Hilda Knott ma 86 lat i w gry komputerowe gra od ponad 40 lat, twierdzi że pozwalają jej zachować sprawność umysłową. Jednak nie gra w gry pamięciowe dr Kawashima... woli GTA.
Wymagany angielski:
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-01-23, 3:47
konto usunięte
2013-01-23, 5:27
skleroza robi swoje, czterdzieści lat temu nie było gier komputerowych. Pierwsze ATARI pojawiło się dopiero w 1979r. a w Europie ZX Spectrum i Comodore64 w 1982.
konto usunięte
2013-01-23, 8:23
kambodia66 napisał/a:
skleroza robi swoje, czterdzieści lat temu nie było gier komputerowych. Pierwsze ATARI pojawiło się dopiero w 1979r. a w Europie ZX Spectrum i Comodore64 w 1982.
Wlasnie to mialem pisac...
Fajny post ale chyba dla gimbusow ktore mysla ze gry i internet sa od zawsze
konto usunięte
2013-01-23, 8:46
jon81 napisał/a:
kambodia66 napisał/a:
Wlasnie to mialem pisac...
Fajny post ale chyba dla gimbusow ktore mysla ze gry i internet sa od zawsze
Nie jestem ekspertem od gier wideo, ale Pong wyszedł w 1972 r. wiec jakoś te 40 lat by się zgadzało, a czy można go uznać za prawdziwa grę komputerową to już chyba inna dyskusja.
en.wikipedia.org/wiki/Pong
konto usunięte
2013-01-23, 9:21
Termin "Video game" nie odnosi się tylko do gier komputerowych. Oznacza on każdy rodzaj gier wideo (komputery, konsole, automaty).
konto usunięte
2013-01-23, 9:27
Tak, Ponga uznajemy za grę. Również za klasykę i kamień milowy. Dziękuję za uwagę.
Szkoda że to fake , W gta steruje się gałkami a ta naciska co się da oprócz gałek
konto usunięte
2013-01-23, 12:59
Smutne jest to, że za 30-40 lat taki widok nie będzie niczym niezwykłym.
konto usunięte
2013-01-23, 13:00
Wspaniała babcia, nie dość, że zachowała jasność umysłu w takim wieku to jeszcze potrafi się dobrze bawić w miarę możliwości i nie mulić za przeproszeniem dupy przy kazaniach ojca dyrektora. Wielkie piwo dla babci
tak bedziecie wygladac kiedys wlasnie 86 lat i dalej bez kobiety czy faceta (jak kto woli ;D)
Swoją drogą tak zauważcie mieszkanko w jakim ta babcia mieszka. Które z naszych dziadków czy babć sobie pozwolą na telewizor większy niż 40"? W swoim życiu tylko raz widziałem w mieszkaniu staruszków 48-calaka. Do tego nowoczesne meble, zadbane.... Albo próbują jakoś wmanewrować nas że tak samo możemy później wyglądać, albo ta babcia ma zajebiste szczęście że żyje w kraju który pozwala jej na taką emeryturę by spokojnie zaspokajała swoje potrzeby.