wlasnie wpadlem na pomysl zeby zadzownic do tvp i spytac czy mogli by dodawac(chociaz by na ich stronie) co jakis czas odcinki archiwalne 30 ton listy listy! rowniez napisze maila !!

merh napisał/a:
Ok. To teraz wrocmy na obecne "polskie" listy. Same zagraniczne popy i disco,ktore gdyby przetłumaczyc na polski język,nie rozniły by sie,a moze i przebijały swoją głupotą najbardziej zenujące polskie kawałki. Lata 90-te jednak miło powspominać.
Nieprawda. Po prostu słuchasz złych stacji radiowych. Jest takie polskie radio, co się zwie Trójka i ciągle puszczają tam dobrą muzykę. Wystarczy spojrzeć na ostatnie notowanie listy przebojów. Więc polecam zmienić częstotliwość na 98.8 FM i nie narzekać, że wszędzie teraz leci popowe gówno.

lp3.polskieradio.pl/notowania/

Mialem wtedy 7 lat i cos mi swita, ze widzialem ten odcinek bo ogladalem o tydzien. Leci browar fajnie sie tak cofnac w czasie
Ja p🤬le ale ten czas pędzi, zanim się człowiek obejrzy a tu już tyle życia przeleciało...
Wielkie dzięki za wstawienie, jako dzieciak nie doceniałem wtedy tego programu, ale Kazika się wtedy z sąsiadem śpiewało (i do końca nie rozumiało o co w tekście chodzi). BTW odkąd pamiętam wrażenie robił na mnie Głos Prowadzący, czytając miejsca koncertów i kolejne nazwiska wykonawców.
podpis użytkownika
Ke?
Pamiętacie taki program "Rykowisko"? Prowadzącą była Łucja Kryńska... proszę Was sadole znajdźcie jakiś odcinek
stawiam piwo od razu

podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum
I co to k🤬a jest?Wielkie rzeczy założe sie ze do konca tygodnia usłysze przynajmniej połowe tego starego gówna w RMF.

Ciągle tych samych HITów można słuchać od rana do wieczora w Radio Zet lub RMFce
Lubie takie klimaty! Jak nie wspominałem, za polecam www.aleczasy.pl -można powspominać!

Najbardziej mnie boli to, że dzisiaj na takiej liście znalazło by się więcej chłamu z hameryki niż utworów naszych rodzimych wykonawców. Gdzie te piękne czasy, w których żeby zrobić hit trzeba było umieć śpiewać i nie było mowy o żadnych syntezatorach. Czy to właśnie w tym momencie ewolucja muzyki poszła nie w tą stronę? Nic tylko zamknąć się w sobie i czekać aż dubstep zaczną robić z dźwięków których nasze ucho nie jest w stanie wychwycić...
Najstarszym programem jakim pamiętam z telewizji był blok bajek na polsacie o 15 i powtórki o 8 rano. Leciała tam kiedyś w pełni animowana kreskówka o wojowniczych żółwiach ninja, i nie chodzi mi o ten chłam z kostiumami o komputerowo sterowanych głowach. Pamiętam również Himena, ale to już jak przez mgłe. Ahh, były czasy:)
Najstarszym programem jakim pamiętam z telewizji był blok bajek na polsacie o 15 i powtórki o 8 rano. Leciała tam kiedyś w pełni animowana kreskówka o wojowniczych żółwiach ninja, i nie chodzi mi o ten chłam z kostiumami o komputerowo sterowanych głowach. Pamiętam również Himena, ale to już jak przez mgłe. Ahh, były czasy:)
Te czasy i ta muzyka już nie wrócą... Teraz są "hity" na jeden sezon, a później każdy o nich zapomina. Muzyka lat 90', jak i wcześniejszych jest najlepsza i niezastąpiona. I będą o niej słyszeć jeszcze następne pokolenia. Zauważcie że większość tych kawałków do tej pory można usłyszeć w radio, i każdy słucha tego z przyjemnością.