👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Istotnie istniało coś takiego jak "Rasa Aryjska", ale jako naród. Są różne hipotezy - jedna z nich, że właśnie przywędrowali do Jewropy i właśnie my-Słowianie jesteśmy ich potomkami, z kolei Austriak zrobił wręcz odwrotnie
Ale Jestem bardziej skłonny do tego, że system kastowy w Indiach to były pozostałości właśnie po wspomnianych Ariach. Wszak nawet Miciński odwoływał się do tego.
Skłaniałbym się w stronę propagandy. To co prezentuje dzisiejsza TV, oraz jak widze wartości młodziezy... To po prostu odechciewa mi się wszystkiego. "Nie idę na wybory bo po co?" "Mój głos i tak nic nie zmieni" "Zagłosuje na Kaczora/Tuska bo mój kandydat i tak się nie dostanie" "Przecież w sondażach pisali, ze PO wygrywa!". Zamiast kierować się swoim umysłem - kształcić go poprzez jakiekolwiek zaintereoswania a już szczególnie historią ślepo wierzą w to co nam dają na ekranie, jako niepodważalny argument. "Przecięż w TV tak mówili....". Dzisiaj osiągnięciem wśród niektóych jest wiedza kto napisał "Pana Tadeusza" (Serio!)
Nawet ostatnio dla beki pytałem się maturzystów kto napsał ową kniszke. Odpowiedzi? "Kochanowski, Sienkiewicz. Nawet Prus się znalazł"

Cytat:
A nawoływanie do rewolucji i burdelu na ulicach nie ma sensu, ponieważ to tylko i wyłącznie nasza wina jaki mamy rząd - gdyby Polacy korzystali ze swojego prawa do głosu (a nie tak jak teraz, że tylko 41% głosuje) to inaczej by wyglądała nasza polityka
Skłaniałbym się w stronę propagandy. To co prezentuje dzisiejsza TV, oraz jak widze wartości młodziezy... To po prostu odechciewa mi się wszystkiego. "Nie idę na wybory bo po co?" "Mój głos i tak nic nie zmieni" "Zagłosuje na Kaczora/Tuska bo mój kandydat i tak się nie dostanie" "Przecież w sondażach pisali, ze PO wygrywa!". Zamiast kierować się swoim umysłem - kształcić go poprzez jakiekolwiek zaintereoswania a już szczególnie historią ślepo wierzą w to co nam dają na ekranie, jako niepodważalny argument. "Przecięż w TV tak mówili....". Dzisiaj osiągnięciem wśród niektóych jest wiedza kto napisał "Pana Tadeusza" (Serio!)

Duma owszem byliśmy wielcy, ładna skorupka wyzyskanego i zniszczonego nardów. ZSRR aby zbudować swą dumną wielką armię zagłodził 10 mln. Ukraińców i wywłaszczał. Co do powstania Warszawskiego i przesadnego gloryfikowania rzezi to się zgadzam. Armia jest po to by bronić bram naszego własnego narodu, ale armia czerwona i nasza PRL-owska broniła bram piekła. Nie chce wymuszonej dumy narodowej ona ma płynąć z prawdziwego szczęścia obywateli. Naród ma osiągnąć szczęście słusznymi dla narodu czynami. Dlatego lubię ducha tych naszych powstań, w słusznej wierze niepłynących z wykorzystania nas samych (co nie znaczy, że nie wykorzystywaliśmy innych). Dlatego jestem zwolennikiem pakt Ribbentrop-Beck to był by ukłon w stronę zła ale Polacy byli by bezpieczni byli by zwycięzcami. Dla dobra narodu czasami trzeba pobrudzić sobie ręce krwią innych, ale nigdy swych bliźnich (co czynił najskuteczniej system czerwonych). Tak jak ty cenisz panslawizm tak ja cenię samolubną pro Polskość, PRL miała silną armię ale była prowincją działająca w celach nie swoich ale innych. Jestem samolubem widzącym tylko mój własny kraj i potencjalnych sojuszników, nie stać mnie na coś wyższego jak panslawizm, sprawiedliwa Unia Europejska. Panslawizm słuszny gest ale nie jesteś wstanie zapewnić czy takiej bratniej współpracy nie wykorzystają ci których uznaliśmy za braci.

panslawizm nie byl przywlaszczony przez rosjan ? Neoslawizm byl pozniejszy i chyba bardziej odpowiednia forma(dmowski tez chyba popieral neoslawizm jak sie nie myle). Mogl by ktos porownac oba terminy ?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie