Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 10:49
Cześć sadole, dziś materiał własny. Pan którego widać na wjeździe do KFC postanowił zgubić koło (widoczne w 22s), zaś pani z czerwonego suzuki nie pozostała obojętna i z rozkoszą na nie najechała. Zadowolona z siebie postanowiła jak najszybciej zahamować zmuszając również do tego pana ze srebrnej skody jadącego za nią. I wszystko byłoby dobrze gdyby nie muł bagienny jadący fordem, który dla zabawy chciał się przyjrzeć bliżej barierce. Niestety podczas podziwiania barierki z bliska nie przewidział, że pan ze skody będzie miał za mało miejsca i będzie musiał się ratować zjechaniem na mój pas. Ja niestety zapatrzywszy się na pana z wjazdu na KFC nie zauważyłem hasającego radośnie kółka po autostradzie i spostrzegłem że coś jest nie tak jak skoda znajdowała się na moim pasie. Szybkie szarpnięcie kierownicą w prawo i odbicie w lewo może i nie spowodowałoby większych emocji, lecz zauważywszy raptownie hamującą panią, noga sama uciekła na hamulec czego konsekwencją był piruet godny najwybitniejszego łyżwiarza figurowego i autko do kasacji.

Akcja główna od 20s.

Zgłoś
dashadow 2018-04-21, 12:12 3
nie zrozumiem debili, którzy w sytuacji awaryjnej mają odruch odbijania w lewo/prawo, zamiast hamowania. nie ma czasu na sprawdzenie czy nie zajeżdża się komuś drogi. pierwszy debil jest w skodzie, drugi to autor, który powinien dać po heblach i najwyżej lekko by jebnął w skodę (gdzie i tak by była wina skody), o ile w ogóle.
Zgłoś
MIhau_ 2018-04-21, 12:43 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
tarcer123 2018-04-21, 14:05 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Takafura 2018-04-21, 14:05 1
PierreDolish napisał/a:

Brak ESP, ABS i do tego hamowanie podczas łuku nawet pirelli by się poddało... głąbie

Analizując jako całość owe zdarzenie: prędkosć OK, manewr omijania wymuszony sytuacją OK, jednak co w dużym stopniu zależało od Ciebie czyli siła hamowania było mocno nie OK. Zablokowanie kół = efektowny poślizg + utrata sterowności. Myślę że ta bardziej doświadczona połowa sadoli wyszła by z tego manewru bez piruetu
Zgłoś
tarcer123 2018-04-21, 14:07 6
Aha i siadam do lektury komentarzy na sadolu. Pewnie dowiem się w końcu jak trzeba jeździć...
Zgłoś
Lussy 2018-04-21, 15:40
Wreszcie mogę podejść do egzaminu! Dzięki Bogu istnieją komentarze na sadolu.
Zgłoś
konto usunięte 2018-04-21, 16:14
Zgłoś
konto usunięte 2018-04-21, 16:50 2
Zgłoś
konto usunięte 2018-04-21, 18:06
Zgłoś
~PowerBoBass 2018-04-21, 18:29
Zgłoś
fikuswdoniczce 2018-04-21, 20:01
Piwo za materiał własny. Ale pokaż na zdjęciu jak po tej akcji wyglądał twój pojazd.
Zgłoś
ellsworth 2018-04-21, 20:11
PierreDolish napisał/a:

Nooo zagapiłem się na tego kolesia który zgubił koło...

No to tym bardziej nie rozumiem... gdybyś nie zauważył całego zdarzenia to byłoby jakieś wytłumaczenie, ale widzisz że chłopu koło odleciało i dalej twardo jedziesz przed siebie? WTF?!?
Zgłoś
Justynka99 2018-04-21, 20:54
dashadow napisał/a:

nie zrozumiem debili, którzy w sytuacji awaryjnej mają odruch odbijania w lewo/prawo, zamiast hamowania. nie ma czasu na sprawdzenie czy nie zajeżdża się komuś drogi. pierwszy debil jest w skodzie, drugi to autor, który powinien dać po heblach i najwyżej lekko by jebnął w skodę (gdzie i tak by była wina skody), o ile w ogóle.

Reakcja minięcia była bardzo słuszna. Spokojnie by ominął, gdyby nie próbował hamować podczas tego wymijania.
Zgłoś
Wiewór 2018-04-21, 21:00
Widząc że lewy pas hamuje też bym zaczął hamować podejrzewając że coś się dzieje...
Zgłoś
tarcer123 2018-04-21, 21:45
Justynka99 napisał/a:

Reakcja minięcia była bardzo słuszna. Spokojnie by ominął, gdyby nie próbował hamować podczas tego wymijania.

Mimo że jesteś dziewczyną to masz rację. Nie ma nic gorszego niż gw🤬towne hamowanie i ostra zmiana kierunku jazdy.

PS: gdybyś chciała pogadać o motoryzacji to PW.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem