📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2025-08-24, 12:01

W sporcie używa sie manualną skrzynie kłową i biegi zmienia sie bez sprzęgła. Przegazówke musisz robic sam ale i tak jest dużo szybciej. Taka skrzynka wyje jak sam sk... syn. Nie no wszystkie automaty w cywilu to jest jakiś żart w porównaniu do sportowych półautomatów i skrzyń sekwencyjnych.
~T3RMINATOR napisał/a:
BMW - Będziesz Miał Wydatki
BMW - Bei Mercedes Weggeschmiessen

~T3RMINATOR napisał/a:
BMW - Będziesz Miał Wydatki
i tu się mylisz !
alexandrus napisał/a:
powiem tak , w miescie, ok, ale na szosie nuda, pare razy o mało przez automata nie usnąłem( tryb cruise).
Parę razy przysnąłem w trasie jadąc manualem. Akurat na szosie praktycznie nie miesza się biegałką więc nie ma znaczenia automat czy manual.

Też wolę automat. A z frajdą z wajchowania manualem jest jak z jazdą na ręcznym (
), po okresie młodzieńczym zazwyczaj przechodzi, bo "automat" lepszy.

Kłótnia jak nad pomidorówką, jedni wolą z ryżem, a inni z makaronem -kwestia gustu. Miałem x-traila w automacie, w trasę czy na miasto, jak najbardziej ok. Ale na bezdrożach strasznie kulał, potem przesiadlem się na Forestera w manualu. Miasto czy trasa były już mniej wygodne, ale za to w terenie, czy głębokim sniegu robił świetną robotę. Do codziennej jazdy, zwłaszcza jako mieszczucha bez wachania wybrałbym automat, ale są auta gdzie manual po prostu sprawuje się lepiej.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie