Harley-Davidson w niewłaściwych rękach, wypadki:
Wczorajszy post usunięto z powodu braku właściwego opisu. Postanowiłem wrzucić jeszcze raz.
Czy teraz jest ok Panie Moderatorze?
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2012-04-23, 22:23
choppery mają bardzo mały promień skrętu. Wieksozśc wypadków spowodowana za dużą prędkością przy skręcie. Sam nie wiem ile razy juz tak mało nie leżałem :/
oQo
2012-04-23, 22:31
ten co chcial laka spalic mistrz
konto usunięte
2012-04-23, 22:42
proste bledy w wielu przypadkach,
- uzywanie przedniego hamulca ,
- trzymanie nog na ziemi przy niskich predkosciach, w wiekszosci motocykli trzymanie nog w poprawnej pozycji pozwala na lepsza kontrole rownowagi, w przypadku harleya nie dokonca jest to prawdziwe gdzyz czesto wysuniete do przodu podnozki, jak i szerszy silnik od baku nie pozwala na scisniecie tego ostatniego kolanami , ani na przeniesienie ciezaru ciala na podnozki, kontakt z motocyklem jest utrzymywany za pomoca dupy, a nie nog, co bardzo ogranicza kontrole rownowagi. Do tego trzeba dorzucic potezna wage tych maszyn ok 300 kg a niekiedy i 360.
Palenie gumy na electra Glide nie jest zbyt proste ze wzgledu na bardzo mieke zawiesznie.
@up
Mi się wydaje, że dla wygody. Jak myślisz?
jak patrze na takie wypadki że na motorach i skuterach wjeżdżają w zaparkowane auta, to boje się zostawiać gdziekolwiek swoje :/
A ja nie mam czym na zlot jechać... A za to odpychanie sie nogami to za kare powinni im tymi harleyami w dupe wjechac
konto usunięte
2012-04-23, 23:17
konto usunięte
2012-04-23, 23:31
verrnume napisał/a:
proste bledy w wielu przypadkach,
- uzywanie przedniego hamulca ,
- trzymanie nog na ziemi przy niskich predkosciach, w wiekszosci motocykli trzymanie nog w poprawnej pozycji pozwala na lepsza kontrole rownowagi, w przypadku harleya nie dokonca jest to prawdziwe gdzyz czesto wysuniete do przodu podnozki, jak i szerszy silnik od baku nie pozwala na scisniecie tego ostatniego kolanami , ani na przeniesienie ciezaru ciala na podnozki, kontakt z motocyklem jest utrzymywany za pomoca dupy, a nie nog, co bardzo ogranicza kontrole rownowagi. Do tego trzeba dorzucic potezna wage tych maszyn ok 300 kg a niekiedy i 360.
Palenie gumy na electra Glide nie jest zbyt proste ze wzgledu na bardzo mieke zawiesznie.
Zgodzę się i dlatego też wręcz spuszczam się przy Triumph Motorcylclach i Victory... te dwie marki mają u mnie większe poważanie.
Lewa w górze!
Piwko za ścinanie zakrętu w 1.17
Nigdy nie rozumiałem dlaczego ludzi ktorym sie coś nie udało nazywa sie idiotami.