Jak wielu z nas wie, 72 lata temu 14 lutego 1942r. Związek Walki Zbrojnej został przemianowany na Armie Krajową. Z tej okazji szkoła pod tym patronem uczciła pamięć w sposób za który należy się spory szacunek.
Wszyscy obecni na apelu, uczniowie podstawówki oraz nauczyciele mieli na sobie jednakowe koszulki z wizerunkiem Inki,czyli Danuty Siedzikówny, 17-letniej sanitariuszki skazanej na śmierć przez rozstrzelanie.
Cześć i chwała Bohaterom!
f................o
2014-02-15, 9:18
Cześć i chwała bohaterom! Szkoda, że media nawet nie wspomniały o rocznicy.
r................1
2014-02-15, 10:01
Oh ja jebię, chcieli ją uczcić i tyle. Młodzież się zmotywowała i ubrała koszulki-super. Przynajmniej wiedzą teraz, kim jest Inka. Dzisiaj nieświadomość i obojętność to najgorsze choroby, im to już nie grozi, właśnie dzięki tym koszulkom, na które tak psioczycie.
w................o
2014-02-15, 10:32
wolfik990 napisał/a:
@up życzę Ci, żeby na twoim pogrzebie twoja rodzina miała twoje zdjecie na koszulce
Ja bym chciał, aby moja rodzina i znajomi na moim pogrzebie mieli moją twarz na koszulkach i odśpiewali always look on the bright side of life, smutasie.
@wolfik990, z Twoim podejściem do bohaterów to ja wątpię, żeby ktokolwiek chciał Ciebie nosić na sercu.. Ja czułbym się dumnie, gdyby ludzie, dla których dobra byłem w stanie oddać życie, dziękowali mi chociażby nosząc mój wizerunek.
m................l
2014-02-15, 11:50
Bardzo dobra inicjatywa !
Zamilczcie Ci którzy twierdzą inaczej albowiem w dniu rewolucji będziecie wisieć !
Trzeba okazywać szacunek i pamięć bohaterom narodowym -tym prawdziwym a nie czerwonym motłochom pokroju Jaruzelskiego .
Piękna inicjatywa-aż łza się w oku kręci.
Pomniki takim ludziom powinni stawiać a nie k🤬a takim Kaczyńskim czy innym odmieńcom.
Cześć i chwała bohaterom czyli funkcjonariuszom Milicji Obywatelskiej.
podpis użytkownika
romozomo
R................o
2014-02-15, 12:40
O k🤬a, jaka burza o wizerunek na koszulkach. Widzę że połowa z was ma ból dupy i nosi koszulki z wizerunkiem Che Guevary...
d................s
2014-02-15, 12:56
Blezzer napisał/a:
@up, uwierz, że nie każdy ma czas na naukę 3 języków, gdy musi zap🤬lać na chleb oraz z wiedzą, że po drugiej stronie Odry za mycie kibli starym esesmanom dostanie za miesiąc tyle co tu za pół roku harówki.
Na szczęście ja nie boję się pracować za 1500/mc, robić zawód i zdobywać doświadczenie, bo wiem, że w życiu nic łatwo nie przychodzi.
Pracujesz góra 8 h/dzień, śpisz powiedzmy 6-7h/dzień, obowiązki domowe - 3h/ dzień, więc masz jeszcze koło 6h na naukę dziennie.
Liczyć na doświadczenie, to w moim przekonaniu błagać o cud. Człowiek jest jedynym mocodawcą swojego żywota.
babubabu89 napisał/a:
@up jak bym znał 3 języki obce to w każdym zachodnim kraju zarabiał bym nie 3k a 6k i nie złoty a ojro.
Co więc ci przeszkadza, by siąść jeszcze dzisiaj do nauki języka, skoro, zdaje się, że marzy ci się pensja 6k euro?
SP 23 w Płocku im. Armii Krajowej. Fajnie po tylu latach zobaczyć swoją szkołę tym bardziej na sadolu
Jak zawsze znajdzie się ktoś, kto skrytykuje. Sam bym takiej koszulki nie założył, bo Inkę powinno się po prostu pamiętać. Ciężko jednemu z drugim idiocie zauważyć, że taki dzieciak wyjdzie na podwórko z taką koszulką, zobaczy go inny, się spyta go kto jest na niej i będzie kolejny, który będzie wiedział/a. Ale najlepiej powiedzieć, że c🤬jowa akcja, a samemu nic nie robić w kierunku uświadamiania innych.
dionizodoros, wiedz, że 6h to stanowczo za mało czasu aby spędzić go tylko na wkuwaniu języka. Może zamiast 3 lepiej się dobrze nauczyć jednego, a resztę czasu poświęcić na naukę czegoś co realnie otworzy ci drogę do kariery zawodowej. Sama umiejętność języka prominentnej pracy ci nie zapewni.
podpis użytkownika
Nie dla psa, dla pana to!
d................s
2014-02-16, 2:06
Jeśli cały swój wysiłek kierujesz w stronę zarobków, lepiej czas spożytkować na uczeniu się, nie wyuczaniu do zawodu. W pierwszym wypadku będziesz bardziej wszechstronny - w nie jednej dziedzinie będziesz mógł znaleźć potencjalne źródło dochodu. W drugim skazujesz się na wąską specjalizację; w tym przypadku źródło będzie zależne od koniunktury rynkowej, nie od ciebie. Rób jednak co chcesz - nie wiń później jednak świata, będąc przywiązany na śmierć i życie do swojej pracy, że nie masz perspektywy wyboru.
Temat ważny a "szlachta" jak zwykle trollownie robi.
My nie wygraliśmy wojny. My ją przegraliśmy. Osoba na koszulkach nie jest "on" tylko ona. To Inka. Danuta. Miała 17 lat gdy ją mordowali.
podpis użytkownika
Zastępuję kierownika podczas jego nieobecności.
Kieruję bezpośrednio pracami Sekcji – 4, 5, 6, i 7.
Osobiście werbuję agenturę i utrzymuje z nią łączność.