Zajebiście rozj🤬 sobie nogę + akcja ratownicza.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 7:18
@wolfik, ale rumianek z tego co wiem nie leczy złamań kości udowej z przemieszczeniem
kosc udowa , nie za dobrze
ale akcja ratownicza perfekt
jak ja na desce połamałem reke, to karetka przyjechala po 30 minutach , dali mi przy wszystkich zastrzyk w dupe ( nawet przy fajnych laskach lol ktore jezdzily na skateparku) i kazali sami dojść do kareti i tam usiasc
potem poczekalem az dopalą fajke i pojechalismy na pogotowie lol
@kufel01
W przypadku złamania kości udowej wystarczy zrobić naciąg i usztywnienie złamanej kończyny aby praktycznie zniwelonwac ból do znośnego poziomu. Mięśnie w obrębie uda mają to do siebie, że sie kurczą przy złamaniu i kości trą o swoją powierzchnię powodując bardzo mocny ból. Przerabiałem to wielokrotnie na różnych poszkodowanych i nawet dzieci przestawały płakać po takim zabiegu, więc cos w tym jest.
W przypadku złamania kości udowej wystarczy zrobić naciąg i usztywnienie złamanej kończyny aby praktycznie zniwelonwac ból do znośnego poziomu. Mięśnie w obrębie uda mają to do siebie, że sie kurczą przy złamaniu i kości trą o swoją powierzchnię powodując bardzo mocny ból. Przerabiałem to wielokrotnie na różnych poszkodowanych i nawet dzieci przestawały płakać po takim zabiegu, więc cos w tym jest.
A u nas na SORZE powiedzieliby mu zeby kwasna woda okładał ze to słuteczenie -.- Aaa i zeby po ubezpieczenie jescze sie wrocil do domu bo go nie przyjma...
Cornys napisał/a:
Gorsze jest już tylko złamanie miednicy no i oczywiście kręgosłupa![]()
to to wiadomo
eej dlaczego tak nie ładnie wykropkowałeś moj cyctat, tak sie nie robi kolego
Jak to jest UK to pierwszy raz zastosowali chyba PARACETAMOL w wziewny (bo tu jest najlepszy na wszystko!!!)!
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie