konto usunięte
2012-01-19, 13:44
Nie jest ok, ale na filmie nie możesz zauważyć tego jak jechał wcześniej koleś w srebrnym mercedesie. No do jasnej cholery, wszystko to co mówisz to jedynie Twoje przypuszczenia. Nie widać zmiany pasa ruchu przez srebrnego, widać jedynie, że jechał blisko krawędzi pasa... W takim przypadku wina jest czarnego, jeśli jednak pokazałbyś mi wersję filmiku, w którym srebrny jedzie slalomem to bym się z Tobą zgodził. Wszystko co opisałeś jest jedynie Twoją interpretacją, która nie jest zawarta w widocznym tutaj filmie.
Wciśnięcie hamulca przez czarnego świadczy jedynie o jego strachu przed zmianą pasa. Przecież przy zmianie pasa na szybszy nie powinno się zwalniać!!!
konto usunięte
2012-01-19, 14:01
Prosiłem wcześniej żebyś zatrzymał filmik w drugiej sekundzie. Chyba tego nie zrobiłeś skoro twierdzisz, że nie wiadomo na jakim pasie był mercedes i są to tylko moje przypuszczenia bo tam doskonale to widać.
Cytat:
Wciśnięcie hamulca przez czarnego świadczy jedynie o jego strachu przed zmianą pasa. Przecież przy zmianie pasa na szybszy nie powinno się zwalniać!!
Fakt, nie było to mądre ale też nie jest to złamanie przepisów za to mercedes na 100% złamał dwa więc o co chodzi?
konto usunięte
2012-01-19, 14:19
W 2 sekundzie widzę Mercedesa, który już jest na pasie. Blisko krawędzi, ale to nie oznacza, że zmieniał pas.
Kolesie z Łady wyszli z giwerami bo bali się, że to może być próba kradzieży "na stłuczkę".
konto usunięte
2012-01-19, 14:30
Ten czerwony na samym przedzie na prawej stronie mniej więcej prawidłowo zmienił pas, widać nawet jak depnął

btw jak ktoś wyżej wspomniał, od kiedy hamuje się zmieniając pas?
konto usunięte
2012-01-19, 15:46
Abdulan napisał/a:
Obrazek
W 2 sekundzie widzę Mercedesa, który już jest na pasie. Blisko krawędzi, ale to nie oznacza, że zmieniał pas.
Na pasie to on jest może w 1/4 a to różnica (przy tej prędkości z jaką jechał gość pojawił się tam w ułamku sekundy). Jak on nie zmienia pasa w tym momencie to ja nie wiem co robi (jedzie sobie pomiędzy pasami?). I spójrz jeszcze gdzie w tym samym momencie jest samochód z przodu. Mniej więcej w tym samym miejscu. Biorąc pod uwagę który samochód sygnalizuje zmianę pasa wniosek jest jeden.
konto usunięte
2012-01-19, 15:56
rafmal napisał/a:
Na pasie to on jest może w 1/4 a to różnica (przy tej prędkości z jaką jechał gość pojawił się tam w ułamku sekundy). Jak on nie zmienia pasa w tym momencie to ja nie wiem co robi (jedzie sobie pomiędzy pasami?). I spójrz jeszcze gdzie w tym samym momencie jest samochód z przodu. Mniej więcej w tym samym miejscu. Biorąc pod uwagę który samochód sygnalizuje zmianę pasa wniosek jest jeden.
Przypatrz się dobrze uwzględniając kwestie perspektywy... Całym pojazdem jest na pasie, widać jak linie wychodzą za nim, a nie między kołami.
konto usunięte
2012-01-19, 16:29
Czarny CHCIAŁ zmienić pas, ale ostatecznie tego NIE ZROBIŁ. Wina szarego po całości bo wjechał na pas czarnego.