Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:03
50 piosenek z lat 90
konto usunięte • 2013-08-08, 10:36
W poczekalni zobaczyłem temat "50 piosenek z 2012r", posłuchałem i zastanawiam się czemu już nie powstają takie piosenki jak te poniżej
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
zonk 2013-08-08, 17:54
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-08, 19:13 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-08, 19:34
Zgłoś
milosciprzyjazn 2013-08-08, 19:43
Zly_wrecz_okropny napisał/a:

Kolejny ociężały umysłowo nie potrafi rozróżnić hobby od pracy zawodowej

Odnoszę się do używania instrumentów i syntezatorów w perspektywie pracy zawodowej muzyka. To dosyć oczywiste.

I jeszcze poucza, że pare mintu tyk tyryktyk i masz kawałek z 3 sampli na krzyż...

Nic takiego nie napisałem. Zaznaczyłem tylko różnicę w poświęceniu dla swojego instrumentu jaka istnieje pomiędzy muzykami grającymi na instrumentach, a tworzących muzę elektroniczną. I w tym wypadku wyższość tej pierwszej jest niezaprzeczalna. Daj człowiekowi do rąk gitarę i komputer z programem. Zobaczymy z czego szybciej stworzy "muzykę" i co lepiej opanuje .

np. Hanz Zimmer, tam część brzmień używa z wtyczek/syntezatorów a część dogrywa orkiestra i co jest gorszy bo to w formacie ELEKTRONICZNYM? Debile wszędzie debile...

I to mnie nazywasz debilem? Może trochę pomyśl... Przecież właśnie piszę o tym, że tacy "muzycy" jak Hans Zimmer muszą i tak mieć do pomocy prawdziwych muzyków, którzy są rzemieślnikami w swoim fachu - w tym wypadku orkiestrę. To są prawdziwi muzycy, nie on. I to im należy się uznanie za to ile pracy i lat musiał włożyć np. taki jeden skrzypek, aby opanować swój instrument i poznać teorię muzyki. A ile Hans Zimmer włożył potu, serca i pracy w opanowaniu kilku programów do składania sampli??

Debile wszędzie debile...

Zgłoś
konto usunięte 2013-08-08, 19:56
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-08, 20:09
Zgłoś
milosciprzyjazn 2013-08-08, 20:09
Zgłoś
zonk 2013-08-08, 20:09
Autorze może jakieś TOP piosenek z lat 80-siątych ? Jak komuś pasuje taka muza to GTA:VC dawało czadu.
Zgłoś
DuckDodgers 2013-08-08, 20:10
Zgłoś
kroplowa 2013-08-08, 20:31
Świetna muza. Większość tych hitów leci często w radiu OpenFM Ciężkie brzmienie oraz Rock Ballady. Jeśli temat się wam podobał to stacja też się spodoba.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-08, 22:09
W aucie zawsze słucham Radia Plus i też lecą przyjemne klasyki.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-08, 22:28
Zgłoś
DuckDodgers 2013-08-08, 22:39
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-08, 22:39
milosciprzyjazn napisał/a:

Nie napisałem nigdzie, że uważam iż twórcy muzyki elektronicznej nie mają dobrych pomysłów czy muzycznego talentu. Chodzi mi o to, że tworzenie muzyki elektronicznej wymaga mniej pracy, zaangażowania, a moim zdaniem jest w niej mniej duszy i, tego co dla mnie najważniejsze, pasji, emocji i poświęcenia.

Jeżeli chodzi o muzykę stricte elektroniczną czyli Dawidy z Getta i inne cuda to oczywiście się zgodzę, zrobić kawałek klubowy jest zdecydowanie łatwiej, tyle że tu nikt nie wspominał o jakiś techniawkach. Dla was pseudo rockmani istnieje tylko ROCK i TECHNO, pośrodku nic nie ma. A co do tych wszystkich pasji, emocji i innych wzniosłych rzeczy odnośnie muzyki granej na "żywych" instrumentach to jak zwykle tylko garstka tworzy coś rzeczywiście wartościowego, cała reszta kopiuje od lat te same rify i w kółko macieja tą samą linię melodyczną. I czym taki zespół różni się od band'u weselnego? Zbyt emocjonalnie do tego podchodzisz, jakbyś zobaczył od kuchnii tworzenie muzyki wielu swoich wykonawców to uwierz mi czar by prysł. Money is money
Zgłoś
DuckDodgers 2013-08-08, 22:42
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem