Cytat:
Nie od dziś wiadomo, że w krajach muzułmańskich kobiety traktowane są zupełnie inaczej niż w Europie czy Stanach Zjednoczonych. O ich losie i wszystkich innych sprawach tak naprawdę decydują mężczyźni, którzy mają prawo ożenić się z kilkunastoletnią dziewczynką, za zgodą jej rodziny. Dla nas, jest to praktyka nie do zaakceptowania, ale w krajach Islamu, to codzienna rzeczywistość.
Jedną z ofiar jemeńskich obyczajów jest Ilham Mahdi al Assi, 13-latka, która została wydana za mąż za dwukrotnie starszego od siebie mężczyznę. Dziewczynka zmarła cztery dni po zaaranżowanym ślubie. Powodem zgonu były liczne obrażenia wewnętrzne. Małżeństwo młodziutkiej Ilham było transakcją pomiędzy jej rodziną, a rodziną narzeczonego i jest zgodne z jemeńskim prawem.
Sigrid Kaag, dyrektor oddziału UNICEFU w Jemenie wyraził głęboki żal z powodu kolejnego zgonu kilkunastoletniej panny młodej i podkreślił, że „jest on skutkiem niedoskonałości w prawie jemeńskim”. Brak w nim zapisów, które wskazywałyby na wiek odpowiedni do wyjścia za mąż. Póki co, o ślubie decydują rodzice państwa młodych, nie kierując się żadnymi regulacjami prawnymi. Według raportu z sekcji zwłok, 13-letnia Ilham zmarła na skutek rozerwania narządów rodnych, co było powodem dotkliwego krwotoku.
Więcej
ladnie ja jebac musial, ze dziewczyne porozrywalo...
całych tych brudumuzulmanów powinno się wyplewic
Brak mi słów, nie dość, że mają legalną pedofilię i handel ludźmi, to jeszcze jakiś typ swoim k🤬sem rozrywa małe dziewicze dziewcze i jakoś nie wstrząsa to ludźmi- ot, zwykła notka prasowa.
@_XaL_
No, ale jakby zamiast niej rozdarł kawałek koranu to mielibyśmy zapewne materiał na harda z publicznej egzekucji.
Może nawet lepiej, że mamy krzyżowców, przynajmniej się u nas przez jakiś czas nie rozmnożą mudżahedini.
podpis użytkownika
Death isn't pretty... for pretty ones
Konto usunięte
2010-08-13, 13:39
@up
No właśnie jedyną zaletą krzyżowców jest to, że nie mamy jeszcze meczetów w kraju. Wystarczy pojechać do jakiegokolwiek innego kraju na zachód, by zobaczyć jak muzułmanie przejmują całe miasta i to bez wojny. W Norwegii na 10 czarnoskórych 7 jest bezrobotnych. Muzułmańskie kobiety rodzą od 4 do 7 dzieci podczas gdy biała kobieta statystycznie ma jedno lub dwa. Może to właśnie krzyżowcy ratują nasz kraj przed zalewem islamu. Tylko czemu kurde przy okazji robią taką szopkę?!
Desertsun - nie rzucaj statystyką bo bez podania źródeł jest tyle samo warta co moje stwierdzenie że osoby mające więcej niż 7 literek w nicku mają krótsze penisy.
A notka jak notka. W fakcie codziennie piszą o podobnych sprawach i jakoś nie wyciągamy tego na sadistica ;/
mesiash napisał/a:
osoby mające więcej niż 7 literek w nicku mają krótsze penisy
Cholera, wydało się
Każdy głupi wie, że jeśli dziewczynie która ma mniej niż 15 lat pakuje się do mordy, ew. w dupsko. Ale to już tylko na specjalne okazje...
podpis użytkownika
Ajaje kokodżambo
Konto usunięte
2010-08-14, 2:10
Konto usunięte
2010-08-14, 2:24
O już przemówili, wielce cywilizowani ludzie Europy.
Ja mam wyj🤬e na to co sobie tam robią, taką sobie kulturę na przestrzeni wieków urządzili i nic nam do tego, przynajmniej do momentu aż spróbują ją nam narzucić, a ci muzułmanie którym się to nie podoba po prostu wyp🤬alają ze swojego kraju, naprawdę takie trudne?
Konto usunięte
2010-08-14, 2:32
dobrze że ją w koko nie zapinał bo by jej się gównem odbijało
Konto usunięte
2010-08-14, 3:36
@Ciubon, sama prawda. Są u siebie to niech robią co im pasi, ale jak przyjeżdżają do nas w gościu, to oni mają się do nas dostosować. Szkoda tylko, że większość ludzi to hipokryci i jak widzą chore obyczaje wschodu, to każą im je zmienić, mimo iż oni są u siebie.
"dyrektor oddziału UNICEFU w Jemenie wyraził głęboki żal..." -straszne