Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 56 minut temu
Piotr B. zostaje zaatakowany w swoim domu przez trzech napastników, którzy chcą go obrabować. Atakują go nożami. W obronie własnej zabija ich z broni, na którą jako żołnierz jednostek specjalnych ma pozwolenie. Podczas głośnego procesu cała opinia publiczna jest po jego stronie. Mimo to zostaje skazany na 25 lat więzienia.

Zgłoś
konto usunięte 2013-06-30, 18:52 189
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-30, 18:56 5
Ciekawe w czym służył.
No w sumie fajnie to w tych hejtowanym usa mają z "mój dom, moją twierdzą"(wiem że to nie do końca tak wygląda ale i tak jest o niebo lepiej niż u nas)
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-30, 19:01 93
W momencie kiedy ktoś siłą przekracza próg Twojego domu i stanowi zagrożenie dla Ciebie lub Twojej rodziny, powinieneś mieć możliwość użycia WSZELKICH środków aby odeprzeć atak. Broni palnej, noża, czegokolwiek.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-30, 19:04 19
Polskie prawo chroni bandytów !!!! Dlatego Tusk dalej sobie spokojnie kradnie
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-30, 19:06 76
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Suresh 2013-06-30, 19:09 2
witamy w polsce
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-30, 19:10 57
Pamiętam sytuacje , ojciec został dziewczynkę na placu zabaw i poszedł gdzieś na chwilkę , wrócił dziewczynki nie było po chwilce szukania zobaczył ja w krzakach z starym dziadem jak ją obmacywał , ojciec zareagował prawidłowo i go pobił do nieprzytmoności , został skazany na 10 lat i zabrali mu prawa rodzicielskie , dziewczynka poszła do domu dziecka .
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-30, 19:17 33
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-30, 19:22 39
Zgłoś
Wroganin 2013-06-30, 19:24 8
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-30, 19:26 27
Zgłoś
avic 2013-06-30, 19:33 8
TO jest wyrok sprzed prawie ćwierć wieku. Niestety res iudicata obowiązuje... To jest wyrok z okresu przemian ustrojowych, ogólnego chaosu i zamieszania tak w prawie, jak i w społeczeństwie. Nie, nie napiszę, że teraz jest lepiej, ale nie wnioskowałbym nic na temat ewentualnego przekroczenia granic obrony koniecznej w dniu dzisiejszym na podstawie akurat tego wyroku. Linia orzecznicza zmienia się z roku na rok - z tego co wiem od sędziów sądów karnych - w porównaniu do sytuacji sprzed kilku lat jest już duużo lepiej i normalniej. prawda jest taka, że od czasu do czasu usłyszy się o sytuacji gdy komuś podkleją przekroczenie granic obrony koniecznej, ale wierzcie lub nie - to są sytuacje wyjątkowe, nagłaśniane w mediach. Niemniej z paranoją "2 lata za krzaka a kaucja za gw🤬t" zgadzam się w 100%.

No i jak to mawiają: Lepiej, żeby mnie 3 sądziło, niż 4 niosło...
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-30, 19:33 16
Zgłoś
DeX3r 2013-06-30, 19:36 8
Czemu żaden prezydent nie użył prawa łaski w jego przypadku?!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem