Przedstawiam wam najnowszą wersje moda CINEMATIC MOD do klasycznego już tytułu Half Life 2 . Jest to dość spory projekt , pielęgnowany przez lata . Kilka dni temu wyszła najnowsza wersja z numerkiem 12. Polecam to ściągnąć każdemu kto jest w stanie to zainstalować na komputerze bo efekt jest po prostu druzgocący.
Oto różnice :
Przed
Po
Przed i Po
Najbardziej interesująca jest skromna "waga" owego moda.
Sama gra Half Life 2 ma 2,5 gigabajta a owy mod po rozpakowaniu tekstur ma skromne 31 gigabajtów.
Link do ich projektu
cinematicmod.com/
Wymagania sprzętowe?
Hardware requirements
DX9 capable graphics hardware with minimum 512 MB VRAM. (1 GB recommended)
3 GB RAM (4 GB recommended)
już teraz przypominam sobie po co w swojej skrzynce mam tak dobre chłodzenie i te 32Gb ramu...
No oprócz składania wideo i 3D ale to inna bajka
bubr32 napisał/a:
Ten cinematic podniósł mi temperaturę procka do 84 stopni C więc o grze mogę zapomnieć
Bo się tego na Athlonie XP palomino nie odpala psze pana.
no ta ale malo ludzi w to gra i nie moglem znalesc serwerow takich na 32 sloty
Spoko spoko

16GB DDR3 1666mhz da radę... Tylko ciekawe czy mi grafika nie p🤬lnie na zakręcie...
Normalny HL2 ma klimat a z tą grafiką to c🤬j nie granie. Niech się biorą za mody do gta a half life zostawia w spokoju.
s................k
2012-12-29, 22:14
wchodzę sobie na sadistic, a tu gimbaza się kłóci o mody do HL
Alyx w tym modzie to chyba jakiś żart.
M................k
2012-12-29, 22:24
Z tego pierwszego porównania rozumiem że zmienili całą koncepcje pustego betonowego wyp🤬dowia na stumilowy lasek? Jak zobaczyłem zamianę sexy Alyx w p🤬dę po solarce to już wiedziałem że to idealny projekt dla naszego nowego pokolenia graczy.
a................o
2012-12-29, 22:27
Ta cycata dz🤬ka bez szkoły to Alyx? To ja podziękuję.
z................o
2012-12-29, 22:40
po prostu wygląda jak gra o dobrej grafice, coś nowego i nadzwyczajnego
Half Life jest gra, a reszta innych koromesel to juz tylko wilk zbierajacy jajka do koszyka.
Alyx w tym modzie jest OPCJONALNA, mozna ja sobie zmienic na wyteksturowana nowa Alyx. Poza tym w starszej wersji na obszarze, gdzie uciekalo sie buggy'em panowala... noc. Mial to zmienic w pozniejszych wersjach, ciekawe czy dotrzymal slowa. Porzadnie schlodzone piwsko za moda, bo sie chlop/ludzie napracowali i jest za darmo!
half life jest gra, reszta koromesel to juz tylko wilk zbierajacy kurze jaja do koszyka
komentarze sie zwieszaja i za drugim razem weszly dwa. :/
Jak dla mnie to dobra grafika jedynie dodaje charakteru postaciom w grach i czasami miło popatrzeć jak coś wybuchnie w full HD. A tak to tylko zbędny balast. Ważne by tekstury były dobrane tak, by nie zabijały oczu.
podpis użytkownika
"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
C................0
2012-12-29, 23:11
model alyx jak również każdej postaci z gry można zmienić w programie

ten screenshot jest z mojej wersji gry gdzie zmienilem sobie alyx na taką lasencje - są modele nagie - pół nagie , i w pełnym kevlarze. Według upodobań każdy wybiera co chce