📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:17

Ten cytat to najprawdopodobniej fejk, ale, że to tak określę "słuszny". Bo jak to jest, że ich propaganda sieje legendę jakoby to nacjonalizm był nazizmem, a w ich kraju to jaka niby partia rządzi jak nie nacjonalistyczny Likud, zresztą od paru lat na zmianę z syjonistyczną Kadimą.

Zarammoth, Jak na wikipedii tak napisali, to można być w 100% pewnym że to fałszywka

BDrummer - Wszystko ładnie zostało opisane w książce "Pakt Ribbentrop - Beck", co by było gdybyśmy poszli na układ z III Rzeszą, jakie korzyści moglibyśmy z tego wyciągnąć i co stracić w razie scenariusza niekorzystnego dla nas.

@up
Nie by było, tylko wizja autora książki. Moja wizja jest prosta. Mielibyśmy wszystko co mieliśmy, ale bez kampanii wrześniowej i dziś to z nas byłyby żarty o białej fladze.
Nie by było, tylko wizja autora książki. Moja wizja jest prosta. Mielibyśmy wszystko co mieliśmy, ale bez kampanii wrześniowej i dziś to z nas byłyby żarty o białej fladze.
BDrummer, Tak a gdyby było tak jak piszesz to dzisiaj pisałbyś o tym jak to czerwonoarmiści idąc na Berlin zgw🤬cili twoje prababki kilkadziesiąt razy w podzięce za przymierze z nazistami.
Websterthe1 napisał/a:
BDrummer, Tak a gdyby było tak jak piszesz to dzisiaj pisałbyś o tym jak to czerwonoarmiści idąc na Berlin zgw🤬cili twoje prababki kilkadziesiąt razy w podzięce za przymierze z nazistami.
i tak to robili - zapytaj babcie

@Up Chyba ty zapominasz kim był Hitler jak nam proponował sojusz, był już wodzem, i nie postawiono nas w sytuacji w jakiej postawiono Czechosłowacje czyli "poddajecie się, albo niszczymy Prage z powietrza". I widzę że ty natomiast masz jakieś informacje, ale pochodzą najczęściej z wikipedi. Chciał bym wiedzieć czy może sprawdziłeś odpowiedzi na pytania jakie zadałem na początku swojego "wywodu"
A co do armii, tak w razie pełnej mobilizacji posiadaliśmy grubo ponad 1mln armie, więc Hitlerowi wcale nie zależało na sojuszu. Naprawde jesteś strasznym ignorantem bo odsuwasz od siebie fakty, jeszcze stwierdź że ziemia jest płaska a słońce kręci się wokół niej
A co do armii, tak w razie pełnej mobilizacji posiadaliśmy grubo ponad 1mln armie, więc Hitlerowi wcale nie zależało na sojuszu. Naprawde jesteś strasznym ignorantem bo odsuwasz od siebie fakty, jeszcze stwierdź że ziemia jest płaska a słońce kręci się wokół niej

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie