Cześć, jako że historia z mojego miasta to się nią z Wami podzielę. Nie wiem, czy ktoś z Was słyszał o Zakrzówku, jest to jezioro w miejscu starego kamieniołomu, otoczone skałkami, no ogólnie fajne miejsce do relaksu, szczególnie że w centrum Krakowa. Rokrocznie odbywa się tam tzw. ognisko kwietniowe, lecz w tym roku miała tam miejsce śmierć jednego z uczestników ( z tego co wiem spadł ze skałki) więc się zainteresowali nielegalną imprezą masową a do odpowiedzialności pociągnięto dziewczynę, która stworzyła wydarzenie na ten temat na facebooku (?!)
23-letniej studentce z Krakowa Annie Kubicz za “nielegalne zorganizowanie imprezy masowej” grozi 8 lat więzienia. Dzięki założonemu przez nią na Facebooku wydarzeniu, w kwietniu na ognisku na krakowskim Zakrzówku bawiło się ponad 20 tys. osób. Dziś Anna po raz pierwszy publicznie zabiera głos w tej sprawie. – Nigdy bym nie pomyślała, że to będzie miało taką kontynuację. Organizowałam spotkanie znajomych, a nie imprezę masową. Wyrok skazujący będzie ograniczeniem wolności na Facebooku – mówi w wywiadzie dla naTemat.
tutaj link do całości
natemat. pl/82137,anna-kubicz-oskarzona-organizatorka-imprezy-na-zakrzowku-zrzucanie-odpowiedzialnosci-na-jedna-osobe-jest-nieporozumieniem
krótko mówiąc
poniżej wrzucam zdjęcie Zakrzówka i zdjęcia z ogniska
kwietniowego.
Oj było się było... gruba impreza co gorsza mam wrażenie, że następna edycja sie nie powtórzy
Jasne wp🤬lcie studentke do pierdla za opisywanie i skrzykiwanie znajomkow na twarzoksiazce! Natomiast gwlkacicieli dzieci, pedrylow mordercow i dewiantow wsadzajcie na max 3 lata albo wogole! Brawo dla polskiego sadownictwa i wymiaru "sprawiedliwosci".
Konto usunięte
2013-11-23, 15:05
quark napisał/a:
VukoJeśli to teren prywatny i nie ma tam wstepu to właściciel powinien odpowiadać za śmierć chłoapaczka na swoim terenie.
Jeśli ktoś włamie się na moją działkę i tam się zabije, to ja mam odpowiadać za jego śmierć?
Ognisko było organizowane na Skałkach Twardowskiego(teren publiczny). Zalew Zakrzówek(teren prywatny) jest ogrodzony siatką oraz są tabliczki informujące o zakazie wstępu.
Byłem tam w kwietniu i gdyby nie spora część buraków zjeżdżających tam raz do roku, to powiedziałbym, że było zajebiście.
Tak prezentowały się skałki po imprezie
Sam pomysł na imprezę zajebisty, ale za dużo buraków, którzy nie potrafili po sobie posprzątać lub chociaż włożyć śmieci do worków i zostawić przy drodze.
Konto usunięte
2013-11-23, 15:30
jak tecze trzeba spalic to pelno chetnych ale jak debile zebrali sie w 1 miejscu to podpalacze nagle sie rozplyneli no co jest z ta Polska ja sie pytam
Konto usunięte
2013-11-23, 15:39
A ja się zapytam, oskarżenie z urzędu czy też ckliwa mamuśka pokrzywdzonego wniosła?
Czy was już całkiem pok🤬iło ? Jakiś nap🤬lony tępak spadł z skałki i się zaj🤬 i c🤬j mu w dupę. Czemu dziewczyna ma odpowiadać za jakiegoś pok🤬ieńca który nawet pić nie potrafi... Sam biorę udział w podobnych wydarzeniach i jakoś k🤬a nie sądzę żeby osoba która utworzyła wydarzenie na fejsie brała odpowiedzialność za uczestników... Winnego na siłę szukają a winny jest ten kretyn który się zabił...
