mały bug, czasem jak się Centowi nudzi to go poprawia
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-21, 23:20
Witam i jest taki problem ,w lisku hasło pamięta ale czemu loginu nie tzn to po ,@ pamięta ale tego 1 członu nie nie warto by było to zrobić ,czy naprawić aby nasz lisek pamietał cały login, a nie trza ręcznie za każdym razem to wpisywać .
Zgłoś
Conscribo 2011-02-21, 23:44
mój chromik pamięta, zmień przeglądarkę albo ustaw zapamiętywanie hasełek
Zgłoś
~Faper Noster 2011-02-22, 15:33
wystarczy kliknąć w puste pole i mozesz sobie wybrac z podpowiedzi- proste.
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-22, 19:34 1
Propozycja zbiorczego na kwejka
Zgłoś
Dannyk 2011-02-22, 19:43 2
Cytat:

Propozycja zbiorczego na kwejka

raczej nie przejdzie, bo te zdjęcia nie są ze sobą niczym powiązane tematycznie.
Zgłoś
~Faper Noster 2011-02-22, 20:11
to może jeszcze zbiorczy na Joemonster?
Bez przesady.

[ Komentarz dodany przez: Linekk: 2011-02-22, 20:12 ]
Ja tego nawet nie miałem ochoty komentować, lubię iksika.
Zgłoś
Janusz~ 2011-02-22, 20:38
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-22, 23:13
Ale szok muli forum w diabły ,nawet nie otwiera stronek do końca żal pl t,yle tylko zgłaszam.
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-24, 5:52
Zgłoś
Blackhunter 2011-02-24, 21:21
Mam małą sugestię odnośnie uploadera. Chodzi o to czy istnieje możliwość żeby podczas wgrywania filmiku był pokazywany jakiś pasek postępu. Chodzi o to że przy moim cieniutkim internecie (lipny up i zwieszający się modem) nie wiem czy filmik jest jeszcze wgrywany czy po prostu znowu zwiesił się net. Nie wiem czy to technicznie możliwe ale propozycja godna rozważenia.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem