Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
b2534471@uggsrock.com 2010-12-28, 15:21 2
Fotografia to sztuka - nie wazne sa zasoby sprzetowe a talent !

PS widocznie sie nie myliles
Zgłoś
Stew 2010-12-28, 16:00
Widocznie jakiś tragarz czy coś, albo zwykły fake. Bo po c🤬j komu 3 Canony i 2 Nikony?
Zgłoś
szefooo 2010-12-28, 16:21 16
Canony i nikony nie wyślą MMSa. he?

podpis użytkownika

ironią w ryj
Zgłoś
Werterek 2010-12-28, 18:37 1
b2534471@uggsrock.com napisał/a:

Fotografia to sztuka - nie wazne sa zasoby sprzetowe a talent !

PS widocznie sie nie myliles

najwidoczniej się nie myliłem sądząc po tym,aby być kompletnym kretynem i targać wszystkie aparaty...
Prawdziwy kunszt fotografii polega na zrobieniu ponad 1000-ca zdjęć jednym aparatem,a nie 7-mioma...

podpis użytkownika

Patrz,patrz nie ucieka nie przyp🤬oli i JEB !!!
Zgłoś
Konto usunięte 2010-12-28, 19:00 5
A moze, po prostu robi zdjęcia wycieczce szkolnej i każdy uczestnik chce mieć to na swoim aparacie? K🤬a, na wycieczki szkolne nie jeździliście?
Zgłoś
Ingles 2010-12-28, 22:34 1
Werterek napisał/a:

najwidoczniej się nie myliłem sądząc po tym,aby być kompletnym kretynem i targać wszystkie aparaty...
Prawdziwy kunszt fotografii polega na zrobieniu ponad 1000-ca zdjęć jednym aparatem,a nie 7-mioma...

Chyba jednak jesteś. Dobry obiektyw to koszt ponad czterokrotnie (górnej granicy w zasadzie nie ma) większy niż body, a jeśli musisz robić szybkie zdjęcia to nie będziesz się p🤬lił ze zmianą obiektywu na body, tylko kupisz sobie kilka puszek i każda będzie miała na stałe zamontowany jakiś słoik, tak jest po prostu wygodniej jeśli zależy na czasie (jak np. fotoreporterom czy paparazzi).
Jedna puszka i zmiana na niej optyki jest ok jak można sobie każde zdjęcie dopracować, albo jest się po prostu amatorem i ma się czas.
A koleś może najnormalniej w świecie zobaczył babę z c🤬jem i chce jak najszybciej wrzucić na Sadistic bez p🤬lenia się ze zrzucaniem zdjęć z karty pamięci. Nie każdy musi sweet focie lustrzanką sobie k🤬a robić.
Aha i uprzedzając rozkminę o tym, że koleś ma dwa systemy Cannon i Nikon (oba c🤬jowe ;]) to może być to związane z tym, że każdy z systemów ma w swojej ofercie jakieś szkło o unikalnych właściwościach, rozp🤬alające inne szkła w swojej klasie (jak np. seria Limited Pentax).
Zgłoś
Werterek 2010-12-28, 22:49
galo11 napisał/a:

Chyba jednak jesteś. Dobry obiektyw to koszt ponad czterokrotnie (górnej granicy w zasadzie nie ma) większy niż body, a jeśli musisz robić szybkie zdjęcia to nie będziesz się p🤬lił ze zmianą obiektywu na body, tylko kupisz sobie kilka puszek i każda będzie miała na stałe zamontowany jakiś słoik, tak jest po prostu wygodniej jeśli zależy na czasie (jak np. fotoreporterom czy paparazzi).
Jedna puszka i zmiana na niej optyki jest ok jak można sobie każde zdjęcie dopracować, albo jest się po prostu amatorem i ma się czas.
A koleś może najnormalniej w świecie zobaczył babę z c🤬jem i chce jak najszybciej wrzucić na Sadistic bez p🤬lenia się ze zrzucaniem zdjęć z karty pamięci. Nie każdy musi sweet focie lustrzanką sobie k🤬a robić.
Aha i uprzedzając rozkminę o tym, że koleś ma dwa systemy Cannon i Nikon (oba c🤬jowe ;]) to może być to związane z tym, że każdy z systemów ma w swojej ofercie jakieś szkło o unikalnych właściwościach, rozp🤬alające inne szkła w swojej klasie (jak np. seria Limited Pentax).

Hmmmm...rozkminiam tak,że po pierwsze j🤬 to,że obiektyw dajmy na to nikkor 55-200 mm jest jakiś zajebisty i kosztuję 1000 ileś złoty jakby był mądry to nie traciłby kasy na 7 aparatów.Kupiłby Canona 5D i by to mu wystarczyło.Poza tym seria Limited Pentax jest z roku 2008 i samo body jak i obiektywy są syfne.Osiągów 100% nie masz.Tak więc Polecam nikon-a d90 z obiektywem 55-200 mm AF-S z ogniskową 4,5 oraz niezawodnego Canona D1000,który jest prosty w obsłudze może nie idealny,ale z pewnością lepszy od limitowanej serii Pentaxa.
Pozdrawiam

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2010-12-28, 23:29 4
up
o k🤬a. weź se jebnij w łeb człowieku, albo zmień forum na jakieś fotopedalskograficzne. a nie mi tu jakieś farmazony odp🤬lasz jak mała dziewczynka z piaskownicy o swojej nowej łopatce z fiszer prajsa.
Zgłoś
Werterek 2010-12-29, 0:13
lg0r napisał/a:

up
o k🤬a. weź se jebnij w łeb człowieku, albo zmień forum na jakieś fotopedalskograficzne. a nie mi tu jakieś farmazony odp🤬lasz jak mała dziewczynka z piaskownicy o swojej nowej łopatce z fiszer prajsa.

mleko ?

podpis użytkownika

Zgłoś
think666 2010-12-29, 1:33 1
Ale k750 ma całkiem fajny aparat

podpis użytkownika

"drodzy userzy, jeśli wasz humor jest tak krótki jak długość waszych penisów, szczerze ubolewam."
Jacy moderatorzy tacy userzy.
Zgłoś
Stew 2010-12-29, 1:38 4
galo11 napisał/a:

Tutaj, mogę się z Tobą zgodzić. OK!

galo11 napisał/a:

Tutaj to dopiero mnie chłopie rozj🤬eś na łopatki Może i Pentax ma jakieś tam 'super rozp🤬alące szkło', ale k🤬a... Może mi jeszcze powiesz, że lubisz Olympusa? Każdy ma swój gust, dlatego uważam, że to właśnie ten system (Pentax) jest strasznie c🤬jowy.

Werterek napisał/a:

Hmmmm...rozkminiam tak,że po pierwsze j🤬 to,że obiektyw dajmy na to nikkor 55-200 mm jest jakiś zajebisty i kosztuję 1000 ileś złoty (...)

Zmartwię Cię! Ten Nikkor to amatorska konstrukcja, więc nie jest taki zajebisty jak uważasz.

Werterek napisał/a:

(...) jakby był mądry to nie traciłby kasy na 7 aparatów.Kupiłby Canona 5D i by to mu wystarczyło

Powiedział co wiedział. Ludzie kupują po 2 "Piątki", żeby nie zmieniać obiektywów. Np. 70-200 na jednej, a na drugiej jakaś jasna stałka. Więc ci też są idiotami?

Werterek napisał/a:

Tak więc Polecam nikon-a d90 z obiektywem 55-200 mm AF-S z ogniskową 4,5 oraz niezawodnego Canona D1000,który jest prosty w obsłudze może nie idealny,ale z pewnością lepszy od limitowanej serii Pentaxa.

Ogniskową 4,5? ŻE K🤬A CO? Może chodziło Ci o światło?
Aha. A Canon 1000D to entry level, więc skąd wziąłeś stwierdzenie, że jest niezawodny?

No i jeszcze jedno Werterek. Kup sobie słownik, bo k🤬ica zalewa jak czytam Twoje wypociny.
Zgłoś
Ingles 2010-12-29, 9:26 2
Werterek napisał/a:

Hmmmm...rozkminiam tak,że po pierwsze j🤬 to,że obiektyw dajmy na to nikkor 55-200 mm jest jakiś zajebisty i kosztuję 1000 ileś złoty jakby był mądry to nie traciłby kasy na 7 aparatów.Kupiłby Canona 5D i by to mu wystarczyło.Poza tym seria Limited Pentax jest z roku 2008 i samo body jak i obiektywy są syfne.Osiągów 100% nie masz.Tak więc Polecam nikon-a d90 z obiektywem 55-200 mm AF-S z ogniskową 4,5 oraz niezawodnego Canona D1000,który jest prosty w obsłudze może nie idealny,ale z pewnością lepszy od limitowanej serii Pentaxa.

Idź pan w c🤬j, nie masz pojęcia o czym piszesz. Mam 20-letnie szkło SMC Pentax-M 50 mm 1.4 i rozp🤬ala wszystkie obiektywy, które powyżej opisałeś, bo jak napisano później wszystkie one (jak wspomniany przeze mnie pentax) są amatorskie, ale przy świetle 4.5 możesz sobie co najwyżej sweet focie z lampą w domu zrobić, albo podkęcić ISO i cieszyć się z szumów...
Aha i znawco nie ma body Pentax Limited

Fumar napisał/a:

Tutaj to dopiero mnie chłopie rozj🤬eś na łopatki Może i Pentax ma jakieś tam 'super rozp🤬alące szkło', ale k🤬a... Może mi jeszcze powiesz, że lubisz Olympusa? Każdy ma swój gust, dlatego uważam, że to właśnie ten system (Pentax) jest strasznie c🤬jowy.

No tak jak mówisz, każdy lubi co innego (mi na przykład marka Nikon kojarzy się raczej z dziećmi neo, którzy dostali pod choinkę D90 czy D3000, chociaż w pracy mam mikroskop polaryzacyjny Nikon i sprawuje się całkiem sympatycznie), jakbyśmy chcieli pisać o dobrych aparatach pisalibyśmy o Hassach, czy Leicach. Chociaż współczesny Carl Zeiss to już nie to samo co 30 lat temu...
Zgłoś
Stew 2010-12-29, 13:39
@up Czyżbyś miał Takumara? Ja mam Super Takumar'a 50mm f/1.4 i jest zajebisty. Szkoda, że manualny.

Co do Nikonów - zgadzam się. Wszyscy 'pro' teraz dostają pod c🤬jankę taki sprzęt i się nim jarają.

A tak btw. Ja ostatnio przeczytałem opinię użytkownika systemu "C", który opisywał mniej więcej tak jedną sytuację:

"Przychodzi do mnie przyszła para młoda i pyta o aparat jakim robie zdjęcia (pierwsze pytanie jakie pada w ogóle), bo pani młoda, słyszała od swojego brata, że "CANON" robi nieostre zdjęcia".

Zgłoś
Ingles 2010-12-29, 18:10
@up Takumar to w zasadzie Pentax ;]
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie