BMW - Będziesz Miał Wydatki
Hasta la vista, baby
m.youtube.com/watch?v=3DHCv5EYN3M&pp=ygUVdGVybWluYXRvciBlZGl0IHBob25r
podpis użytkownika
Hasta la vista, baby
m.youtube.com/watch?v=3DHCv5EYN3M&pp=ygUVdGVybWluYXRvciBlZGl0IHBob25r
A dla mnie automat jest do bani. W swojej scanii czy w jakiejs osobowce ktora jade zawsze wybieram manualny tryb wyboru biegow w automacie. A zebh odjebac cos takiego jak na filmie to trzeba byc uposledzonym.
tarcer123 napisał/a:
A dla mnie automat jest do bani. W swojej scanii czy w jakiejs osobowce ktora jade zawsze wybieram manualny tryb wyboru biegow w automacie. A zebh odjebac cos takiego jak na filmie to trzeba byc uposledzonym.
Czemu wybierasz tryb manualny do codziennej jazdy?
Pytam z ciekawości a nie żeby się dop🤬lić.
Ja sobie przełączam na manual tylko kiedy chcę się pobawić albo ewentualnie kiedy chcę szybko wyprzedzić bez czekania na kickdown. 99,9% jadę w trybie auto.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !

~Velturek napisał/a:
Czemu wybierasz tryb manualny do codziennej jazdy?
Pytam z ciekawości a nie żeby się dop🤬lić.
Ja sobie przełączam na manual tylko kiedy chcę się pobawić albo ewentualnie kiedy chcę szybko wyprzedzić bez czekania na kickdown. 99,9% jadę w trybie auto.
powiem tak , w miescie, ok, ale na szosie nuda, pare razy o mało przez automata nie usnąłem( tryb cruise).
No tak. Bo na manualu w trasie sa takie emocje ze nigdy nie usniesz. Jak zaczniesz duzo jezdzic to zrozumiesz ze automat wymiata.

Ja żeby jeździć automatem musiałbym mieć up🤬lona lewą nogę
stefanwtiorturiowanyprzez napisał/a:
Ja żeby jeździć automatem musiałbym mieć up🤬lona lewą nogę
P🤬lenie. Nigdy jeszcze nie jeździłem automatem, ale wiem z autopsji, że kto kupi takie auto ten już nie wraca do manuala, akceptując koszty naprawy i to że jednak olej w automacie się wymienia wbrew zaleceniom producenta.
podpis użytkownika
One, two, Freddy's coming for you.Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again.
Oczywiście że automat! Ręczna? Zabawa? Może jeszcze skrzynia bez synchronizatora, co? To dopiero musi być "zabawa".
Oho, widzę Januszy z tym ich zj🤬ym myśleniem "autoamat nudny, manuał lepszy", "przy automacie w trasie usnę bo w manuału nak🤬iam wajhą na autostradzie że ja p🤬lę".
To jak p🤬lenie o ABS, gdy ten był nowością. "ABS wydłuża drogę hamowania", "nie ucz się jeździć z ABS bo nie będziesz umiał Jessica bez" c🤬j że już wtedy każdy średnio inteligentny człowiek wiedział że ABS będzie w niedalekiej przyszłości standardem...
Prawda jest taka, że porządny automat jest pod każdym względem lepszy od manuala. Dziwię się, że u nas tak powoli wypierają one manuale.
Manuale istnieją tylko dlatego, że są tańsze w produkcji i eksploatacji (nie wszystkie, wiadomo, bo są gruzy w każdej kategorii). No i są lepsze w sportach, ale to bez znaczenia dla szaraka.
To jak p🤬lenie o ABS, gdy ten był nowością. "ABS wydłuża drogę hamowania", "nie ucz się jeździć z ABS bo nie będziesz umiał Jessica bez" c🤬j że już wtedy każdy średnio inteligentny człowiek wiedział że ABS będzie w niedalekiej przyszłości standardem...
Prawda jest taka, że porządny automat jest pod każdym względem lepszy od manuala. Dziwię się, że u nas tak powoli wypierają one manuale.
Manuale istnieją tylko dlatego, że są tańsze w produkcji i eksploatacji (nie wszystkie, wiadomo, bo są gruzy w każdej kategorii). No i są lepsze w sportach, ale to bez znaczenia dla szaraka.
Jesli brdziesz miał zacięcie sportowe to zawsze bedziesz tak jeździł na codzień więc manual. Jeśli masz tylni napęd to tylko manual bo tutaj kietuje się samochodem też tylnimi kołami a do tego potrzeba sprzęgła żeby sobie zeń strzelic. Podsumowując automat jest do dupy jak chcesz się pobawić, ale wygodny np. do miasta.
Automat automatowi nie równy, bezstopniowe CVT czy stare czterobiegowe automaty od mercedesa nie nadają się do niczego poza odstawieniem na złom, ale nowe są całkiem spoko, szczególnie te dwu-sprzęgłowe, jednak nie ma co też psioczyć na manuala, ludzie którzy mówią że jest zły po prostu nie potrafią używać tego trzeciego geja i tej wajchy

Przez 9 lat jeździłem manuałem i po kupnie pierwszego automata do ręcznej nie wrócę. I jak ktoś z szanownego grona twierdzi(no chyba że mamy tu jakiegoś kierowcę sportowego) że zmieni zredukuje bieg szybciej, czy w lepszym momencie itp niż nowe(zaznaczam nowe nie 15 letnie) automaty może się w łeb p🤬lnąć. Ja zauważam tylko wyższe spalanie niz w manualu ale skrzynia automatyczna nie dusi silnika jak Janusze na 5 biegu przy 40km na godzinę. I narzekaja potem że dwumasa jebła egry pozapychane....
Z drugiej strony jak można stwierdzić że coś co wykonuje coś za ciebie jest c🤬jowe.....a znacie jakiegoś tynkarza co woli z łapy ścianę zarzucić niż maszyną zapryskac? Heh....
Z drugiej strony jak można stwierdzić że coś co wykonuje coś za ciebie jest c🤬jowe.....a znacie jakiegoś tynkarza co woli z łapy ścianę zarzucić niż maszyną zapryskac? Heh....