Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

O czym wy w ogóle tutaj dyskutujecie? Sprawa jest prosta - według prawa podatkowego firmie należy się zwrot podatku. Urząd Skarbowy, czyli Państwo nie ma hajsu by go wypłacić. Smutne jest to, że jak masz zapłacić podatek to kilka dni spóźnienia i już US nalicza odsetki i w ogóle jesteś przestępcą podatkowym, a jak oni mają wypłacić to jest pół roku zwlekania.
Każda firma musi utrzymać płynność finansową, a zwrot podatku jest jednym z zastrzyków pieniędzy. W tej sytuacji Urząd Skarbowy zwyczajnie okradł firmę na kwotę 19 milionów nadpłaconego podatku.
Najsprawiedliwiej byłoby, gdyby na państwo została nałożona kara w takiej wysokości, w jakiej działałoby to w drugą stronę. Karę oczywiście zapłacić firmie. Jednak takie rzeczy to nawet w erze nie są

(...) to gwarantuję Ci, że sejm sam się wyczyści z darmozjadów... .
Prędzej mi kaktus na dłoni wyrośnie, w bajki przestałem dawno wierzyć. To tak jakby stwierdzić że świnia w chlewie głodna od koryta odejdzie. Od ponad 20 lat te same świnie, nazwy się tylko zmieniają.
JOW na dobry początek i rozliczać personalnie za decyzje.

Najsprawiedliwiej byłoby, gdyby na państwo została nałożona kara w takiej wysokości, w jakiej działałoby to w drugą stronę. Karę oczywiście zapłacić firmie. Jednak takie rzeczy to nawet w erze nie sąTak powinno być, jak Bóg Kubie tak Kuba Bogu.
Człowieku kara nałożona na państwo czyli na nas podatników!!! Myślisz, że ktokolwiek by za to beknął oprócz nas, zwykłych obywateli. Idź już spać bo jutro do gimbazy nie wstaniesz

@UP kolejny nie rozumie na czym polega dźwignia finansowa
![]()
Wyobraź sobie, że ja dokładnie wiem, na czym polega dźwignia finansowa i w jakich instrumentach się ją stosuje. Te instrumenty nieprzypadkowo nazywają się instrumentami transferu ryzyka. Fajnie, że zarabiasz na ratę na opcjach albo rynku FX, ale wyniki nie są pewne i nikomu tego nie polecaj, bo potem są prawdziwe dramaty.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie