5 Największych Polskich katastrof lotniczych.
Drugi odcinek 5 najwiekszych..

tym razem troche o Polskim lotnictwie. Zapraszam.
P.S.
Wiem że w katastrofa smoleńska pozostaje kontrowersyjna, tzn. wiele osób twierdzi że samolot został zestrzelony, filmik zawiera jednak oficjalną wersje wydarzeń.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-11-30, 22:46
Przy temacie Tutki:
Całe dochodzenie zarówno ze strony PKBWL jak i prokuratory to jedna wielka farsa. Bardzo ładnie do widać na przykładzie ostatniej katastrofy na terenie Ukrainy. Żaden z przedstawicieli badających katastrofę nie wypowiada się na temat jej przyczyn, pomimo tego, że media podały jedyną i prawdziwą tezę, dopóki śledztwo nie zostanie zakończone. Potrafili sprowadzić wrak samolotu z terenów objętych praktycznie wojną, czarne skrzynki zostały odczytane i przekazane oficjalnie stronie holenderskiej itd, itp.
Całe postępowanie PKBWL było BEZPRAWNE. PKBWL nie ma żadnych kompetencji oraz prawa aby badać katastrofy oraz incydenty statków powietrznych lotnictwa państwowego, od tego jest inny organ: Komisja Badań Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego i jako że był to lot wojskowy, wojskowym statkiem powietrznym to tylko ta komisja ma prawo prowadzić postępowanie. Dodatkowo z krajami wschodnimi są dodatkowe porozumienia odnośnie takich zdarzeń, patrz katastrofa białoruskiego Su-27 w Radomiu.
Uważam, że jeżeli Pan Tusk (jak premier jest również odpowiedzialny za ministra właściwego ds transportu i infrastruktury, a pod tego ministra podlega PKBWL) nie potrafił dopilnować ani poprosić zachodnie państwa o współpracę oraz biorąc pod uwagę "jakość" prac po stronie polskiej (już nie wnikam w przeszkody jakie serwowali Rosjanie, patrz wypowiedzi płk. Klicha) w żaden sposób nie można uznać, aby raport PKBWL był w jakikolwiek sposób miarodajny i wiarygodny.
konto usunięte
2014-11-30, 22:49
@Policeman - ale ja na ciebie też sram. Bo tylko taki morał może być z tego twojego bełkotu. Srajmy na siebie wszyscy, bądźmy prawdziwymi Polakami. Czyli takimi jak ty.
konto usunięte
2014-11-30, 23:00
Największą katastrofą jest lot Kościuszko i to powinien być numer 1. A nie lot ze złodziejami na pokładzie
Przerazajaca musi byc ta swiadomosc, ze za chwile twoje ciało zostanie rozczlonkowane z ogromna silą. Ta światynia, kazda czesc ciała, palec na którego uważałeś jak kroiłeś cebulę, to wszystko zostanie nieodwracalnie zniszczone.
konto usunięte
2014-11-30, 23:01
Trzeba być idiotą by twierdzić że Kaczyński i ekipa sobie na rozbicie nie zasłużyli. Co roku lotnisko w Smoleńsku było i dalej jest kwalifikowane jako niezdatne do lądowania. I co roku też zalecenie służb które się tym zajmowały było przez władze decydujące o wyjeździe ignorowane.
To lotnisko nigdy nie było przystosowane do lądowania takich samolotów, przypominam że już prezydent Kwaśniewski miał przyjemność kończyć lądowanie na owym lotnisku na trawniku poza pasem. Lądowanie, przypominam wykonane w słoneczny dzień przy idealnych warunkach pogodowych.
Chcieli ryzykować życie "z powodów politycznych" to się doigrali.
Prezydent w Polsce nie ma własnego samolotu - to był samolot RZĄDOWY. Przestałem oglądać. gdy przeczytałem tekst w stylu "piloci próbowali lądować w gęstej mgle, niestety nie udało się"... brakowało jeszcze "pijany Błasik (naciskany przez prezydenta) zmuszony do posadzenia przestarzałej maszyny niezbyt dobrze rozumiał rosyjski, angielski, a właściwie był głuchy, dlatego wpieprzył się w las"
konto usunięte
2014-11-30, 23:18
spmat napisał/a:
Przy temacie Tutki:
Całe dochodzenie zarówno ze strony PKBWL jak i prokuratory to jedna wielka farsa. Bardzo ładnie do widać na przykładzie ostatniej katastrofy na terenie Ukrainy. Żaden z przedstawicieli badających katastrofę nie wypowiada się na temat jej przyczyn, pomimo tego, że media podały jedyną i prawdziwą tezę, dopóki śledztwo nie zostanie zakończone. Potrafili sprowadzić wrak samolotu z terenów objętych praktycznie wojną, czarne skrzynki zostały odczytane i przekazane oficjalnie stronie holenderskiej itd, itp.
Całe postępowanie PKBWL było BEZPRAWNE. PKBWL nie ma żadnych kompetencji oraz prawa aby badać katastrofy oraz incydenty statków powietrznych lotnictwa państwowego, od tego jest inny organ: Komisja Badań Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego i jako że był to lot wojskowy, wojskowym statkiem powietrznym to tylko ta komisja ma prawo prowadzić postępowanie. Dodatkowo z krajami wschodnimi są dodatkowe porozumienia odnośnie takich zdarzeń, patrz katastrofa białoruskiego Su-27 w Radomiu.
Uważam, że jeżeli Pan Tusk (jak premier jest również odpowiedzialny za ministra właściwego ds transportu i infrastruktury, a pod tego ministra podlega PKBWL) nie potrafił dopilnować ani poprosić zachodnie państwa o współpracę oraz biorąc pod uwagę "jakość" prac po stronie polskiej (już nie wnikam w przeszkody jakie serwowali Rosjanie, patrz wypowiedzi płk. Klicha) w żaden sposób nie można uznać, aby raport PKBWL był w jakikolwiek sposób miarodajny i wiarygodny.
komisja.smolensk.gov.pl/kbw/sklad-komisji-1/8717,dok.html
Co do ostatnich słów z katastrofy w lesie kabackim, polecam (o ile coś takiego można polecać) dużo obszerniejszy materiał nagrania z tamtego felernego dnia
link
W życiu nie słyszałem nic równie trzymającego w napięciu, mimo, że znałem zakończenie...
konto usunięte
2014-11-30, 23:20
Smoleńsk = zamach. Nie ma dowodu że nie był zamachem. Patrząc chodźby na lot malezyjski.
Za dużo dymu , zacierania śladów i lemingizmu pomieszanego z propagandą przy tej katastrofie powstało.
W TV byla informacja ( dosłownie chyba tylko raz wspomniana)że lotnisko było wprowadzone 50 metrów niżej niż w rzeczywistości leżało. Więc nie tylko rakiety pod rozwagę poddać można.
A co do drzew.
Brzoza jest kr🤬a. Z sosny to chociaż krokwie można zrobić i łaty. Z brzozy nie. bo nie utrzyma ciężaru
konto usunięte
2014-11-30, 23:35
konto usunięte
2014-11-30, 23:44
@deliriumpermanent
Ty czytasz co piszesz? Ja nie potrafię połączyć "rzekomych faktów". Więc on na mnie sra. To ja sram na niego.
Czego nie rozumiesz? Co mi zarzucasz? Srajmy dalej, będzie lepiej. Z tego jesteśmy znani już na całym świecie.