Główna Poczekalnia (8) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:49
Cześć, jako że historia z mojego miasta to się nią z Wami podzielę. Nie wiem, czy ktoś z Was słyszał o Zakrzówku, jest to jezioro w miejscu starego kamieniołomu, otoczone skałkami, no ogólnie fajne miejsce do relaksu, szczególnie że w centrum Krakowa. Rokrocznie odbywa się tam tzw. ognisko kwietniowe, lecz w tym roku miała tam miejsce śmierć jednego z uczestników ( z tego co wiem spadł ze skałki) więc się zainteresowali nielegalną imprezą masową a do odpowiedzialności pociągnięto dziewczynę, która stworzyła wydarzenie na ten temat na facebooku (?!)

23-letniej studentce z Krakowa Annie Kubicz za “nielegalne zorganizowanie imprezy masowej” grozi 8 lat więzienia. Dzięki założonemu przez nią na Facebooku wydarzeniu, w kwietniu na ognisku na krakowskim Zakrzówku bawiło się ponad 20 tys. osób. Dziś Anna po raz pierwszy publicznie zabiera głos w tej sprawie. – Nigdy bym nie pomyślała, że to będzie miało taką kontynuację. Organizowałam spotkanie znajomych, a nie imprezę masową. Wyrok skazujący będzie ograniczeniem wolności na Facebooku – mówi w wywiadzie dla naTemat.

tutaj link do całości

natemat. pl/82137,anna-kubicz-oskarzona-organizatorka-imprezy-na-zakrzowku-zrzucanie-odpowiedzialnosci-na-jedna-osobe-jest-nieporozumieniem

krótko mówiąc
poniżej wrzucam zdjęcie Zakrzówka i zdjęcia z ogniska
kwietniowego.

Zgłoś
konto usunięte 2013-11-21, 15:34 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
lordcupcake1 2013-11-21, 15:52
Ptoon napisał/a:

@lordcupcake1 nie myślałeś o karierze w Gazecie Wybiórczej? Świetnie byś się nadał. Wyrok nie zapadł ale tytuł stwierdza, że dziewczynę wsadzili już na 8 lat.
Poza tym jak na każdego porządnego dziennikarza GW brak wiedzy, informacji i przygotowania.

Po pierwsze nikt nie zginął. Gość spadł, znaleźli go i zawieźli do szpitala.

Czym innym jest pociągnięcie do odpowiedzialności za śmierć człowieka, czym innym jest pociągniecie do odpowiedzialności za zagrożenie zdrowia i życia, i czym innym jest pociągnięcie do odpowiedzialności za organizacje nielegalnej imprezy.

To jest maksymalne zagrożenie ustawowe, równie dobrze można powiedzieć, że grozi jej 6 miesięcy więzienia z 99% możliwością zawieszenia bo pewnie wcześniej nie była karana.

Tak już zupełnie od siebie. Tępa dzida i tyle. Wzięła na siebie odpowiedzialność bo chciała mieć lajki na fejsbuku, zaczęła to organizować i na 100% musiała sobie zdawać sprawę z tego, że kilka tysięcy pijanych osób w jednym miejscu stwarza wiele zagrożeń.

Po 1 tytuł może wskazywać tak samo na wyrok jak i na zarzut, a w związku z zarzutem jej postawionym kara może sięgać do 8 lat więc tytuł jest w 100% poprawny. Po 2 napisałem że pociągnęli ją do odpowiedzialności za nielegalną imprezę masową a nie za śmierć chłopaka, po 3 napisałem z tego co mi wiadomo, bo różne plotki chodziły po Krakowie a nie byłem tego świadkiem więc nie miałem 100% informacji, dlatego sobie zostawiłem taką furtkę niepewności. No i na zakończenie napisze, że jak komuś się stawia zarzuty to się podaje najwyższy możliwy wymiar kary.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-21, 18:57 1
Sperma, krzaki i robaki Fajnie wygląda ta miejscówka.
Zgłoś
EdmundKemper 2013-11-21, 19:28
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
BongMan 2013-11-21, 19:34 1
Zgłoś
lordcupcake1 2013-11-21, 19:55
@up
A Thomas Lubanga może wyjść (i pewnie wyjdzie) po 7 za m. in kanibalizm i znęcanie się nad ofiarami wojny, o rekrutacji rzeszy dzieci i robieniu z nich maszynek do zabijania nie wspominam.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-21, 22:25 1
Mieszkam 5 minut do Zakrzówka. Moje miasto, takie piękne.
Zgłoś
Krzysztof_Jarzyna 2013-11-21, 23:02 7
"Jeśli to teren prywatny i nie ma tam wstepu to właściciel powinien odpowiadać za śmierć chłoapaczka na swoim terenie."

Większej bzdury dawno nie czytałem.
Zgłoś
Lord_Viader 2013-11-22, 11:11 2
Zgłoś
Blezzer 2013-11-23, 14:29 7
Zgłoś
devilmannek 2013-11-23, 14:32
Zgłoś
Hirohikashi 2013-11-23, 14:33
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-23, 14:39 3
Zgłoś
andreez91 2013-11-23, 14:41
Zgłoś
PapaSmurf 2013-11-23, 14:47
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem