Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:53
500+
Blabus • 2016-04-11, 15:06
Synowie i córki tych, którzy kiedyś krzyczeli "precz z komuną" dzisiaj ustawiają się w kolejkach po zasiłek 500+.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
tranzystor 2016-04-11, 21:50
Blabus napisał/a:

Synowie i córki tych, którzy kiedyś krzyczeli "precz z komuną" dzisiaj ustawiają się w kolejkach po zasiłek 500+.

A zasiłek 500+ rozdają dokładnie ci sami politycy, do których kiedyś krzyczeli "precz z komuną".
Zgłoś
petru23 2016-04-11, 22:20 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Vis_PL 2016-04-11, 23:20
Banda sadolowcyh kretynów wypowiada się o polityce i różnych doktrynach nie mając o żadnej większego pojęcia <3
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-12, 0:06 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-12, 1:28 1
Ja się ciesze że ktoś dostanie pieniądze, ale należy pamiętać że to nadal pieniądze ze wspólnej kupki na którą się składamy. W sumie chwilowo tego nie czujemy, ale gdy w związku z kolejnym wydatkiem państwowym trzeba będzie jakoś odkuć te pieniądze to znowu podskoczy np akcyza na paliwo, może mało, ale wszystko zdrożeje i tym sposobem ja jako osoba nie mająca dzieci będę parę złotych w plecy (tak jak wszyscy , ale wiadomo, ja nie mam bonusowych 500zł)
Zgłoś
nurgiel 2016-04-12, 10:01
nowynick napisał/a:

@diCarpio, @Autor

komunę z socjalizmem mylicie...

Jak to mawiał klasyk. Komunizm to socjalizm wprowadzony siłą i terrorem.
Zgłoś
SzTKPch 2016-04-12, 11:26
NoPuke napisał/a:

A ja tam bym wolał żeby państwo zamiast dawać z 500 postanowiło nie zabierać 500. Bo jak to ktoś kiedyś powiedział: "Nie ma czegoś takiego jak publiczne pieniądze. Jeśli rząd mówi, że komuś coś da, to znaczy, że zabierze tobie, bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy."

Dokładnie tak jak piszesz, tym bardziej że na obsługę tego 500+ idą kolejne miliony złotych za które można by było co innego zrobić..
Zgłoś
Dzyzys 2016-04-12, 12:40 6
NoPuke napisał/a:

"Nie ma czegoś takiego jak publiczne pieniądze. Jeśli rząd mówi, że komuś coś da, to znaczy, że zabierze tobie, bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy."

Margaret Thatcher
Zgłoś
Adasiek. 2016-04-12, 13:33 3
Zgłoś
srylag 2016-04-12, 16:24 2
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-12, 17:16 2
Wiecie jak powinna wyglądać ta zapomoga dla ludzi z dziećmi? 500zł/mc OK ale w innej formie.
PO przepracowaniu ROKU czasu (np. przez ojca, bo matka niańczy dzieci) może odpisać on sobie od podatku 6 000zł (12mcx500zł)
Piękne i proste. Rozruszałoby gospodarkę, bo ludzie chcieliby pracować i pieniądze dostałyby jedynie osoby pracujące.
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-12, 18:06
Zgłoś
Jack Daniel's 2016-04-12, 21:50
NoPuke napisał/a:

A ja tam bym wolał żeby państwo zamiast dawać z 500 postanowiło nie zabierać 500. Bo jak to ktoś kiedyś powiedział: "Nie ma czegoś takiego jak publiczne pieniądze. Jeśli rząd mówi, że komuś coś da, to znaczy, że zabierze tobie, bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy."

Ten "ktoś" to Maragaret Thatcher
Zgłoś
Blabus 2016-04-12, 22:23
Zgłoś
-perry- 2016-04-13, 12:10
NoPuke napisał/a:

Margaret Thatcher.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem