kupie sobie wiatrówke na gaz CO2 XDXDDXDXDXDXXDXDDXDXDXXDDXXDDX
Nav
2013-06-02, 23:38
My też mamy 3 wyjścia z tej sytuacji
Zapomniał o czwartym wyjściu
]
@chupsky
Masz racje, chciałem ukazać, że żadna religia nie jest bez winy, jak znajde chwile obczaje tytuły i autorów podanych przez ciebie
Ostatnio miałem o krucjatach na kierunku dlatego mi sie skojarzyło,ja nie oceniam ale co jak co krucjaty były i nie można powiedzieć że obeszło sie bez ofiar winnych czy niewinnych. Popieram to co zrobili bo możliwe, że juz wtedy islam przejął by Europe. Ale nie tylko krucjaty były przeciwko muzułmanom. Co z Krucjata aragońska, gdzie papież rościł sobie prawa do ziemi. Dla mnie było to niepotrzebne. Co do stosów:
"Kara śmierci za herezję pojawiła się jeszcze w starożytnym Rzymie. Wkrótce po uznaniu chrześcijaństwa za religię panującą został wprowadzony przepis, skazujący przywódców sekty manichejczyków na śmierć na stosie w 387. Także cesarz Teodozjusz uznał herezję za przestępstwo równe zdradzie stanu i przewidział za nie karę śmierci przez spalenie żywcem. Podobne postanowienia zawierał kodeks Justyniana z 534" Proces Galileusza znam słabo i możliwe, że tu też sie myle ale czy Galileusz nie był przypadkiem zwolennikiem heliocentrycznej budowy świata i teorii Mikołaja Kopernika.Przez co był cały konflikt z kościołem katolickim ??
TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE NA TEN TEMAT JEŻELI COŚ POKRĘCIŁEM ALBO JESTEM W BŁĘDZIE NIECH KTOŚ CHĘTNIE MNIE POPRAWI. + Nie jestem ateistą jestem katolikiem.