Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Zmodzony silnik graficzny Half Life 2
C................0 • 2012-12-28, 21:02
Przedstawiam wam najnowszą wersje moda CINEMATIC MOD do klasycznego już tytułu Half Life 2 . Jest to dość spory projekt , pielęgnowany przez lata . Kilka dni temu wyszła najnowsza wersja z numerkiem 12. Polecam to ściągnąć każdemu kto jest w stanie to zainstalować na komputerze bo efekt jest po prostu druzgocący.

Oto różnice :

Przed

Po

Przed i Po

Najbardziej interesująca jest skromna "waga" owego moda.

Sama gra Half Life 2 ma 2,5 gigabajta a owy mod po rozpakowaniu tekstur ma skromne 31 gigabajtów.

Link do ich projektu cinematicmod.com/

Wymagania sprzętowe?

Hardware requirements

DX9 capable graphics hardware with minimum 512 MB VRAM. (1 GB recommended)
3 GB RAM (4 GB recommended)
Zgłoś
Sapphiron 2012-12-29, 22:04
już teraz przypominam sobie po co w swojej skrzynce mam tak dobre chłodzenie i te 32Gb ramu...

No oprócz składania wideo i 3D ale to inna bajka
Zgłoś
HAL-9000 2012-12-29, 22:06
bubr32 napisał/a:

Ten cinematic podniósł mi temperaturę procka do 84 stopni C więc o grze mogę zapomnieć

Bo się tego na Athlonie XP palomino nie odpala psze pana.
Zgłoś
oozyxak0o 2012-12-29, 22:08
no ta ale malo ludzi w to gra i nie moglem znalesc serwerow takich na 32 sloty
Zgłoś
Tozawa 2012-12-29, 22:08
Spoko spoko 16GB DDR3 1666mhz da radę... Tylko ciekawe czy mi grafika nie p🤬lnie na zakręcie...
Zgłoś
Stefan_Sigal 2012-12-29, 22:11
Normalny HL2 ma klimat a z tą grafiką to c🤬j nie granie. Niech się biorą za mody do gta a half life zostawia w spokoju.
Zgłoś
s................k 2012-12-29, 22:14
wchodzę sobie na sadistic, a tu gimbaza się kłóci o mody do HL
Zgłoś
iMarcos 2012-12-29, 22:15 1
Alyx w tym modzie to chyba jakiś żart.
Zgłoś
M................k 2012-12-29, 22:24 1
Z tego pierwszego porównania rozumiem że zmienili całą koncepcje pustego betonowego wyp🤬dowia na stumilowy lasek? Jak zobaczyłem zamianę sexy Alyx w p🤬dę po solarce to już wiedziałem że to idealny projekt dla naszego nowego pokolenia graczy.
Zgłoś
a................o 2012-12-29, 22:27 1
Ta cycata dz🤬ka bez szkoły to Alyx? To ja podziękuję.
Zgłoś
z................o 2012-12-29, 22:40
po prostu wygląda jak gra o dobrej grafice, coś nowego i nadzwyczajnego
Zgłoś
fifi 2012-12-29, 22:57
Half Life jest gra, a reszta innych koromesel to juz tylko wilk zbierajacy jajka do koszyka.
Zgłoś
Suguru 2012-12-29, 22:58
Alyx w tym modzie jest OPCJONALNA, mozna ja sobie zmienic na wyteksturowana nowa Alyx. Poza tym w starszej wersji na obszarze, gdzie uciekalo sie buggy'em panowala... noc. Mial to zmienic w pozniejszych wersjach, ciekawe czy dotrzymal slowa. Porzadnie schlodzone piwsko za moda, bo sie chlop/ludzie napracowali i jest za darmo!
Zgłoś
fifi 2012-12-29, 23:01
half life jest gra, reszta koromesel to juz tylko wilk zbierajacy kurze jaja do koszyka

komentarze sie zwieszaja i za drugim razem weszly dwa. :/
Zgłoś
T0B1 2012-12-29, 23:01
Jak dla mnie to dobra grafika jedynie dodaje charakteru postaciom w grach i czasami miło popatrzeć jak coś wybuchnie w full HD. A tak to tylko zbędny balast. Ważne by tekstury były dobrane tak, by nie zabijały oczu.

podpis użytkownika

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
Zgłoś
C................0 2012-12-29, 23:11
model alyx jak również każdej postaci z gry można zmienić w programie ten screenshot jest z mojej wersji gry gdzie zmienilem sobie alyx na taką lasencje - są modele nagie - pół nagie , i w pełnym kevlarze. Według upodobań każdy wybiera co chce
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie