Jak wielu z nas wie, 72 lata temu 14 lutego 1942r. Związek Walki Zbrojnej został przemianowany na Armie Krajową. Z tej okazji szkoła pod tym patronem uczciła pamięć w sposób za który należy się spory szacunek.
Wszyscy obecni na apelu, uczniowie podstawówki oraz nauczyciele mieli na sobie jednakowe koszulki z wizerunkiem Inki,czyli Danuty Siedzikówny, 17-letniej sanitariuszki skazanej na śmierć przez rozstrzelanie.
Cześć i chwała Bohaterom!
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
masz dwudzieste i lec z tym na główną!
konto usunięte
2014-02-15, 1:05
świetna sprawa!
konto usunięte
2014-02-15, 1:16
@up życzę Ci, żeby na twoim pogrzebie twoja rodzina miała twoje zdjecie na koszulce
@up a czy to był pogrzeb?
sado
2014-02-15, 1:25
@up a na apelu w szkole kogoś pochowali ?
Kine
2014-02-15, 1:26
Rozwinięcie tego tematu odmieniło mój żywot.
konto usunięte
2014-02-15, 1:29
@wolfik pogrzeb pogrzebem, uroczystość uroczystością. Ta osoba umarła w służbie dla naszego kraju, a jej wizerunek stał się symbolem, jeżeli miałbym zginąć w obronie kraju, to chciałbym, żeby zapamiętano mnie i uczczono moją pamięć w ten sposób.
@trampolina
stary był w UB?
@Black Snake, w takim razie nie różnisz się niczym od tych przez których żyjemy jak żyjemy. Ot, zwykły czerwony pies który pójdzie tam gdzie mu dadzą lepszą kiełbasę. Cytujesz Marszałka, a ten "Naród wspaniały" byś sprzedał byle by Ci się lepiej spało. I dzięki takim jak Ty nigdy dobrze w Polsce nie będzie