👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:59

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
korowiow777 napisał/a:
Boże jakie bzdury....
Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzonej działalności z włączeniem m.in.:
odpowiedzialności za produkt i wykonanie usługi

TranzystorWyklęty napisał/a:
Kupując polisę AC od wypadku deklaruje się czy ktoś poza właścicielem będzie jeździł i ile osób. I w tym przypadku ubezpieczyciel może robić problemy z wypłatą odszkodowania.
Ubezpieczyciel przy każdej okazji jak tylko się da to się wypnie na wypłatę i wtedy właściciel myjni albo sam wybuli kasę albo trafi na drogę sądową z pozwu cywilnego a albo ma ubezpieczenie OC na swoją działalność albo jest w czarnej dupie, bo pracownik już jutro przyniesie l4 i wypowiedzenie
Ubezpieczenie myjni raczej nie pokryje szkody, mało tego AC właściciela pojazdu raczej tez nie pokryje. Zostaje droga sądowa myjnią. Było wiele podobnych historii np z autami u mechaników itp. Właściciel auta jeszcze pewnie nie wie ze filmik tylko wszystko utrudni, dlatego taki był uśmiechnięty.
Mrrm napisał/a:
Ubezpieczenie myjni raczej nie pokryje szkody, mało tego AC właściciela pojazdu raczej tez nie pokryje. Zostaje droga sądowa myjnią. Było wiele podobnych historii np z autami u mechaników itp. Właściciel auta jeszcze pewnie nie wie ze filmik tylko wszystko utrudni, dlatego taki był uśmiechnięty.
Czemu udokumentowanie zdarzenia ma utrudnic odzyskanie kasy?
A odnośnie branży budowlanej to coraz więcej klientów indywidualnych wymaga na budowie od wykonawcy posiadania ubezpieczenia OC, oczywiście nie mówię o pracach malarskich od jakiegoś wiesia za 1000zl, ale jak fachowiec dostaje materiały po kilkaset zl/m2 na zamówienie to nalegają.

To sobie zrobił kredycik ten robol myjni, zamiast na mieszkanie to na spłatę długu się zaciążył na kolejne 20 lat hahahahahahahahahahahahahahahahaaha
mesjans napisał/a:
AC przy aucie w tym wieku zapewne nie jest możliwe do wykupienia, tym bardziej że nikt nie ubezpieczy zabytkowego auta o nie do końca obliczalnej wartości.
ten samochód nie jest taki stary, 10 lat nie ma wiec AC jak najbardziej można kupić. Uśmiechniety bo nie jego wina więc kase dostanie, pytanie kiedy i od kogo. Myjnia pokrywa w tym przypadku naprawe pojazdu, jeśli ma OC to OC i ewentualnie robi regres na właścicielu. Pracownik dyscyplinarka i max 3 jego pensje
Warto dodać, że pracownikiem firmy był Ukrainiec. Zakładam, że pracował tam na czarno więc myjnia ma przesrane

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie