Ptoon napisał/a:
@lordcupcake1 nie myślałeś o karierze w Gazecie Wybiórczej? Świetnie byś się nadał. Wyrok nie zapadł ale tytuł stwierdza, że dziewczynę wsadzili już na 8 lat.
Poza tym jak na każdego porządnego dziennikarza GW brak wiedzy, informacji i przygotowania.
Po pierwsze nikt nie zginął. Gość spadł, znaleźli go i zawieźli do szpitala.
Czym innym jest pociągnięcie do odpowiedzialności za śmierć człowieka, czym innym jest pociągniecie do odpowiedzialności za zagrożenie zdrowia i życia, i czym innym jest pociągnięcie do odpowiedzialności za organizacje nielegalnej imprezy.
To jest maksymalne zagrożenie ustawowe, równie dobrze można powiedzieć, że grozi jej 6 miesięcy więzienia z 99% możliwością zawieszenia bo pewnie wcześniej nie była karana.
Tak już zupełnie od siebie. Tępa dzida i tyle. Wzięła na siebie odpowiedzialność bo chciała mieć lajki na fejsbuku, zaczęła to organizować i na 100% musiała sobie zdawać sprawę z tego, że kilka tysięcy pijanych osób w jednym miejscu stwarza wiele zagrożeń.
Po 1 tytuł może wskazywać tak samo na wyrok jak i na zarzut, a w związku z zarzutem jej postawionym kara może sięgać do 8 lat więc tytuł jest w 100% poprawny. Po 2 napisałem że pociągnęli ją do odpowiedzialności za nielegalną imprezę masową a nie za śmierć chłopaka, po 3 napisałem z tego co mi wiadomo, bo różne plotki chodziły po Krakowie a nie byłem tego świadkiem więc nie miałem 100% informacji, dlatego sobie zostawiłem taką furtkę niepewności. No i na zakończenie napisze, że jak komuś się stawia zarzuty to się podaje najwyższy możliwy wymiar kary.