Konto usunięte
2013-11-23, 15:55
Dobra z innej beczki. Znałem trochę tego typa. Gościu był totalnym ćpunem. Wciągnął by nawet własne gówno gdyby zawierało trochę ćpańska. Po drugie ta impreza to totalny burdel i c🤬j mnie to obchodzi.
Polskie prawo - 21 letnia ćpunka rozj🤬a samochodem dwójkę dzieciaków = 8 lat. Obarczenie winą organizatorki za śmierć jakiegoś kretyna = 8 lat. Trzeba stąd sp🤬alać.
joystik1337,
ćpunka dostała 8 a groziło jej 12 lat
tej grozi maksymalnie 8 a dostanie (jak dostanie) max zawiasy teraz widzisz różnice?
Debile idioci ignoranci. Dla was wszystko co z FB to j🤬e lajki? Bolą was dupy że ktoś je dostaje a wy nie? Stuknijcie się k🤬a i pooglądajcie jak wyglądają eventy na FB. Co roku są organizowane marsze niepodległości, imprezy sylwestrowe i inne c🤬je muje, i kto je, ja się pytam, organizuje? Bo chyba nie Prezydenci miast -.- Wydarzenie to wydarzenie ktoś chce kogoś poinformować ogłasza imprezę, laska poczuła potrzebę założenia na FB i założyła, a wiadomo jak to się robi na zakrzówek- wysyłaj do wszystkich znajomych i niech przyjdzie jak najwięcej osób. C🤬j w dupę c🤬lowi co zj🤬 się z kamienia, łazić nie umie po pijaku to niech imbecyl siedzi na dupie, a na miejscu tej dziewczyny pozwałbym go do sądu o byle gónwo, a imprezy na FB tworzyło się od dawna i tworzyć będzie. Poza tym jak tak bardzo chcą k🤬a sprawiedliwości to niech przyjadą i pilnują takie imprezy skoro odbywają się co roku i są oficjalnie ogłaszane pomimo braku zezwolenia. Pop🤬lone prawo polskie. Olać sprawę a czekać tylko aż coś się stanie u posadzić kogoś kto nie jest temu winien. Jednocześnie można do pierdla wsadzić kasjerkę co sprzedała alkochol temu małemu z🤬bowi jak i jego rodziców że go zrobili. Bo inaczej nie byłoby wypadku.. -.-
Po pierwsze, nie napisałeś istotnej rzeczy, ze Zakrzówek jest własnością prywatną i już za samo to powinna ładnie beknąć. Jakby zaprosiła 20 tys osób tobie do domu, którzy by go roznieśli w drobny mak, to chyba też miałbyś o to pretensję i domagał się od niej zadośćuczynienia.
Po drugie, prawo ściśle definiuje imprezę masową, więc nie ośmieszajcie się porównując to do choćby urodzin.
Konto usunięte
2013-11-23, 18:24
Dobra impreza była, polecam
No k🤬a, przecież tam się co jakiś czas ktoś zabija...
podpis użytkownika
W alarmie do piekieł pozwalam
Milordzie Achimowy prosić o
Wydajną dziewicę i czarnego Specjala
Konto usunięte
2013-11-23, 18:30
Prokuratura znowu ściga przestępców. Dzięki niej czuje się bezpieczniejszy...
Konto usunięte
2013-11-23, 18:35
Założyłeś temat sugerujący że babka dostała 8 lat. Nie dostała i nie dostanie. Tyle jej grozi w/g kodeksu, więc już nie p🤬lcie smutów, bo nic w tym dziwnego nie ma.
Szkoda jeszcze że imprezowicze zostawili po sobie taki syf. Wieśniacka swołocz. Często łaziłem na Zakrzówek i zawsze mnie k🤬ica strzelała jak na to patrzyłem. Przyjdzie p🤬dolant jeden z drugi, najebie syfu, także w wodzie, a potem się w tym kąpie. Dobrze że zrobili to miejsce płatnym, przynajmniej się może jako tako uchowa i ktoś będzie to sprzątał po wszelkiej maści bydlętach.