Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
13 Grudnia
~Faper Noster • 2017-12-10, 10:56
Niedługo rocznica Stanu Wojennego.
Mój wujek z organizacji patriotycznej został ranny podczas akcji pacyfikacyjnej kopalni "Wujek". Górniczy kilof przebił tarczę i uderzył wujka w ramię, powodując niezdolność do służby powyżej siedmiu dni.
Prokurator Piotrowicz już miał drania, który zranił wujka wsadzić do więzienia, ale bandzior zbiegło do Raichu i do dziś szkaluje Polskę.

podpis użytkownika

21 = 3 * 7
Zgłoś
Halman 2017-12-10, 11:00 10
Dalekowzroczni górnicy walczyli o kapitalizm, kapitalizm wyj🤬 górników z roboty.
Związany z tym płacz górników mnie nie rusza skoro ktoś dokonał samowyj🤬ia się w dupę.

Ja bym im jeszcze zabrał ostatnie przywileje żeby bardziej bolało...
Zgłoś
Konto usunięte 2017-12-10, 11:09 13
HAL9000/2 napisał/a:

Dalekowzroczni górnicy walczyli o kapitalizm, kapitalizm wyj🤬 górników z roboty.
Obecny płacz górników mnie nie rusza skoro ktoś dokonał samowyj🤬ia się w dupę

Górnicy mieli wyj🤬e na kapitalizm. Walczyli o ZZ, przywileje, strajkowali przeciw podwyżkom, a 13 grudnia w Wujku przeciwko wprowadzeniu stanu wojennego i w obronie Jana Ludwiczaka.
Zgłoś
Halman 2017-12-10, 11:12 8
krzyks napisał/a:

Górnicy mieli wyj🤬e na kapitalizm. Walczyli o ZZ, przywileje, strajkowali przeciw podwyżkom, a 13 grudnia w Wujku przeciwko wprowadzeniu stanu wojennego i w obronie Jana Ludwiczaka.

Też oglądałem film pt: "Śmierć jak kromka chleba"
Bardziej czarno - białego filmu ani przed ani po już nie widziałem.

tak mieli wyj🤬e, tak było...
Zgłoś
Konto usunięte 2017-12-10, 11:19 14
HAL9000/2 napisał/a:

Też oglądałem film pt: "Śmierć jak kromka chleba"
Bardziej czarno - białego filmu ani przed ani po już nie widziałem.

tak mieli wyj🤬e, tak było...

Twoim zdaniem walka o związki zawodowe równa się walce o kapitalizm? Przecież jedno zaprzecza drugiemu, a górnicy zawsze walczyli przede wszystkim o przywileje.
Zgłoś
Konto usunięte 2017-12-10, 11:23 7
twój wujek był zomowcem czyli śmieciem tak jak i ty.
Zgłoś
Konto usunięte 2017-12-10, 11:35 9
Cześć i Chwała Bohaterom!
Zgłoś
doopa 2017-12-10, 11:57 35
c🤬j nie związki.. we Francji, związkowcy sobie wywalczyli; godzinną przerwę w ciągu dnia, mogą sobie piwko strzelić w robocie bez przypału, 36godzin pracy w tygodniu, w niektórych miastach w czwartek im się kończy tydzień pracy, albo w piątek robią do 11:30. etc.
A u nas te j🤬e głąby same się w dupę wyr🤬ali i całe pracujące społeczeństwo, co by się sami nachapać, j🤬a partia polityczna a nie związki, i jeszcze c🤬jom przysługują wszystkie przywileje, co ludzie łeb pod ziemią nadstawiają, a te k🤬y nigdy tam nie byli.. np. taka baba z kadr..

lustrować j🤬ych komuchów
Zgłoś
mygyry 2017-12-10, 12:12 1
@up akurat z tego co się orientuje to baby z kadr wielki c🤬j dostają... To lepszym przykładem są kolejarze na kopalni
Zgłoś
tranzystor 2017-12-10, 12:25 4
doopa napisał/a:

c🤬j nie związki.. we Francji, związkowcy sobie wywalczyli; godzinną przerwę w ciągu dnia, mogą sobie piwko strzelić w robocie bez przypału, 36godzin pracy w tygodniu, w niektórych miastach w czwartek im się kończy tydzień pracy, albo w piątek robią do 11:30. etc.
A u nas te j🤬e głąby same się w dupę wyr🤬ali i całe pracujące społeczeństwo, co by się sami nachapać, j🤬a partia polityczna a nie związki, i jeszcze c🤬jom przysługują wszystkie przywileje, co ludzie łeb pod ziemią nadstawiają, a te k🤬y nigdy tam nie byli.. np. taka baba z kadr..

lustrować j🤬ych komuchów

Tylko na zachodzie jest jakaś wydajność pracy i nie ma przeludnienia z zatrudnieniu, dzięki czemu można ludziom uczciwie zapłacić i nie trzeba wiecznie dopłacać do interesu, jak u nas. Poza tym, na zachodzie nie mają tylu dodatków jak nieroby u nas.
Zgłoś
doopa 2017-12-10, 12:39 4
@up wydajność pracy, ahahaha, chyba nie widziałeś jak oni pracują.. może ze 2 dni w tygodniu uczciwie pracują, reszta to ściemnianie i picie kawki + to jak i ile oni robią
Zgłoś
jjjkkkfff 2017-12-10, 12:50 12
@tranzystor
W dupie byłeś gówno widziałeś. Pewnie sam masz zajebistą wydajność w obsługiwaniu klientów pod latarnią...
Zgłoś
mygyry 2017-12-10, 12:55 15
tranzystor napisał/a:

Tylko na zachodzie jest jakaś wydajność pracy

Włosi Hiszpanie i Grecy to wręcz tytani pracy
Zgłoś
KlinikaAborcyjna 2017-12-10, 13:52 5
tranzystor napisał/a:

Tylko na zachodzie jest jakaś wydajność pracy.....

Zawsze ale ta zawsze znajdzie się debil twierdzący że na zachodzie to jest wydajność w c🤬j w komos wyj🤬a w porównaniu z Polską.

To chcesz powiedzieć że w zakładach VW w Polsce odstawiają lipę a wydajność jest gorsza od tej w niemczech a to ciekawe?
Podobnie np z LG żółtki robią tu bo Polacy się op🤬lają w pracy.

podpis użytkownika

Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.

Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
Zgłoś
Konto usunięte 2017-12-10, 14:48 2
miałem sąsiada zomowca,
do tej pory czy winić go za to że był debilem, ponieważ gdy był młody spadł ze schodów na głowę, później nieprzytomny kilka dni
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie