Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:03
72 lat AK
jokero42 • 2014-02-14, 23:14
Jak wielu z nas wie, 72 lata temu 14 lutego 1942r. Związek Walki Zbrojnej został przemianowany na Armie Krajową. Z tej okazji szkoła pod tym patronem uczciła pamięć w sposób za który należy się spory szacunek.

Wszyscy obecni na apelu, uczniowie podstawówki oraz nauczyciele mieli na sobie jednakowe koszulki z wizerunkiem Inki,czyli Danuty Siedzikówny, 17-letniej sanitariuszki skazanej na śmierć przez rozstrzelanie.

Cześć i chwała Bohaterom!
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-02-15, 9:18
Cześć i chwała bohaterom! Szkoda, że media nawet nie wspomniały o rocznicy.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-15, 10:01
Oh ja jebię, chcieli ją uczcić i tyle. Młodzież się zmotywowała i ubrała koszulki-super. Przynajmniej wiedzą teraz, kim jest Inka. Dzisiaj nieświadomość i obojętność to najgorsze choroby, im to już nie grozi, właśnie dzięki tym koszulkom, na które tak psioczycie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-15, 10:32 1
wolfik990 napisał/a:

@up życzę Ci, żeby na twoim pogrzebie twoja rodzina miała twoje zdjecie na koszulce

Ja bym chciał, aby moja rodzina i znajomi na moim pogrzebie mieli moją twarz na koszulkach i odśpiewali always look on the bright side of life, smutasie.
Zgłoś
kroplowa 2014-02-15, 11:25
@wolfik990, z Twoim podejściem do bohaterów to ja wątpię, żeby ktokolwiek chciał Ciebie nosić na sercu.. Ja czułbym się dumnie, gdyby ludzie, dla których dobra byłem w stanie oddać życie, dziękowali mi chociażby nosząc mój wizerunek.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-15, 11:50 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
romozomo 2014-02-15, 11:59
Cześć i chwała bohaterom czyli funkcjonariuszom Milicji Obywatelskiej.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-15, 12:40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-15, 12:56
Zgłoś
oska1237 2014-02-15, 13:12
SP 23 w Płocku im. Armii Krajowej. Fajnie po tylu latach zobaczyć swoją szkołę tym bardziej na sadolu
Zgłoś
QuaPL 2014-02-15, 21:30
Zgłoś
Blezzer 2014-02-15, 23:40
dionizodoros, wiedz, że 6h to stanowczo za mało czasu aby spędzić go tylko na wkuwaniu języka. Może zamiast 3 lepiej się dobrze nauczyć jednego, a resztę czasu poświęcić na naukę czegoś co realnie otworzy ci drogę do kariery zawodowej. Sama umiejętność języka prominentnej pracy ci nie zapewni.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-16, 2:06
Jeśli cały swój wysiłek kierujesz w stronę zarobków, lepiej czas spożytkować na uczeniu się, nie wyuczaniu do zawodu. W pierwszym wypadku będziesz bardziej wszechstronny - w nie jednej dziedzinie będziesz mógł znaleźć potencjalne źródło dochodu. W drugim skazujesz się na wąską specjalizację; w tym przypadku źródło będzie zależne od koniunktury rynkowej, nie od ciebie. Rób jednak co chcesz - nie wiń później jednak świata, będąc przywiązany na śmierć i życie do swojej pracy, że nie masz perspektywy wyboru.
Zgłoś
kothletino 2014-02-16, 22:17
Temat ważny a "szlachta" jak zwykle trollownie robi.
Zgłoś
UBcjaPOLSKA 2014-03-09, 14:47 1
My nie wygraliśmy wojny. My ją przegraliśmy. Osoba na koszulkach nie jest "on" tylko ona. To Inka. Danuta. Miała 17 lat gdy ją mordowali.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem