@alienloss
w dalszym ciągu temu co się kończy pas( czyli merolkowi z prawej).
jak będziesz miał pecha i koleś ci wjedzie w tyłek ( oczywiście jak będzie to w miarę blisko tego wjazdu) to i tak jest twoja wina bo nie ustąpiłeś pierwszeństwa..
@zenekpogromca
Miałem dziś identyczną sytuacje do tego był to również mercedes, kierowała facetka byłem na tyle świadomy, że wpuściłem ją, bo nawet nie raczyła spojrzeć w lusterko czy nic nie jedzie pasem na który chciała skręcić.
konto usunięte
2014-06-04, 21:43
Nigdy nie mogę zrozumieć ludzi, którzy zatrzymują się na takiej ruchliwej drodze dwupasmowej jak w pierwszym filmiku. Jak dla mnie zatrzymanie się w takim miejscu samochodem to zajebiste zagrożenie zarówno dla pieszych jak i samochodów zatrzymujących się bo można wyłapać niezłego strzała w dupala. Widać że podczas jednego przepuszczenia pieszych doszło do dwóch sytuacji: uderzenia w dupe i niewyhamowania drugiego kierowcy przed przejściem i prawie rozjechania pieszych.
@zenek właśnie dlatego też takich przepuszczam. Zwykle wpieprzają mi się, kiedy już mam bardzo małą możliwość na przepuszczenie takiego typa. A jak kończy mi się pas, to staram się jeździć stosując zasadę "zamka błyskawicznego". Autobusy, to inna historia, bo nieraz kierowca wcześniej włączy kierunkowskaz, wtedy zawsze go wpuszczę (chyba, że jestem blisko a za mną nikt nie jedzie), ale mam też baaaardzo wiele przypadków, kiedy kierowca autobusu jednocześnie włącza kierunkowskaz i zaczyna wyjeżdżać, bo jak włączył to może. Często zmusza mnie to do dość gw🤬townego hamowania.
@zenekpogromca, ale ten z 3.00 też prowadził mercedesa